Ο ευρωβουλευτής Φράγκος Φραγκούλης στο Ρ.Λ. για τις αφορολόγητες εισαγωγές οπωροκηπευτικών από τα Βαλκάνια

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιανουαρίου 2021 by manos (seo)-admin

Στο Ρ.Λ. μίλησε ο ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης κο  Φραγκος  Φραγκούλης   για την απόφαση για επέκταση των αφορολόγητων εισαγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων από Σκόπια, Αλβανία, Κόσοβο & Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Όπως τόνισε ο κ. Φραγκούλης  την ώρα που η επιτεινόμενη παγκόσμια ύφεση έχει αρχίσει να επηρεάζει την αγορά φρούτων και λαχανικών, η απόφαση για την επέκταση του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος στα Δυτικά Βαλκάνια, δηλαδή της δυνατότητας πώλησης αφορολόγητων φρούτων και λαχανικών από την Αλβανία, τα Σκόπια, το Κόσοβο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη πλήττει τους Έλληνες παραγωγούς.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε επείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την επέκταση των αφορολόγητων εισαγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων από Σκόπια, Αλβανία, Κόσοβο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Παράλληλα,  ενημερώνει ότι το χαμηλό κόστος παραγωγής, λόγω των χαμηλών ημερομισθίων αλλά και της απουσίας ελέγχων ποιότητας στις εν λόγω χώρες, καθιστούν τα προϊόντα από τις  χώρες των Βαλκανίων ανταγωνιστικότερα. Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ενιαία  αγροτική πολική και την μόνη στήριξη που έχει είναι μόνο από  έναν ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, ο ίδιος έθεσε το θέμα  για την παρέμβαση του για την φέτα όπου ζήτησε από την Ε.Ε να λάβει μέτρα για την αποτελεσματική προστασία του τυροκομικού προϊόντος «Φέτα» ως κοινοτικού προϊόντος (ΠΟΠ)

Συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής  είχε ζητήσει  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να δώσει απαντήσεις για το αν η ισλανδική εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων χρησιμοποιεί νόμιμα το όνομα φέτα που αποτελεί κοινοτικό προϊόν (ΠΟΠ), όπως επίσης και για όπως προτίθεται η επιτροπή να εξασφαλίσει την αποτελεσματική προστασία του συγκεκριμένου προϊόντος, καθώς και ονομασιών προέλευσης και των γεωγραφικών ενδείξεων εν γένει των ευρωπαϊκών Γεωργικών προϊόντων και τροφίμων.

Μετά την τοποθέτηση του ευρωβουλευτή η εν λόγο εταιρία αφαίρεσε  την ονομασία φέτα και έτσι η ελληνική κυβέρνηση  έχει  δεδικασμένο .

Ακούστε εδώ τον ευρωβουλευτή:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.