Ο ΘΑΝΑΣΗΣ Η ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 29 Οκτωβρίου 2018 by energinews (admin)

Πληθαίνει ο αριθμός των υποψηφίων που δηλώνουν ότι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα διεκδικήσουν ως επικεφαλής  δημοτικών παρατάξεων το Δήμο Ιεράπετρας.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας, πλοιοκτήτης, και  πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Ο.Φ.Ιεράπετρας Θανάσης Χηνόπουλος, είναι ο νέος υποψήφιος, που  επιβεβαιώνει την πρόθεση του να κατέλθει ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, διεκδικώντας τη διοίκηση του Δήμου Ιεράπετρας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο Θανάσης Χηνόπουλος, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στη συγκρότηση υπερκομματικού ψηφοδελτίου, έχοντας τη σχετική εμπειρία από τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Πλατανιά Χανίων Γιάννη Μαλανδράκη.

«Με έχει παροτρύνει πάρα πολύς κόσμος από την Ιεράπετρα και τα χωριά της , εδώ και πολλούς μήνες να κατέβω  στις Δημοτικές εκλογές του 2019. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου και προχωρώ κάνοντας συναντήσεις με αξιόλογους έντιμους και σοβαρούς ανθρώπους, που έχουν εργαστεί   σκληρά στη ζωή τους. Δε θέλω να εμπλέξω την ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΦΙ  στις Δημοτικές εκλογές.

Μέχρι  σήμερα όλοι οι δήμαρχοι που πέρασαν από το Δήμο Ιεράπετρας προσπάθησαν για το καλύτερο και έκαναν ότι μπορούσε ο καθένας ξεχωριστά.

Πιστεύω ότι με έναν δυνατό υπερκομματικό συνδυασμό, με αξιόλογους συνεργάτες και με καλό πρόγραμμα, μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη  της πλειοψηφίας των Δημοτών της Ιεράπετρας. Ήδη έχουμε τον πρώτο δυνατό πυρήνα συνεργατών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο μας και συνεχίζουμε καθημερινά να κάνουμε συναντήσεις με ανθρώπους σοβαρούς και άξιους, οι οποίοι έχουν την όρεξη και το όραμα, να πάμε όλοι μαζί πιο μπροστά το Δήμο Ιεράπετρας. Θεωρώ ότι σαν άνθρωπος που έχει φτιάξει και διοικήσει  πολλές επιχειρήσεις , με την γνώση που έχω αποκτήσει στην αυτοδιοίκηση από τη συμμετοχή μου τα τελευταία 7 χρόνια από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά Χανίων, ότι μπορώ να βοηθήσω να αναπτυχθεί περισσότερο ο Δήμος Ιεράπετρας, γιατί το αξίζει», μας είπε ο Θανάσης Χηνόπουλος.

           ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣΗΣ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

     Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, της Σχολής Λιμενικών Δοκίμων, της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Είναι Ανώτατος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, εν αποστρατεία. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Ασχολείται με τα κοινά, γιατί πιστεύει στην ανάπτυξη του τόπου μέσα από συλλογικές προσπάθειες και είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά Χανίων, από το 2011 μέχρι και σήμερα (αμισθί), ενώ έντονη είναι η συνεισφορά του σε πολλές κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις.

Δ ι ε τ έ λ ε σ ε :

• Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών (Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.), δύο τριετίες
• Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, δύο χρόνια
• Μέλος της Επιτροπής, που σύστησε η πρώην Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, με αντικείμενο την μελέτη, την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων, για θέματα

που αφορούν τον θαλάσσιο τουρισμό.

• Εκδότης και αρθρογράφος, της διμηνιαίας ανεξάρτητης εφημερίδας «ΠΛΟΙΟ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

Ε π α γ γ ε λ μ α τ ι κ ή    δ ρ α σ τ η ρ ι ό τ η τ α :

      Επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης, «άνοιξε» την ημερήσια κρουαζιέρα στην Κίσαμο Χανίων και είναι δημιουργός των δέκα (10) Ναυτικών Εταιρειών, που έχουν έδρα την Κίσαμο Χανίων και οργανώνουν επί είκοσι τέσσερα χρόνια (1995-2018) με τα ένδεκα (11) πλοία τους, τις ημερήσιες κρουαζιέρες από την Κίσαμο στη νήσο Γραμβούσα και στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, καθώς επίσης και από τη Σούδα, στον κόλπο της Σούδας (Αλμυρίδα, Μαράθι, Λουτράκι, Νησίδα). Δραστηριοποιείται και στο Λασίθι, όπου πλοία Ναυτικών Εταιρειών του, από το 2012 εκτελούν τις ημερήσιες κρουαζιέρες, Ιεράπετρα-νήσος Χρυσή και από το 2015 Μακρύς Γιαλός-Κουφονήσι .

      Είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου των παραπάνω δέκα Ναυτικών Εταιρειών, που συνιστούν τις Κοινοπραξίες Ναυτικών Εταιριών Cretan Daily Cruises και Chrissi Daily Cruises.

Στις επιχειρήσεις του , απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

       Το 2010, εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών», του Δημάρχου Πλατανιά Χανίων, Γιάννη Μαλανδράκη. Μετά την εκλογή του, το Δημοτικό Συμβούλιο τον εξέλεξε επανειλημμένα ως Πρόεδρό του και στη συνέχεια ως Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και ως Πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών. Παράλληλα, ορίσθηκε από τον Δήμαρχο ως Εντεταλμένος Σύμβουλος, αρμόδιος για την οργάνωση, την λειτουργία, τον συντονισμό και την οργανωτική διάρθρωση των Υπηρεσιών του Δήμου, θέσεις που κατείχε μέχρι τις Δημοτικές εκλογές του Αυγούστου 2014, κατά τις οποίες επανεκλέχτηκε και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να υπηρετεί ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά.

                          ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού Συλλόγου Άρη Βουκολιών Χανίων (2013-2015), υπήρξε πρωτεργάτης στην δημιουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, με συνέπεια τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, να έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν ενεργά με το άθλημα. Κατά την προεδρία του, ο Άρης Βουκολιών, ανήλθε κατηγορία και κατέκτησε για πρώτη φορά στην 90/ετή ιστορία του δύο φορές το Κύπελλο Χανίων και μία

φορά το Κύπελλο Σούπερ Καπ Χανίων.

     Διετέλεσε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου (2016), στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων (ΕΠΣ/Χανίων).

        Τέλος, τον Αύγουστο του 2016, ανέλαβε και είναι μέχρι και σήμερα πρόεδρος του ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας Ο.Φ. Ιεράπετρας.  Κατά την προεδρία του, ο ΟΦΙ κατέλαβε τιμητική θέση στο πρωτάθλημα  Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και για πρώτη φορά στην 50/ετή ιστορία του, κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος (2017) και προκρίθηκε στις τριάντα δύο καλύτερες ομάδες της χώρας μας στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος (2018). Παράλληλα προχώρησε με επιτυχία στην ανασυγκρότηση των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του ΟΦΙ.

πηγη:www.neakriti.gr

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.