«Πάγωσαν» οι εργασίες για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης της Σαρακίνας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 28 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Προσωρινή αναστολή έχει επιβληθεί στις εργασίες κατασκευής στο έργο αντικατάστασης τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Ιεράπετρας από τη Σαρακίνα, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό για την έκβαση του έργου λόγω της εμπλοκής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Λασιθίου..

Απαντήσεις για το θέμα αυτό και πολλά άλλα που έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα τον Δήμο Ιεράπετρας έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Άρδευσης, Πέτρος Μαστοράκης.

Σε ότι αφορά τον αγωγό της Σαρακήνας ο κ .Μαστοράκης ανέφερε πως το πάγωμα των εργασιών δεν οφείλεται στην εύρεση αρχαιοτήτων η κάποιο άλλο παρόμοιο λόγο, αλλά στην έλλειψη αρχαιολόγου εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, του οποίου η παρουσία είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια εργασιών ώστε να εποπτεύει το έργο.

Θέμα στο οποίο δεν μπορεί να παρέμβει ο Δήμος Ιεράπετρας και έτσι το επανεκκίνηση των εργασιών θα γίνει όταν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου μπορέσει να διαθέσει κάποιο αρχαιολόγο ώστε να μην υπάρχει νομικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Προβλήματα στην πίεση

Πολλά είναι τα παράπονα τις τελευταίες εβδομάδες για χαμηλή πίεση σε αρκετά σημεία της πόλης και δυτικά της Ιεράπετρας τα οποία όπως είπε ο αντιδήμαρχος οφείλονται σε προβλήματα του κεντρικού αγωγού τα οποία ανά περίπτωση επιδιορθώνονται, όμως η πίεση ενδέχεται να συνεχίσει να είναι λίγο χαμηλότερη σε κάποια σημεία.

Αυξημένη κατανάλωση λόγω κορονοϊού

Σε σχέση με τις ανάγκες του νερού που κάθε καλοκαίρι αυξάνονται κατά πολύ και έτσι χρησιμοποιούνται κατά διαστήματα ποσότητες νερού από τον αγωγό της Μαλαύρας για την ύδρευση της πόλης, ο κ, Μαστοράκης ανέφερε πως φέτος, αν και η τουριστική κίνηση αναμένεται μειωμένη, οι ανάγκες της ύδρευσης δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν. Την περίοδο του κορονοϊού όπως είπε η κατανάλωση στην ύδρευση αυξήθηκε 25% με 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο περασμένων ετών, χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα και το ίδιο περιμένει να συμβεί και την καλοκαιρινή περίοδο.

Ακούστε αναλυτικά:(εδω)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.