Πήραν δίπλωμα οδήγησης χωρίς να δώσουν εξετάσεις


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 6 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

«Ελλάς το μεγαλείο σου» καθώς πάνω από 50 περιπτώσεις βρέθηκαν και διατάχθηκε ΕΔΕ

Η απάτη στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει καθώς εντοπίστηκαν στην Αττική 56 περιπτώσεις παραποίησης – αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης. Αυτό σημαίνει πως 56 άτομα κατά πάσα πιθανότητα πήραν δίπλωμα χωρίς όμως να έχουν περάσει από τις απαραίτητες και προβλεπόμενες, βάσει νόμου, εξετάσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) και εκτεταμένο έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι δεκάδες αυτές περιπτώσεις εντοπίστηκαν έως τώρα στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Πειραιώς και Νήσων και είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα σε υποψηφίους οδηγούς να συμμετέχουν σε πρακτική εξέτασή τους και να λάβουν στη συνέχεια την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης χωρίς προηγουμένως να προσέλθουν και να κριθούν στις θεωρητικές εξετάσεις (Κ.Ο.Κ).

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής προχώρησε άμεσα, μεταξύ άλλων, στις ακόλουθες ενέργειες:

-Εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας.

-Εντολή για εκτεταμένο έλεγχο για παρόμοιες υποθέσεις στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και το Αυτοτελές τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου.

-Διενέργεια έρευνας για τυχόν ατέλειες του συστήματος που επέτρεψαν να συμβούν τα εν λόγω περιστατικά, από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και το Αυτοτελές τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου – αναμένεται σχετικό πόρισμα.

-Ανάθεση σε επιτροπή υπαλλήλων, από Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, της διενέργειας ελέγχου της εμπλεκόμενης σχολής οδηγών και των εκπαιδευτών της, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Παράλληλα ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελική Αρχή Πρωτοδικών Πειραιά για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.