Ο Aγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας καινοτομεί και προχωρά το σχεδιασμό της ενιαίας δημοπράτησης προϊόντων

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Μια συζήτηση με τον παραγωγό αγροτικών προϊόντων από το Τυμπάκι κ. Χριστάκη Μανόλη για την εμπορία των κηπευτικών που παράγονται στην Κρήτη, στάθηκε ως αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των νέων στόχων που έχουν θέσει τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας για τη νέα χρονιά.

Βιώνοντας και οι ίδιοι τη μεγάλη απόσταση στην τιμή που λαμβάνει ο παραγωγός με την τιμή που αγοράζει ο καταναλωτής αλλά και την έντονη ανησυχία ειδικά των τοματοπαραγωγών όλης της Κρήτης με απούλητες ποσότητες εδώ και καιρό, έθεσαν ένα νέο σχέδιο που αυτήν την χρονική περίοδο το επεξεργάζονται ειδικοί μελετητές για να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα η υλοποίησή του.

Αυτό δεν είναι άλλο από την ενιαία δημοπράτηση με συγκεκριμένους όρους όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γαιτάνης, χωρίς όμως ακόμα να μπορεί να αναφέρει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες επί του θέματος. Πάντως η αρχική σκέψη είναι, όπως εμείς ερευνήσαμε περισσότερα στοιχεία, μέσα από μια καινοτόμα προσπάθεια, οι έμποροι των αγροτικών προϊόντων καθημερινά να προσέρχονται σε όλα τα δημοπρατήρια της περιοχής, να καταγράφουν τους κωδικούς και αμέσως μετά σε ένα χώρο διαφορετικό και αμφιθεατρικό με τη βοήθεια της τεχνολογίας αλλά και με προτύπων που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες χώρες να δίνουν την ίδια χρονική στιγμή πάνω στο ίδιο προϊόν την τιμή αγοράς. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να εξασφαλιστεί μια ικανοποιητική τιμή για τον παραγωγό, όπου πια και ο καταναλωτής θα γνωρίζει την ταυτότητα του παραγωγού ξεχωριστά για το προϊόν που έχει παραχθεί.

Ακούστε τον πρόεδρο εδώ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.