Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου – 4 Φεβρουαρίου 2022-«Μην εύχεσαι να μη σου τύχει. Φρόντισε να μη σου συμβεί»-«Θυμήσου, 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Φεβρουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Η Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου 2022, Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου που εορτάζεται με το σύνθημα «Κλείνουμε τα κενά στη φροντίδα του Καρκίνου», στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας, συλλογικής δράσης, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.Η Περιφέρεια Κρήτης συμπορευόμενη με την εκστρατεία της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) «Θυμήσου, 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί, αρκεί να υιοθετήσουμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής», στηρίζει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν αφίσες σε στάσεις λεωφορείων σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου, καλώντας το κοινό να αφήσει κατά μέρους τις προλήψεις, να δράσει και να εντάξει στην καθημερινότητά του τη σωματική άσκηση, να υιοθετήσει μία υγιεινή διατροφή, να διακόψει το κάπνισμα, να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ και να εφαρμόζει την αντηλιακή προστασία. Επίσης, έντυπο ενημερωτικό υλικό θα διανεμηθεί ανά Περιφερειακή Ενότητα και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία Ηρακλείου.

Όπως τόνισαν σε κοινή δήλωση τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Διασύνδεσης με Φορείς και Οργανώσεις, Γεωργία Μηλάκη, «Ένας στους τρεις συνανθρώπους μας θα νοσήσει από καρκίνο στη διάρκεια της ζωής του και ένας στους έξι θανάτους οφείλεται σε καρκίνο. Στη χώρα μας τη χρονιά που μας πέρασε, έγιναν 40% λιγότερες διαγνώσεις νέων περιπτώσεων καρκίνου λόγω της πανδημίας, ενώ εκτιμάται ότι εκατό εκατομμύρια εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου δεν πραγματοποιήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δύο έτη από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, που παραμένει σε έξαρση, έχουν αλλάξει δραματικά τα δεδομένα στο χώρο της υγείας, με πολύ σημαντικές και πολύπλευρες επιπτώσεις και στην περίθαλψη και στην φροντίδα των ασθενών με καρκίνο. Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει δύο εμβληματικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τον Καρκίνο (ΕU’s Beating Cancer Plan) και την Αποστολή για τον Καρκίνο (Cancer Mission), συνδράμει το έργο των εθελοντικών οργανώσεων και των φορέων, οργανώνει εκστρατείες πρόληψης για τον καρκίνο, προάγει την επιστημονική έρευνα και ενισχύει τις δομές διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου στο νησί».

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.