Πάνω από 30 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην Κρήτη – 8 στις ΜΕΘ


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 10 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Επί ποδός παραμένει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει και να ανακόψει -όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά- τον ανησυχητικό καλπασμό της πανδημίας (και) στην Κρήτη, όπου τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 31 νέες μολύνσεις από τον ΕΟΔΥ.

Η διαδικασία ανοίγματος νέων κλινών Covid προχωρά. “Αυτή τη στιγμή έχουμε 16, εξετάζουμε τη δυνατότητα – εφόσον χρειαστεί – να φτάσουμε τις 26 κλίνες και φυσικά τις 55 που είναι και στον στρατηγικό σχεδιασμό” δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία έχει συνεχή επικοινωνία με τον Συντονιστή Μονάδων Covid της Κρήτης, τον καθηγητή Δημήτρη Γεωργόπουλο.

“Εφόσον κρίνουμε αναγκαίο ότι πρέπει να προχωρήσουμε στο άνοιγμα αυτών των νέων κλινών Covid, είμαστε και έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα σε αυτό” ξεκαθάρισε η κ. Μπορμπουδάκη.

Όπως ανέφερε η ίδια, το “επιδημιολογικό προφίλ της Κρήτης, για την ώρα, δεν δείχνει ότι το Σύστημα Υγείας έχει πιεστεί τόσο πολύ, αλλά εμείς οφείλουμε όπως έχουμε πει εξαρχής να είμαστε σε ετοιμότητα και φυσικά να ενεργοποιήσουμε άμεσα κλίνες προκειμένου να νοσηλευτούν όσοι χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες και σε απλές κλίνες Covid. Για το λόγο αυτό, έχουμε αναπτύξει στην Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης, κλίνες Covid καθολικά και στα οκτώ νοσοκομεία”.

Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, “213 απλές κλίνες (για περιστατικά με ήπια – μέτρια συμπτωματολογία) είναι ενεργές αυτή τη στιγμή και μπορούν να φτάσουν στο σύνολό τους τις 324”.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ έδωσε και την εικόνα των νοσηλευομένων από κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης:

Έχουμε λοιπόν 33 νοσηλείες, αν και “αυτό έχει μία δυναμική” κι είναι πιθανό “να προκύψουν νέες νοσηλείες και εξιτήρια”, όπως παρατήρησε η κ. Μπορμπουδάκη.

Από τις 33 νοσηλείες, οι 24 είναι στα νοσοκομεία του Ηρακλείου (14 στο ΠΑΓΝΗ και 10 στο Βενιζέλειο), δύο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, τρεις στο νοσοκομείο Χανίων και τέσσερις στα νοσοκομεία του Λασιθίου, εκ των οποίων οι δύο στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Οκτώ ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ, πέντε εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι (οι τρεις δεν χρήζουν διασωλήνωσης για την ώρα). Από τους διασωληνωμένους, δύο είναι στο ΠΑΓΝΗ, δύο στο Βενιζέλειο και ένας στο νοσοκομείο Χανίων.

πηγή: cretalive.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.