Ο Μητσοτάκης συναντά αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς – «Ενότητα», συζήτηση στη Βουλή και ΚΥΣΕΑ ζητά ο Τσίπρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Λίγη ώρα μετά το αίτημα Τσίπρα για ενημέρωση της Βουλής από τον Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρυκικά, από το γραφείο του πρωθυπουρού ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και θα τους ενημερώσει.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου «Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί διαδοχικά στο Γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα».

Τσίπρας: «Οι στιγμές απαιτούν την ενότητα» 

Λίγο νωρίτερα ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από του βήματος τόνισε ότι «Οι στιγμές απαιτούν την ενότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων», αναφερόμενος στην ένταση που προκαλεί η Τουρκία, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση του Κοινοβουλίου από  τον Πρωθυπουργό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε και  σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ώστε να οργανωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της χώρας και ενημέρωση της Βουλής από τον Πρωθυπουργό για το σχέδιο αποτροπής των κινήσεων της Άγκυρας.

«Καλώ λοιπόν τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.Και σήμερα να πράξει τα δέοντα. Να ενημερώσει τη Βουλή. Να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ. Και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση εκ νέου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν έστω και εκ των υστέρων κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Διότι δεν απειλούν να παραβιάσουν την ελληνική αλλά την ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα. Κύριε Πρόεδρε, θα αναμένω την παρουσία του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο.Και επιφυλάσσομαι να λάβω εκ νέου το λόγο», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.