Ο πιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της Ελλάδας λειτουργεί στην Κρήτη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης


0
(0)

Ο πιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της Ελλάδας λειτουργεί στην Κρήτη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης (*)

Έγιναν τα εγκαίνια στο ΠαΓΝΗ που διαθέτει πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στην Ευρώπη. Στ. Αρναουτάκης: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη δημόσια υγεία»

Στην Κρήτη λειτουργεί από σήμερα ο πιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της Ελλάδας κι ένας από τους πέντε καλύτερους στην Ευρώπη. Η προμήθεια του μηχανήματος έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο έργου που εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης και κόστισε 1,2 εκ. ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παραβρέθηκε στην τελετή για την έναρξη λειτουργίας του μηχανήματος το οποίο χρησιμοποιείται για παθήσεις αγγείων με οργάνωση συνθηκών χειρουργείου.
Μεταξύ άλλων το πιο σύγχρονο στο είδος του μηχάνημα χρησιμοποιείται για ενδαγγειακές επεμβάσεις στον εγκέφαλο, ενδομοσχεύματα σε ανευρύσματα κοιλιακής και θωρακικής αορτής, διακαθετηριακούς εμβολισμούς σε επείγουσες αιμορραγίες τραυματικές ή μη και τέλος επεμβατικές ογκολογικές πράξεις στο ήπαρ και σε άλλα όργανα, όπως εξήγησαν οι καθηγητές Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Απόστολος Καραντάνας και επεμβατικής ακτινολογίας Δημήτρης Τσέτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία και τη χρήση του μηχανήματος για τους πολίτες της Κρήτης υπογραμμίζοντας πως την τελευταία διετία το τμήμα έχει μετατραπεί από πλημμελώς εξοπλισμένο στο καλύτερα εξοπλισμένο στη χώρα.
Μετά τον αγιασμό και κατά την παρουσίαση του μηχανήματος ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες που εξέφρασαν προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης η Λένα Μπορμπουδάκη, Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αλλά και ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, και ο Στέλιος Κτενιαδάκης, Αναπληρωτής Διοικητής του ΠαΓΝΗ. Αναφερόμενοι στην αποτελεσματική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης τόνισαν πως έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση του ΠαΓΝΗ και των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στο νησί.
Ο Λάμπρος Βαμβακάς, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια σημαντική μέρα για την δημόσια υγεία στην Κρήτη» τονίζοντας πως το συγκεκριμένο μηχάνημα θα βοηθήσει παρά πολύ το έργο του ιατρικού κόσμου.
«Συνεχίζουμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας. Περιμένουμε τις προτάσεις από την 7η ΥΠΕ κι ένα σημαντικό ποσό θα δοθεί για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων μας και στη συνέχεια», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του τόσο στις διοικήσεις της δημόσιας υγείας όσο και «στους γιατρούς, τους νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τη μάχη μέσα στην πανδημία και είμαστε περήφανοι που υπάρχουν και υπηρετούν το νησί μας».
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευάγγελος Ζάχαρης, Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ καθώς και τα Διευθυντικά στελέχη του νοσοκομείου και το προσωπικό του τμήματος.

* (ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *