Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς αποκλειστικά στο Ράδιο Λασίθι για τους δασικούς χάρτες της Κρήτης


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαρτίου 2021 by manos (ceo)-admin

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών αλλά και την αναστάτωση που έχει προκληθεί σε εκατοντάδες κρητικούς με τις ιδιοκτησίες τους να έχουν πρασινίσει, ο αρμόδιος Υφυπουργός σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον κ. Αμυράς ήρθε να δώσει τις πρώτες απαντήσεις δημόσια μέσα από το Ράδιο Λασίθι.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν θίγονται περιουσίες. Δεν ασχολείται με αυτό ο δασικός χάρτης. Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν έχει δασικούς χάρτες και κάποια στιγμή έπρεπε να αποκτήσουμε.

Ο δασικός χάρτης προστατεύει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών, το περιβάλλον και τις δασικές εκτάσεις. Με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα που δεν έχουν λυθεί εδώ και 120 χρόνια και τώρα είμαστε εμείς εδώ για να προτείνουμε λύσεις. Θα ακούσουμε τις προτάσεις των φορέων της Κρήτης που θα μας στείλουν. Καμία επιδότηση δεν πρόκειται να χαθεί για κανέναν ούτε για τους αγρότες ούτε για τους κτηνοτρόφους. Αρκεί το Ε9 και μόνο για να υποβάλλει κάποιος ιδιώτης ένσταση για ένα πρόδηλο σφάλμα, χωρίς να του ζητήσουν οι υπηρεσίες συμβόλαια και άλλα έντυπα.

Η Κρήτη έχει ένα παραπάνω πλεονέκτημα καθώς το δημόσιο δεν έχει το τεκμήριο της κυριότητας της γης» είπε κατηγορηματικά ο Υπουργός.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη με τον Υπουργό κ. Αμυρά εδώ:

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.