Ο «συναινετικός» Αρναουτάκης το αιολικό πάρκο και οι αντιδράσεις στη Σητεία


0
(0)

Ένα κείμενο «αγνώστου» προελεύσεως που δεν έχουμε συνηθίσει να λαμβάνουμε μεν από την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά δεν είναι καθόλου ασυνήθιστος τρόπος επικοινωνίας κυρίως από την πλευρά των κυβερνήσεων και Υπουργείων ιδίως της προηγούμενης, έφτασε χθες στο Ράδιο Λασίθι και σε πολλά άλλα ΜΜΕ της Κρήτης και κρίνουμε πως είναι άξιο λόγου, αναφοράς και σχολιασμού.

Πρόκειται για τα λεγόμενα «non paper» κείμενα χωρίς υπογραφή δηλαδή, που όμως όλοι γνωρίζουν ποιος τα στέλνει, και αποστέλλονται κυρίως σε ΜΜΕ, βουλευτές, και συνεργατών υπουργών ή πρωθυπουργών, ώστε να γνωρίζουν απόψεις, παρασκηνιακές διεργασίες, την κομματική γραμμή, και οτιδήποτε δεν μπορεί να ειπωθεί δημόσια και επώνυμα για ευνόητους λόγους,

Ένα τέτοιο κείμενο κυκλοφόρησε και χθες με τον αποστολέα να φαίνεται πως είναι ο Περιφερειάρχης Κρήτης και περιεχόμενο στο οποίο φωτογραφίζεται η θετική του στάση απέναντι στο έργο του υβριδικού σταθμού στο Αμάρι και το αιολικό πάρκο στη Σητεία προαναγγέλοντας γρήγορες εξελίξεις και τις καλές του σχέσεις με την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ .

Διαβάστε το κείμενο και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Ο συναινετικός Αρναουτάκης

«Φαίνεται ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης είναι «οικουμενικός». Τον χαρακτηρισμό αυτόν του απέδωσε κυβερνητικός παράγοντας, σχολιάζοντας τον τρόπο που πολιτεύεται.

Η αποδοχή που απολαμβάνει ο Σταύρος Αρναουτάκης από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Μολονότι στις κάλπες είχε ‘γαλάζιο’ αντίπαλο, ο ίδιος δεν διστάζει να υποστηρίξει κυβερνητικές επιλογές αν κρίνει ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι αντιμετώπισε θετικά την απόφαση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα ο Υβριδικός Σταθμός Αμαρίου. Το ίδιο έπραξε και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Καζάσης.

Όπως άλλωστε και οι δύο δηλώνουν, «είναι μια πράσινη επένδυση που έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης, παρέχοντας παράλληλα οικονομικά οφέλη στους δήμους και στους καταναλωτές».

Το συγκεκριμένο έργο, 280 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΟΑΚ-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή). Το παράδοξο είναι ότι χρειάστηκε, από το 2011 μέχρι σήμερα, να λάβει 90 θετικές γνωμοδοτήσεις με τελευταία την περσινή του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης για να επικυρωθεί τελικά πρόσφατα από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες ενστάσεις υπάρχουν στη Σητεία κάλεσε τον Δήμο, τον ΟΑΚ και την «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» να βρουν σημεία σύγκλισης, ώστε το έργο να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς.»

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.