Ο Μανιαδάκης μηνύει ονομαστικά τους άλλους προστατευόμενους μάρτυρες για την Novartis


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 5 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Σε διπλή δικαστική αντεπίθεση περνά τη Δευτέρα ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος την περασμένη Δευτέρα.

Λίγες μέρες μετά την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα και την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του που τον έθεσε εκτός του προγράμματος προστασίας μαρτύρων,  προχωρεί σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, σε δυο κινήσεις την προσεχή Δευτέρα:

-Καταθέτει μηνύσεις στους δυο άλλους προστατευόμενους μάρτυρες, πιθανόν με τα πραγματικά ονοματεπώνυμά τους, αφού σύμφωνα με όσα δημόσια είπε τους γνώρισε στον προθάλαμο της εισαγγελίας όταν συναντήθηκαν τυχαία από κακό συντονισμό. Άλλωστε η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας εκτιμάται ότι στηρίζεται στην παλαιότερη κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση» τον Νοέμβριο του 2017 και την πρόσφατη (στις 12 Δεκεμβρίου) του «Μάξιμου Σαράφη»  Σύμφωνα με αυτές πήρε χρήματα απο την Novartis. Στην περίπτωση αυτή βέβαια, της ονομαστικής κατάθεσης μηνύσεων, είναι προφανές πως τελειώνει η ανωνυμία των άλλων δυο μαρτύρων γεγονός ιδιαίτερα δυσχερές για την έρευνα .

-Θα ζητήσει την ακύρωση της διάταξης απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα για μια σειρά από δικονομικούς λόγους που αναπτύσσει ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς. Επίσης σκοπεύει να εμφανιστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει την επικύρωση ή μη της εισαγγελικής διάταξης για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα. Άλλωστε  ερχόμενη Δευτέρα η υπόθεση θα χρεωθεί σε εισαγγελέα για να υποβάλει την πρόταση του.

Το σίγουρο είναι πως ο κ. Μανιαδάκης θα επιχειρήσει να αντικρούσει  με κάθε τρόπο κάθε υπόνοια ότι  μπορεί να είναι ύποπτος φυγής,  όπως θεωρούν οι εισαγγελικές αρχές οι οποίες με αυτό ακριβώς το σκεπτικό απαγόρευσαν την έξοδό του από τη χώρα και του ζήτησαν να επιστρέψει το διαβατήριο του.

Όλα αυτά ενώ μαίνεται η πολιτική θύελλα και η σκληρή αντιπαράθεση του Μαξίμου με την ΝΔ και προσωπικά τον Άδωνι Γεωργιάδη για μπαράζ επαφών του Αντιπροέδρου του κόμματος με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο για την υπόθεση.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.