Πάτρα: Έπιασε δουλειά στο ΕΚΑΒ με το απολυτήριο του αδερφού του

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Δεκεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Στα δικαστήρια ο διασώστης για την πλαστογραφία

Μια θέση στο ΕΚΑΒ κατάφερε να αποκτήσει ένας άντρας ο οποίος πλαστογράφησε το απολυτήριο Λυκείου προκειμένου να βρει δουλειά.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας, με τον κατηγορούμενο να λαμβάνει τη θέση διασώστη και να βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης αλλά και της νόθευσης εγγράφου.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ποινή φυλάκισης τρία χρόνια με αναστολή, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με το thebest.gr, από την υπηρεσία του απολύθηκε πριν δύο χρόνια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο άντρας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το απολυτήριο του αδερφού του, τη δική του φωτογραφία και το δικό του όνομα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κατηγορούμενος, και πολιτικό πρόσωπο του είπε πως για να βρει δουλειά έπρεπε να βρει και απολυτήριο.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε έπειτα από αλλεπάλληλους ελέγχους, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, με αναστολή.

Στις καταθέσεις τους συνάδελφοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον κατηγορούμενο: «Εάν είχαμε άλλους πέντε σαν κι αυτόν, το ΕΚΑΒ θα λειτουργούσε καλύτερα» ανέφερε συνάδελφός τους.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.