Ο «τυφώνας του αιώνα» έφτασε στη Φλόριντα UPD

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Οκτωβρίου 2018 by energinews (admin)

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η στάθμη της θάλασσας ενδέχεται να ανέβει στα 4,3 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο. | Devon Ravine/Northwest Florida Daily News via AP

Ήδη σημειώνονται σοβαρές πλημμύρες, τη στιγμή που ο τυφώνας -που εξασθένησε στην κατηγορία 3, από 4 που ήταν νωρίτερα, αλλά παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνος- κινείται με ανέμους ταχύτητας 200 χλμ/ώρα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να χτυπήσει τις βορειοδυτικές ακτές της Φλόριντα, καθώς και την Τζόρτζια, την Αλαμπάμα και την Βόρεια Καρολίνα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η στάθμη της θάλασσας ενδέχεται να ανέβει στα 4,3 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο.

Οι αρχές είπαν στους κατοίκους στις ακτές της Φλόριντα ότι ο χρόνος εξαντλήθηκε προκειμένου να απομακρυνθούν και τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο. Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των αρχών, άλλοι όμως την αψήφησαν παρά τις προειδοποιήσεις περί ενός «φονικού φαινομένου».

«Πιστεύω ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν κατανοούν τον κίνδυνο. Γνωρίζω ότι υπήρξαν πολίτες που αποφάσισαν να μην φύγουν» από τα σπίτια τους, είπε ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ. «Σκεφτείτε το εξής:… το νερό θα καλύψει τη στέγη του σπιτιού σας. Δεν έχετε καμία πιθανότητα να επιζήσετε από αυτό» προειδοποίησε.

πηγη:efsyn.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.