Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε το μεσημέρι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Πλαισιωμένος από νέους κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο εκτελεσθέντων τιμώντας τη μνήμη των Ελλήνων που την Πρωτομαγιά του 1944 εκτελέστηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στη θυσία τους για μια πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική. Αναφερόμενος στην εργατική Πρωτομαγιά επισήμανε τον διαρκή αγώνα του εργατικού κινήματος για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Κατόπιν, ο κ. Ανδρουλάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της Καισαριανής και συνομίλησε με κατοίκους.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Σήμερα Πρωτομαγιά τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την ανθρωπότητα για αξιοπρεπείς μισθούς. Για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Όμως για τον ελληνικό λαό αυτή η μέρα συμβολίζει κάτι περισσότερο. Εδώ από τον εμβληματικό και μαρτυρικό αυτό τόπο του θυσιαστηρίου της Καισαριανής τιμούμε τους Έλληνες που δεν λύγισαν, τους Έλληνες που θυσιάστηκαν απέναντι στον κατακτητή για να έχουμε μια πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική.

undefined

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΛΕΤΖΕΡΙ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Δήλωση κοινοβουλευτικού υπεύθυνου Μετανάστευσης και Ασύλου Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη

Ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του Εκτελεστικού Διευθυντή της FRONTEX Φαμπρίς Λετζέρι, υπό την πίεση της διεξοδικής έρευνας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) αφήνει έκθετο τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Και βεβαίως, υπό το φως των εξελίξεων λαμβάνει πλέον διαστάσεις φαρσοκωμωδίας και η προ μηνών επίσημη παρασημοφόρηση του ευρωπαϊου αξιωματούχου από τον Υπουργό .

Τώρα πλέον ο κ. Μηταράκης δεν μπορεί να συνεχίσει να αποφεύγει, με προκλητικό αυταρχισμό και με την εύκολη δικαιολογία της «τουρκικής προπαγάνδας» τις εύλογες ερωτήσεις σχετικά με παράνομες επαναπροωθήσεις Ως υπεύθυνος Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης, οφείλει να απαντήσει σε βάθος, με στοιχεία και την απαιτούμενη σοβαρότητα, σχετικά με τις πρακτικές της Ελληνικής Κυβέρνησης και της FRONTEX, στα ελληνικά σύνορα. Με τη μέχρι τώρα στάση του το μόνο που έχει καταφέρει είναι να καταστήσει τη χώρα υπόλογη και να προσδώσει αξιοπιστία στις κατηγορίες του κ. Ερντογάν. Εν ολίγοις, να υπονομεύσει το βασικό επιχείρημα που προτάσσει διαχρονικά η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στο Αιγαίο: ότι ασπίδα μας είναι οι κανόνες του διεθνούς δικαίου. Α la carte σεβασμός των κανόνων αυτών δεν είναι νοητός.

Το Κίνημα Αλλαγής τήρησε στάση ευθύνης και αναμονής στο θέμα των παράνομων επαναπροωθήσεων. Σε ένα ζήτημα εξαιρετικά ευαίσθητο, δεν υιοθέτησε άκριτα καταγγελίες, δεν λειτούργησε εμπρηστικά, δεν υπονόμευσε τη θέση της Ελλάδας. Ακόμη κι όταν εδώ και ένα χρόνο, ο ένας μετά τον άλλον, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Ευρωπαίος Συνήγορος του Πολίτη, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. εκδήλωσαν τις έντονες ανησυχίες τους. Όταν δημοσιογραφικοί οργανισμοί παγκοσμίου κύρους δημοσίευαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ για παράνομες επαναπροωθήσεις από κουκουλοφόρους στα νησιά με τη συνεργασία των ελληνικών αρχών και της FRONTEX.

Τώρα όμως έχει έρθει η ώρα για απαντήσεις. Και αυτές πρέπει πρωτίστως να δοθούν στον φυσικό χώρο του συντεταγμένου πολιτικού διαλόγου της χώρας, στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ»

1η Μάη 2022

Ημέρα μνήμης, σεβασμού και τιμής στους αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης, για αξιοπρεπή δουλειά, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη.

Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο τιμούν και αντλούν έμπνευση από την συλλογική δράση και δύναμη, που οδήγησε στην επιτυχία καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Τα συλλογικά αιτήματα για αξιοπρεπή εργασία, ασφάλεια και σεβασμό της προσωπικότητας, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς διανύουμε τον τρίτο χρόνο της πανδημίας του κορωνοϊού, την επίταση της ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια.

Η νέα κρίση έχει αποκαλύψει σοβαρές ελλείψεις και ανισότητες. Έχει δείξει τις καταστροφικές συνέπειες όταν οι κυβερνήσεις περικόπτουν, ιδιωτικοποιούν ή παραμελούν τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ η σημασία των ισχυρών δημόσιων υπηρεσιών και η αξία των εργαζομένων «πρώτης γραμμής» δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη. Παράλληλα, οι συντηρητικές κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν την πανδημία ως «προπέτασμα καπνού» για την ανατροπή των εργασιακών και προσβολή ατομικών δικαιωμάτων.

Σήμερα, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να μείνει πιστό στις καταβολές και τις αξίες του, προφυλάσσοντας τα κεκτημένα των εργαζομένων και συμβάλλοντας ενεργά για την αύξηση του εισοδήματος, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της ποιότητας ζωής των εργαζομένων.

Βαδίζοντας τις επόμενες δεκαετίες σε αχαρτογράφητα νερά και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της νέας εποχής και της βιομηχανικής επανάστασης, πρέπει να είναι προετοιμασμένο να διαδραματίσει ουσιαστικό και ζωτικό ρόλο στην προστασία των εργαζομένων σε αυτή τις προκλήσεις, θέτοντας δίκαιους, συγκροτημένους και ισχυρούς κανόνες για την εργασία του μέλλοντος.

Καλή Πρωτομαγιά!

 

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.