Πάσχα χωρίς τηλεόραση λόγω… νοτιά σε πολλές περιοχές της Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαΐου 2021 by energinews (admin)

Ένα πρόβλημα, όχι καινούριο, αλλά ενοχλητικό για πολύ κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας επιμένει εδώ και πάρα πολύ καιρό, με πάρα πολλές περιοχές, τόσο δυτικά όσο και ανατολικά της Ιεράπετρας να μένουν χωρίς τηλεοπτικό σήμα για καιρό.

Τα παράπονα που έχουν φτάσει στο Ράδιο Λασίθι είναι εδώ και καιρό πολλά, και εντάθηκαν αυτή την περίοδο, αφού λόγω του Πάσχα, οι περισσότεροι έμειναν παραπάνω στο σπίτι, μόνοι ή με παρέες και η απουσία της τηλεόρασης φάνηκε περισσότερο.

Πολύ έντονο είναι το πρόβλημα αυτές τις μέρες σε κοινότητες δυτικά της Ιεράπετρας, όπου οι κάτοικοι δεν μπορούν να δουν κανένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ το ίδιο συμβαίνει και ανατολικά.

Πρόβλημα του οποίου τη λύση μπορεί να δώσει μόνο η Digea, η εταιρία που έχει αναλάβει τη διαχείριση του ψηφιακού σήματος σε όλη τη χώρα και στην οποία απευθύνονται τόσο οι πολίτες αλλά και ο Δήμος Ιεράπετρας που είναι επίσης αποδέκτης τέτοιων παραπόνων.

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα τεχνικά έργα του Δήμου Ιεράπετρας, Μάνος Γεωργαλάκης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το θέμα, τονίζοντας πως το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, και η κυριότερη δικαιολογία είναι οι νότιοι άνεμοι οι οποίοι δημιουργούν παρεμβολές από γειτονικές χώρες.

Τα περιθώρια παρεμβάσεων από πλευράς Δήμου είναι πολύ μικρά όπως είπε, αφού απαγορεύονται παρεμβάσεις στην ιδιοκτησία της Digea, και το μόνο που πρακτικά συμβαίνει είναι να γίνονται παρεμβάσεις, τόσο γραπτές όσο και προφορικές και πιέσεις προς την εταιρία ώστε να δώσει λύσεις.  Το πρόβλημα όπως είπε θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο δεν ανανεώνεται ο εξοπλισμός της εταιρίας.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.