Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ PREDATOR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Τελευταία ενημέρωση 18 Αυγούστου 2022 by manos (ceo)-admin

Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ PREDATOR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Για το θέμα του εγκλωβισμού των προσφύγων στη νησίδα του Έβρου: Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όταν υπάρχει ένα νεκρό παιδί πρέπει να το σεβόμαστε, τα λόγια μας και οι πράξεις μας πρέπει να είναι ανάλογες της τραγωδίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το θέμα με ελαφρότητα. Αναφορικά με τη διαχείριση των εγκλωβισμένων, εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν βιαζόμαστε να κάνουμε αναλύσεις και να προπαγανδίζουμε fake news είτε της μιας είτε της άλλης πλευράς. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, κάνουν ότι μπορούν για να προασπίζουν τα ελληνικά συμφέροντα και χρειάζονται την εμπιστοσύνη μας για να κάνουν τη δουλειά τους. Όμως σε κάθε περίπτωση, απαιτείται σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Θέλουμε να λειτουργούμε υπεύθυνα και θεσμικά για αυτό περιμέναμε και δεν βιαστήκαμε να τοποθετηθούμε για το θέμα. Θα κάνουμε σχετική ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να μας απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός. Για ακόμα μια φορά πρέπει να αναρωτηθούμε τι γίνεται με την Ευρώπη και τον καταμερισμό των προσφύγων στο έδαφος της καθώς η Ελλάδα επιβαρύνεται. Ξέρουμε ότι για την κυβέρνηση, η παραπληροφόρηση, είναι ένα «παιχνίδι» πια αλλά αυτό είναι ένα εθνικό θέμα, χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα και εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έτσι ακριβώς προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε.

Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων: Ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση μεταβιβάζει την ευθύνη για την παρακολούθηση στον κ. Ανδρουλάκη. Δεν είναι δυνατό να μεταβιβάζεται η ευθύνη στο θύμα. Ο Πρωθυπουργός έχει αποδεχθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη και η ΕΥΠ, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει τεθεί υπό την αρμοδιότητα του ίδιου του Πρωθυπουργού. Παράλληλα με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, έγινε απόπειρα παγίδευσης μέσω του συστήματος predator, ενός κακόβουλου λογισμικού που ρομποτοποιεί το κινητό υποκλέπτοντας δεδομένα και καταργώντας την ιδιωτικότητα. Δεν γίνεται να είναι απλή σύμπτωση το γεγονός ότι η ΕΥΠ και το predator έδρασαν ταυτόχρονα. Όταν δεν επετεύχθη η μόλυνση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη μέσω του predator, τότε δόθηκε παράταση στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι ζήτημα δημοκρατίας γιατί δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφορά τους δημοσιογράφους, τους δημόσιους λειτουργούς και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι σοβαρά και οι απαντήσεις τους δεν είναι δυνατό να δοθούν ιδιωτικά, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος Πρωθυπουργός της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει δημόσια το λόγο που αποφάσισε την παρακολούθησή του, αν είναι πράκτορας όπως προσπάθησαν να υπονοήσουν στην αρχή, ο ελληνικός λαός πρέπει να το γνωρίζει. Επιπλέον, στην εξεταστική επιτροπή που αναμένεται, πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι που έχουν οδηγήσει στη διάθεση και χρήση του predator, το οποίο είναι παράνομο στην Ελλάδα, για τις παρακολουθήσεις.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!»

Τις πρόσφατες εξελίξεις της επικαιρότητας, κλήθηκε από την εκπομπή ‘Κοινωνία Ώρα Mega’ του MEGA, να σχολιάσει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για την παράνομη παρακολούθηση του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη:

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχτεί κανένα ‘ψίθυρο’ στο αυτί από αυτούς που ήρθαν στη Βουλή και ανερυθρίαστα είπαν ψέματα, τόσο σε εμάς όσο και στον ελληνικό λαό.
Αυτή τη στιγμή, την ηθική νομιμοποίηση να ζητήσει εξεταστική επιτροπή έχει το ΠΑΣΟΚ. Εμείς αντιμετωπίζουμε από την αρχή το ζήτημα θεσμικά και δεν καπηλευόμαστε τη συγκυρία. Να μας απαντήσουν για την παρακολούθηση του Προέδρου μας , τώρα. Για ποιο λόγο τον παρακολουθούσαν, μέσω ΕΥΠ και Predator; Γιατί είπαν ψέματα; Ηδη το θέμα, απασχολεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες.
Την ίδια ώρα , η ΝΔ διαρρέει ότι θα επεκτείνει τον χρόνο αναδρομικά για να ελέγξει εάν συνέβησαν αντίστοιχες παρακολουθήσεις, κατά το παρελθόν. Εφόσον η Κυβέρνηση έχει στοιχεία, οφείλει να τα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Πολιτικές πιρουέτες διαφυγής από το πραγματικό έδαφος, δεν θα επιτρέψουμε .
Δεν θα δεχτούμε ούτε παλινωδίες, ούτε τυχοδιωκτισμούς. Να τα φέρει όλα τα στοιχεία αν έχει και για τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και για την διακυβέρνηση Σαμαρά, όταν αρμόδιο ήταν το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και ο κ Δένδιας και για όλους όσοι πρέπει να ελεγχθούν.
Το θέμα που δεν θα επιτρέψουμε να καλυφθεί και θα μάθει όλος ο ελληνικός λαός είναι για ποιο λόγο παρακολουθούνταν ο Αρχηγός το ΠΑΣΟΚ. Οι βερμπαλισμοί, δεν αρκούν. Οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, ο λαός θα μάθει, η αλήθεια θα κυριαρχήσει»
Για τον εγκλωβισμό των Σύριων προσφύγων στον Έβρο και τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού:

