Ο καιρός της εβδομάδας – Το ύψος της βροχής ανά νομό της Κρήτης


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 9 Δεκεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Παροδικές βροχές σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εκτός Τετάρτης – Νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να «χτυπήσει» ξανά το επόμενο Σαββατοκύριακο – Ποιοι νομοί της Κρήτης «δέχτηκαν» περισσότερο νερό

Άστατος αναμένεται ο καιρός με παροδικές σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην Κρήτη, με μία μικρή ανάπαυλα την Τετάρτη όπου αναμένεται γενικά καλός καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ χαλάει ξανά την Πέμπτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ωστόσο αναμένουμε νέο, καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, όπου θα κυριαρχήσει με τα καιρικά του φαινόμενα κατά τη διάρκεια του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Σημαντικά ύψη βροχής

Πολύ καλά ύψη βροχής σε πολλές περιοχές της Κρήτης, έχουν καταγραφεί μέχρι και το Σάββατο ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια τμήμα της Κρήτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα.

Όλοι οι μετεωρολογικοί σταθμοί του νησιού έχουν καταγράψει βροχή με τα μεγαλύτερα έως τώρα ύψη βροχής να έχουν σημειωθεί:

Για το Ν. Χανίων στην Ασή Γωνιά και στο Φαράγγι της Σαμαριάς με 23 χιλιοστά.

Στο Ν. Ρεθύμνου το Σπήλι με 23 χιλιοστά και το Φράγμα Ποταμών με 15 χιλιοστά.

Στο Ν. Ηρακλείου σημειώθηκαν οι πλέον αξιόλογες βροχοπτώσεις με το μέγιστο στον Αμιρά με 35 χιλιοστά, στο Μεσοχωριό με 20 χιλιοστά, στην Αγ. Βαρβάρα και στην πεδιάδα της Μεσσαράς με 15 χιλιοστά.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βροχόπτωση στο Τυμπάκι με 22 χιλιοστά, στο Ν. Λασιθίου σημειώθηκαν στη Σελάκανο 21 χιλιοστά και πολύ αξιόλογη ήταν και η βροχόπτωση στην Ιεράπετρα με 13 χιλιοστά.

Τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα αναμένεται ένας καιρός άστατος με παροδικές όμως βροχές κατά τόπους οι οποίες θα ξεκινήσουν και πάλι νωρίτερα στα δυτικά τμήματα και αργότερα αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Κρήτης έως και τα ανατολικά.

Οι βροχές αυτές θα έχουν και πάλι ένα ήπιο χαρακτήρα, κατά τόπους θα είναι αρκετά αξιόλογες, ενώ σε άλλες περιοχές θα είναι παροδικές και ασθενείς, φαίνεται πάντως ότι θα ευνοηθούν και πάλι περισσότερο δυτικές και νότιες περιοχές.

Τα φαινόμενα φαίνεται ότι υποχωρούν και πάλι από τις απογευματινές ώρες.

 

Την Τρίτη

Λιγότερο άστατος αναμένεται ο καιρός για την Τρίτη, δίνοντας όμως και πάλι πιθανότητες για κάποιες ασθενείς πλέον τοπικές βροχές κυρίως σε δυτικές περιοχές του νησιού και λιγότερο για τα ανατολικά.

Ιδιαίτερη προσοχή  απαιτεί η ενίσχυση των Δυτικών – Νοτιοδυτικών ανέμων, αφού η ένταση τους αναμένεται να φθάνει στα 6 – 7 Μποφόρ, με μέγιστες εντάσεις πάνω και από τα 8 Μποφόρ κατά τόπους, για την Δευτέρα ενώ με μία μικρή εξασθένηση θα διατηρήσουν αρκετά μεγάλες εντάσεις και την Τρίτη.

Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης αναμένεται σταδιακή εξασθένησή τους.

 

Την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται γενικά ένας πολύ καλός καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη με τους ανέμους να έχουν εξασθενήσει αισθητά διατηρώντας Βορειοδυτικές διευθύνσεις και με εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 3 και τοπικά τα 4 Μποφόρ.

 

Την Πέμπτη

Την Πέμπτη ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό προσεγγίζει την Κρήτη επαναφέροντας και πάλι τις βροχές στο νησί, έστω και σύντομα για την ημέρα της Πέμπτης και μόνο, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν από νότιες γενικά διευθύνσεις.

 

Την Παρασκευή

Την Παρασκευή αποκαθίστανται, σύντομα και πάλι, καλές καιρικές συνθήκες στο νησί μας αλλά από το Σάββατο ένα νέο αλλά καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό αυτή τη φορά εμφανίζεται από τα δυτικά και αναμένεται να κυριαρχήσει με τα καιρικά του φαινόμενα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.