Πέτσας: Μέχρι 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα – Χωρίς SMS ή βεβαίωση εξόδου οι μετακινήσεις έκτοτε

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Παρατάθηκε μέχρι τις 4 Μαΐου η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ελλάδα – Το σχέδιο για επιστροφή στην κανονικότητα θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα

Ο ίδιος συμπλήρωσε, επίσης, ότι τα μέτρα του σχεδίου μετάβασης θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και πως επιστρέφοντας στην κανονικότητα θα διατηρήσουμε συνήθειες όπως το πλύσιμο χεριών, η αποφυγή επαφών κλπ.

Πρόθεση, πάντως, της Κυβέρνησης είναι να αρθεί το μέτρο της αποστολής των SMS στο 13033, καθώς και η βεβαίωσης μετακίνησης εξόδου, μετά τις 4 Μαΐου.

Ενώ, ο τρόπος χρήσης της μάσκας – κυρίως σε ΜΜΜ, αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για τα μέτρα σχετικά με την Πρωτομαγιά, ο ίδιος δήλωσε πως θα είναι ίδια με όσα εφαρμόστηκαν τις ημέρες του Πάσχα.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της η πανδημία του κορωνοϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές», τόνισε ο κ. Πέτσας. Εξήγησε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν έγκαιρα από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή με άλλους 8 Ευρωπαίους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σε τι θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ

Όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σήμερα στη τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στους εξής βασικούς άξονες:

– Σε μια ευρωπαϊκή οικονομία με υψηλό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος ξέρουμε τι δε χρειαζόμαστε. Δε χρειαζόμαστε νέα δάνεια αλλά επιχορηγήσεις

– Η ενιαία αγορά έχει οικοδομηθεί εδώ και δεκαετίες πάνω στις τέσσερις βασικές ελευθερίες: ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, των αγαθών, των υπηρεσιών και των κεφαλαίων. Η επιδημία επέβαλε προσωρινά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας μέτρα παρέκκλισης. Η επιστροφή στην κανονικότητα όμως προϋποθέτει προσεκτικά βήματα που διατρέχουν και τις τέσσερις αυτές ελευθερίες οι οποίες είναι απαραίτητες και για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε όλα τα κράτη μέλη. Δεν μπορεί για παράδειγμα να πωλούνται μόνο υπολογιστές, αυτοκίνητα ή ρούχα και να μη λαμβάνονται ισορροπημένα μέτρα για την εξομάλυνση των μεταφορών που αποτελεί προϋπόθεση για τις μετακινήσεις των ανθρώπων εντός της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.