Πήγαν για λαγούς αλλά έμειναν στην… όρεξη

Πήγαν για λαγούς αλλά έμειναν στην… όρεξη
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Απανωτές συλλήψεις το τελευταίο διάστημα για παράνομο κυνήγι

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά τέσσερις συλλήψεις κυνηγών, οι οποίοι φέρονται να βγήκαν νύχτα για να πιάσουν λαγούς, έγιναν τα ξημερώματα χθες Τετάρτη, σε περιοχές των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Εξάλλου, από την έναρξη της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου, τον περασμένο Αύγουστο, μέχρι σήμερα, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες έχουν προβεί σε συνολικά 14 συλλήψεις κυνηγών – για διάφορους λόγους – σε όλη την επικράτεια της Κρήτης.

Δύο από τις χθεσινές συλλήψεις, που έγιναν για «νυχτερινή θήρα λαγού», έλαβαν χώρα σε περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας, στον νομό Ηρακλείου, ενώ άλλοι δύο κυνηγοί συνελήφθησαν στον δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο. Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης-Δωδεκανήσου, στη 1 τα ξημερώματα χθες Τετάρτη, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες που εδρεύουν στο Οροπέδιο Λασιθίου και το Καστέλι Πεδιάδας «εντόπισαν τη χρήση προβολέα στην περιοχή της Γερακιανής Λαγκάδας» στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Οι δύο θηροφύλακες προσέγγισαν το σημείο, όπου βρήκαν δύο άτομα: Το ένα κρατούσε ένα δίκαννο, ενώ το δεύτερο κρατούσε τον προβολέα. Όπως είναι λογικό, ακολούθησε έλεγχος, κατά τον οποίο οι θηροφύλακες εντόπισαν δύο σκοτωμένους λαγούς. Εν συνεχεία, οι θηροφύλακες οδήγησαν τους κυνηγούς στο Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδας, έχοντας μαζί τους δύο λαγούς, το δίκαννο, αλλά και τον προβολέα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Εξάλλου, χθες τα ξημερώματα συνελήφθησαν άλλοι δύο κυνηγοί που φέρονται να κυνηγούσαν λαγούς, αυτή τη φορά στον νομό Ρεθύμνου. Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη και έπειτα από σχετική καταγγελία που έγινε, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες του Ρεθύμνου εντόπισαν «τη χρήση προβολέα σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Καλή Συκιά και Αλώνες, στον δήμο Αγίου Βασιλείου». Λίγο μετά τις 12:30 π.μ., οι θηροφύλακες έφτασαν στο σημείο, όπου βρίσκονταν δύο κυνηγοί. Αμφότεροι συνελήφθησαν, καθώς είχαν στην κατοχή τους μια παραποιημένη πεντάσφαιρη καραμπίνα που έφερε ειδική κατασκευή για να προσαρμόζεται πάνω της προβολέας. Στον έλεγχο που ακολούθησε, εκτός από το όπλο με τον προβολέα, εντοπίστηκαν 29 φυσίγγια, ωστόσο οι θηροφύλακες δε βρήκαν σκοτωμένους λαγούς. Εντέλει, το όπλο, ο προβολέας και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν, ενώ για τους δύο συλληφθέντες ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Σημειώνεται ότι η δίκη των δύο συλληφθέντων αναβλήθηκε για αύριο Παρασκευή.

14 συλλήψεις από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Επισημαίνεται ότι η φετινή κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2019. Ειδικότερα, για τον λαγό (Lepus europaeus) η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους. Οι κυνηγοί επιτρέπεται να θηρεύσουν λαγό μόνο Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, ενώ κάθε κυνηγός επιτρέπεται να θηρεύσει μόνο έναν λαγό την ημέρα.

Σε όλη την Κρήτη έχουν γίνει από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου (20 Αυγούστου) μέχρι σήμερα συνολικά 14 συλλήψεις κυνηγών για διάφορους λόγους. Συγκεκριμένα, επτά συλλήψεις έγιναν στον νομό Ηρακλείου (μεταξύ άλλων για χρήση παράνομων ηχομιμητικών συσκευών, αλλά και για παράνομη θύρα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Πόμπιας-Αντισκαρίου). Στον νομό Χανίων έχει γίνει μία σύλληψη: Ο εν λόγω κυνηγός συνελήφθη στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς είχε τοποθετήσει συρματοπαγίδες σε περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων. Αντί για λαγό, ωστόσο, στις εν λόγω συρματοπαγίδες πιάστηκε μια γάτα…

Εξάλλου, τρεις συλλήψεις έχουν γίνει στον νομό Ρεθύμνου (όλες για παράνομο κυνήγι λαγού), αλλά και στον νομό Λασιθίου. Συγκεκριμένα, στο Λασίθι είχαν συλληφθεί τρία άτομα, τα οποία εκπαίδευαν κυνηγετικά σκυλιά σε περιοχή όπου αυτό απαγορεύεται, στη Θρυπτή.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.