Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την ένταξη δύο έργων κατάρτισης στο ΠΕΠ Κρήτης


0
(0)

Δυο έργα χρηματοδότησης δράσεων κατάρτισης που θα υλοποιήσουν τα Επιμελητήρια Ηρακλείου και Χανίων υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, συνολικού προυπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου.

Πρόκειται για το έργο «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete, με προϋπολογισμό 

500.000,00 ευρώ, με Δικαιούχο το Επιμελητήριο Ηρακλείου».

Καθώς και το «σχέδιο δράσης του Επιμελητηρίου Χανίων για την κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete, με προϋπολογισμό 492.984,00 ευρώ,  με Δικαιούχο το Επιμελητήριο Χανίων.

Τα έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Απασχόλησης και προσαρμογή των εργαζομένων στις αλλαγές».

Τα έργα  έχουν ως στόχο την κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα  και αυτοαπασχολουμένων για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα  απασχόλησής τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων της απασχόλησής  και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Τα έργα  συνδέονται άμεσα με τους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Οι κύριες δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο των έργων αφορούν: (α) στον σχεδιασμό, και την  υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης (β) στην πιστοποίηση προσόντων εργαζομένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενων.

Προβλέπεται η κατάρτιση σε θεματικά αντικείμενα όπως τα παρακάτω :

• Επιχειρηματικές & Ψηφιακές Δεξιότητες
• Digital Marketing for tourism.
• Οικονομία  και Διοίκηση στον Τουριστικό τομέα
• Διοίκηση Μονάδων Εστίασης
• Εξαγωγικό – Διεθνές Εμπόριο
• Υποδοχή – Εξυπηρέτηση Πελατών Ξενοδοχείου
• Συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου
Περιφέρεια Κρήτης
Γραφείο Τύπου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *