Ο νέος προνοιακός χάρτης για το 2020 – Ποιες αλλαγές σχεδιάζονται 8:45

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Οι εισηγήσεις και τα σενάρια για αύξηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενόψει και της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού. Επιπλέον 180 εκατ. ευρώ θα δοθούν για το επίδομα γέννας.

Στον σχεδιασμό του νέου χάρτη προνοιακών επιδομάτων προχωρά το υπουργείο Εργασίας ενόψει και της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το νέο έτος. Βάσει των αρχικών εισηγήσεων, αύξηση αναμένεται στον προϋπολογισμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), καθώς η χρηματοδότηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με 1 δισ. ευρώ αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, ενώ περί τα 180 εκατ. ευρώ θα δοθούν για το νέο επίδομα γέννας, που θα δοθεί σε κάθε παιδί που θα γεννηθεί εντός του 2020.

Η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έχει δεσμευθεί ότι για το 2020 βάσει του προγραμματισμού θα ενισχυθούν οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πολίτες, θα αυξηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το ύψος των υπόλοιπων επιδομάτων θα διατηρηθεί ως έχει, ενώ αναμένεται να θεσπιστούν στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, όπως το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.