Πέτσας: Αν ξεφύγουν τα πράγματα τα Χριστούγεννα θα έχουμε πιο αυστηρά μέτρα την Πρωτοχρονιά


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Με την ανησυχία από το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού ξεκίνησε την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Είπε ακόμα ότι η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει εκ νέου τα νέα δεδομένα.

Έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε τις γιορτινές ημέρες, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιό και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όσον αφορά στους εμβολιασμούς είπε ότι θα ξεκινήσουν από τους υγειονομικούς, από τους οίκους ευγηρίας και στην συνέχεια από τους άνω των 65 ετών. Είπε ακόμα ότι έχουν εξασφαλιστεί οι χώροι αποθήκευσης του εμβολίου και είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα.

Για τα τεστ είπε ότι η πανδημία μας έφερε μπροστά σε καταστάσεις που δεν είχαμε ξαναζήσει. Τόνισε ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση του δείκτη θετικότητας. Αυτός προκύπτει από τα τεστ που γίνονται κάθε ημέρα.

«Από το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως κέντρα υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ». Εξήγησε πως θα λειτουργεί και είπε πως θα αφορά όλους μας εκτός από εκείνους που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Στο ερώτημα αν έρχονται και άλλα μέτρα είπε ότι αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις και είπε ότι δεν θα είναι νέα μέτρα αλλά εφαρμογή των υφιστάμενων. Τόνισε ότι όλα θα έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο ερώτημα αν θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα για την Πρωτοχρονιά αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού τα Χριστούγεννα ο κ. Πέτσας απάντησε ξεκάθαρα ναι.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.