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να λειτουργεί θεσμικά, και το ίδιο θα πράξει και τώρα, στο θέμα του πολυήμερου εγκλωβισμού των προσφύγων στον Έβρο που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη αλλά και όλους μας, σε ανθρώπινο επίπεδο, αφού η πολιτική είναι η οπτική της πραγματικής ζωής.
Ένα πεντάχρονο παιδί αφέθηκε αβοήθητο και κατέληξε να πεθαίνει, στη νησίδα του ποταμού, ενώ, ή μητέρα του φέρεται να το έθαψε με τα ίδια της τα χέρια. Δεν υπάρχει τίποτα τραγικότερο από αυτό.
Με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν, τα τρωτά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης βγαίνουν στην επιφάνεια.
Το ΠΑΣΟΚ, χωρίς άναρθρες κραυγές ή ευκαιρίες για κοκορομαχίες, ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις. Για το λόγο αυτό, θα θέσουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο το περιστατικό προκειμένου να απαντηθεί κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκαν οι 38 καταμετρημένοι Σύριοι πρόσφυγες στη νησίδα, πώς συντελέστηκε ο πολυήμερος εγκλωβισμός τους εκεί, ποιες ήταν οι ενέργειες των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους, ενώ υπήρχαν προειδοποιήσεις από πολλές οργανώσεις και ποια ήταν η στάση των τουρκικών αρχών.
Η απώλεια της ζωής ενός πεντάχρονου παιδιού, αποτελεί χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και διαφάνεια από την πλευρά της Κυβέρνησης».

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει τον διάλογο με την κοινωνία των πολιτών για τις γυναικοκτονίες και τα περιστατικά έμφυλης βίας.

Ήδη εδώ και δύο εβδομάδες στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος, digitalsociety.gr καταγράφονται οι απόψεις των πολιτών προκειμένου να αποτελέσουν την πρώτη μαγιά για την εκπόνηση ολιστικών πολιτικών, που θα αποτελέσουν την αφετηρία της εξάλειψης των γυναικοκτονιών.

Στο πλαίσιο των φετινών διήμερων εκδηλώσεων για την 3η του Σεπτέμβρη θα διοργανωθεί θεματικό τραπέζι διαλόγου και σε επόμενο στάδιο συγκροτημένα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συζητήσει με νομικούς, γυναικείες οργανώσεις, εμπλεκόμενες κρατικές αρχές κλπ προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο που θα άπτεται του θέματος της απονομής δικαιοσύνης αλλά και του σκέλους της συγκρότησης των απαραίτητων δομών για την υποστήριξη, την απομάκρυνση της γυναίκας από το κακοποιητικό περιβάλλον, την εξασφάλιση εργασίας κλπ.

Ακολουθεί το σποτ της καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής που θα ανέβει στα social media:

https://youtu.be/Yliv2PQMbqI

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Συνάντηση με τον Χρήστο Αδαμόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Σχολείου «Σωκράτης-Δημοσθένης» της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, είχε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ελληνικού σχολείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχάρη τη διεύθυνση του σχολείου για το σπουδαίο τους έργο, επισημαίνοντας ότι «για εμάς αυτά τα σχολεία είναι οι σημαντικότεροι πρεσβευτές του πολιτισμού και της γλώσσας μας. Πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα και στα παιδιά ελληνικής καταγωγής αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρεται να μπορούν να προσεγγίζουν την Ελλάδα μέσω της παράδοσης, της γλώσσας και του πολιτισμού».

Αναφερόμενος στα εκπαιδευτικά προγράμματα επίσκεψης μαθητών της ομογένειας στην Ελλάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν από πρώτο χέρι την αξία του να μάθουν την ελληνική γλώσσα, να γνωρίζουν το θέατρο, τον πολιτισμό και να βρίσκουν στοιχεία που θα τους κάνουν να νιώσουν μία άμεση συσχέτιση με τις σπουδές τους», ενώ δεσμεύθηκε ότι θα ασκήσει σχετικές πιέσεις στα αρμόδια υπουργεία της Ελλάδας για ενίσχυση και εμπλουτισμό των εν λόγω προγραμμάτων.

Ο Χρήστος Αδαμόπουλος ενημέρωσε, παράλληλα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν αρκετά την έγκριση των αιτήσεων απόσπασης δασκάλων από την Ελλάδα στον Καναδά, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Το κρίσιμο είναι να γίνει μία διμερής συμφωνία μεταξύ Καναδά και Ελλάδας ώστε ο χρόνος αυτός να μειωθεί πάρα πολύ και να μην μπαίνουν οι δάσκαλοι που θέλουν να έρθουν εδώ σε μία περιπέτεια. Μόλις επιστρέψω, θα κάνουμε μία επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών, να δούμε πώς μπορούμε να πιέσουμε την κυβέρνηση να δημιουργηθεί μία φόρμουλα. Διότι είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια αυτή για εσάς».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του «Σωκράτης-Δημοσθένης» για τη φιλοξενία και, λίγο πριν περιηγηθεί στους χώρους του σχολείου, ανέφερε πως «είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνετε. Ό,τι και αν προκύψει, να μας ενημερώνετε και να βρίσκουμε λύσεις. Είμαστε στο πλευρό σας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι σημαντικό «να καλλιεργηθεί μία σχέση συγχρονισμού και με άλλες ομογενειακές κοινότητες, από όλον τον κόσμο».

Συγχαρητήρια Γραμματέα Τομέα Αθλητισμού ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Θανάση Ζαννιά, για τις επιτυχίες των Ελληνίδων Αθλητριών και των Ελλήνων Αθλητών

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.