Ο ρόλος της Περιφέρειας Κρήτης στην ανάπτυξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας


0
(0)

Τις προτεραιότητες και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την «πράσινη μετάβαση» παρουσίασε ο Γιώργος Αλεξάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης για Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα στο διήμερο επετειακό επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωσε στην Αθήνα ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) με θέμα «Η συμβολή της νησιωτικής οικονομίας από το 1821 μέχρι σήμερα», από τις 10-12 Νοεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία του νησιού και κυρίως στον τουρισμό τονίζοντας όμως ότι η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης έχει θέσει τις κατευθυντήριες γραμμές για έναν βιώσιμο τουρισμό, οι οποίες εξειδικεύονται σε: 1) κυκλική οικονομία και διαχείριση υδάτων και αποβλήτων, 2) εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση ΑΠΕ, 3) βιώσιμη κινητικότητα, 4) βιώσιμη αγροτική παραγωγή, 5) ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, 6) προστασία περιβάλλοντος, 7) προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, 8) συνεργασία με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, 9) ενίσχυση του ρόλου του Παρατηρητηρίου Τουρισμού και 10) υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Παρουσίασε επίσης τους τομείς δράσης της αναθεωρημένης Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες ανάπτυξης πλωτών αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη με προτεραιότητα την ανάγκη θέσπισης κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου και Στρατηγικής Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της κεντρικής διοίκησης, τοπικών και περιφερειακών αρχών, επιχειρήσεις και ακαδημαϊκοί με στόχο την ιστορική συμβολή και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιωτικού χώρου.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *