Πάνω από 3000 δωρεές στη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης στα πέντε έτη λειτουργίας


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 21 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Ανοιχτή διαδικτυακή Ενημέρωση και ζωντανή συζήτηση με τους μελλοντικούς γονείς και το ευρύ κοινό – Γνωρίστε το επίσημο τραγούδι της ΔηΤΟΒ Κρήτης και τη δημιουργό τουH Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας. Σταθερή στο έργο της, συνεχίζει να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες συλλογής, ελέγχου, επεξεργασίας και κρυοκατάψυξης/αποθήκευσης μονάδων Ομφαλικού Αίματος  δωρεάν, εξασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα τους στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών για χρήση σε οποιοδήποτε συμβατό ασθενή έχει ανάγκη αλλογενούς μεταμόσχευσης αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων (βλαστοκυττάρων).

Στα πέντε έτη λειτουργίας της Τράπεζας, πάνω από 3000 δωρεές Ομφαλικού Αίματος έχουν πραγματοποιηθεί στη ΔηΤΟΒ Κρήτης ενώ μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ήδη σημαντικός αριθμός μονάδων ΟπΑ έχει διατεθεί στην Παγκόσμια Δεξαμενή. Το αμέσως προσεχές διάστημα επιπλέον 100 μονάδες ΟπΑ θα τυποποιηθούν και θα είναι άμεσα διαθέσιμες.

Κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας του covid-19 η αξία του Ομφαλικού Αίματος  αναδεικνύεται ακόμα μια φορά, καθώς συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό WMDA, ως ασφαλής πηγή αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων στις μεταμοσχεύσεις.

 

Σκοπός της ΔηΤΟΒ Κρήτης είναι ο εμπλουτισμός του Εθνικού και Διεθνούς Μητρώου Ομφαλικού Αίματος, ιδιαίτερα με σπάνιους HLA απλοτύπους, για την αντιπροσώπευση όλων των πληθυσμιακών ομάδων, με εστιασμό στην κάλυψη των αναγκών μεταμόσχευσης των αιματολογικών ασθενών από την Κρήτη.

 

Γιορτάζοντας τα 5 χρόνια λειτουργίας της, η ΔηΤΟΒ Κρήτης διοργανώνει την Τρίτη 27 Απριλίου 2021  στις 17.00 ζωντανή διαδικτυακή ενημέρωση όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συζητήσουν με την Διευθύντρια και το Επιστημονικό Προσωπικό της ΔηΤΟΒ Κρήτης και να θέσουν τα ερωτήματα τους αναφορικά με τη διαδικασία συλλογής και φύλαξης του Ομφαλικού Αίματος, τη διαφορά της δημόσιας και ιδιωτικής φύλαξης, και τις τρέχουσες και μελλοντικές χρήσεις του Ομφαλικού Αίματος. Συνδεθείτε https://zoom.us/j/94651358222

Σημαντικό μέρος των δράσεων της ΔηΤΟΒ Κρήτης αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την δωρεά και την χρησιμότητα του Ομφαλικού Αίματος για την θεραπεία αιματολογικών νοσημάτων.  Έτσι, άλλη μία δράση παρουσιάζεται την Τρίτη 20 Απρίλιου στα κοινωνικά δίκτυα της ΔηΤΟΒ Κρήτης (Facebook @cordbloodbankcrete.gr   twitter @PublicCBBC  YouTube Cord Blood Bank Crete) Πρόκειται για το τραγούδι της Ολίνας,  για τα πέντε έτη λειτουργίας της ΔηΤΟΒ Κρήτης,  «Its not a secret anymore» (μετ. Δεν είναι πιά Μυστικό).

Το τραγούδι αποτελεί μυθοπλασία περιγράφοντας τα γεγονότα που οδηγούν σε μια εσπευσμένη διάγνωση ενός νέου ανθρώπου αλλά και την ίαση του, χάρη σε μια νέα μητέρα που με την γέννηση του παιδιού της και την δωρέα της, του χαρίζει ξανά την ζωή! Η προσωπική ιστορία του ήρωα ‘δεν ειναι πιά μυστικό’ καθώς μοιράζεται την εμπειρία του για  την αξία της δωρεάς του Ομφαλικού Αίματος.

«Ευχή όλων μας στην ΔηΤΟΒ Κρήτης και της Ολίνας, είναι το τραγούδι της να συμβάλλει στην ελπιδοφόρα διάδοση της αξίας της δωρεάς και των θεραπευτικών και αναγεννητικών ιδιοτήτων του Ομφαλικού Αίματος» δήλωσε η Καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης, Ελένη Παπαδάκη.

Περιηγηθείτε εικονικά στη ΔηΤΟΒ Κρήτης για να γνωρίσετε τις διαδικασίες και το έργο της, και να ενημερωθείτε για τη διαδικασία δωρεάς Ομφαλικού Αίματος.

Οι μελλοντικοί γονείς έχουν επιπλέον την δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων για τη δωρεά Ομφαλικού Αίματος μέσω της ιστοσελίδας της ΔηΤΟΒ Κρήτης, ενώ συνεχίζεται, και στην περίοδο της πανδημίας covid, απρόσκοπτα η παράδοση και επεξεργασία των μονάδων Ομφαλικού Αίματος.

 

#5χρονιαΔηΤΟΒΚρητης  #ΟμφαλικόΑιμα   #Βλαστοκυτταρα   #ΔηΤΟΒΚρητης  #itsnotasecretanymore

#5years_PublicCBBC   #OlinaforCBBC   #JohnAtHisBest  #JohnwonTHErace

Ακολουθείστε τη ΔηΤΟΒ Κρήτης στο  Facebook @cordbloodbankcrete.gr   twitter @PublicCBBC
YouTube Cord Blood Bank Crete

Σχετικά με την δημιουργό: Η Ολίνα εχει BSc στη Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι μουσικός, στιχουργός, παραγωγός και performer. Κατέχει Higher Diploma in Music Performance – Vocals από το Institute of Contemporary Music Performance του Λονδίνου. Έχει σπουδάσει φωνητική για τέσσερα χρόνια, παίζει κιθάρα, πιάνο και γιουκαλίλι. Ακολουθείστε την δημιουργό στον προσωπικό της λογαριασμό στο Youtube, Spotify Instagram  και Facebook


Για επικοινωνία με τη ΔηΤΟΒ Κρήτης:
info@cordbloodbankcrete.gr Tηλ. 2810-394726 Κιν. 6930847253
Επικοινωνία για ΜΜΕ/δημοσιογράφους και συνεντεύξεις: press@cordbloodbankcrete.gr

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.