Πέτσας: Ξεπέρασαν τα 1 εκατομμύριο SMS μετά τις 21:00 χθες – Χρειάζεται ωριμότητα


0
(0)

Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους πολίτες σχετικά με την ωριμότητα που χρειάζεται ώστε το lockdown να ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες.

Για πάνω από 1 εκατομμύριο SMS που εστάλησαν το βράδυ της Κυριακής, δεύτερης ημέρας του lockdown έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών.

«Ο ιός είχε αρχίσει να κινείται εκθετικά, είχε αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητα του. Ήταν κύμα τον Οκτώβριο, πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο. Η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα είναι καθοριστική για να μείνει το λοκνταουν στις 3 εβδομάδες. Ατομική ευθύνη και κρατική επαγρύπνηση. Εκτροπές από την τήρηση των μέτρων δεν θα γίνονται ανεκτές. Ανεύθυνες συμπεριφορές με πρόσκληση σε συγχρωτισμό, όπως η διοργάνωση πάρτι σε ξενοδοχείο της Συγγρού εντοπίζονται και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακόμα στην πορεία του Πολυτεχνείου, τονίζοντας πως «Έγιναν συνεννοήσεις με τα κόμματα και η απόφαση της κυβέρνησης έχιε ληφθεί. Δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, όπως δεν έγιναν οι παρελάσεις, όπως δεν πήγαμε στις Εκκλησίες μας τον 15Αυγουστο ή το Πάσχα».

Απαντώντας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την τηλεκπαίδευση, σημείωσε: «Δεν υπήρχε κανένα θέμα ψηφιακών υποδομών στη χώρα μας, ούτε με το Παιδείας, αλλά με την εταιρεία Cisco. Δεν έχει καμία σχέση με το εσωτερικό. Όσοι τουιτάρουν χωρίς ενημέρωση, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτογελοιοποιούνται».

Τέλος σχολιάζοντας το τηλεφώνημα Τσαβούσογλου – Δένδια, ανέφερε: «Ελπίζουμε να είναι ειλικρινής διάθεση να αφήσουν στην άκρη τις μονομερείς ενέργειες και να πιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών ξανά. Να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια και συνέπεια. Με παράνομες Navtex σε ισχύ, όμως, δεν μπορεί να γίνουν διερευνητικές επαφές».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.