Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοέμβρη στις 19:00 στον κινηματογράφο «Studio new star art cinema» (Σταυροπούλου 33 και Σπάρτης, πλατεία Αμερικής). Θα μιλήσει η Ζελμίς Μαρία Ντομίνγκεζ, πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, και ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η τέχνη του να επιβιώνεις» των Οτο Μιγκέλ και Γκουσμάν Γκερέρο, καθώς και αποσπάσματα από ιστορικές ομιλίες του Κάστρο.

 

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ “1940-1949: ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΟΞΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί στην ημερίδα που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής, με θέμα «1940-1949: Δεκαετία όξυνσης της ταξικής πάλης», το Σάββατο 23 Νοέμβρη, στις 4:30μμ, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: “Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, με θέμα: “Η νέα επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων στην κοινωνική ασφάλιση – Οι θέσεις του ΚΚΕ”, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 6:30μμ, στο ξενοδοχείο Novotel (Μιχαήλ Βόδα 4-6).

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση απ΄τον κ. Πρύτανη στην επίσκεψή μας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο. Θέσαμε και μας τέθηκε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης, που είναι ένα απ’ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, τις ελλείψεις στα νέα τμήματα, τις νέες σχολές ακόμη και εκπαιδευτικών. Θέσαμε τα ζητήματα των φοιτητών, της στέγασης, της σίτισης, μια σειρά προβλήματα που επιβαρύνουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια, που στέλνει τα παιδιά της να σπουδάσουν,  με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να διακόπτουν τις σπουδές τους. Επίσης θέσαμε διάφορα ζητήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα, το νόμο – πλαίσιο, την πολιτική της κυβέρνησης και την ανάγκη το φοιτητικό κίνημα, γενικότερα το εκπαιδευτικό κίνημα να παλέψει για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων χωρίς ιδιώτες, χωρίς κατάργηση και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, προς όφελος των φοιτητών, έτσι ώστε τα πτυχία που παίρνουν τα παιδιά μας να μη μένουν στην κορνίζα, αλλά να αξιοποιούνται με βάση το αντικείμενο που σπούδασαν, στην επιστήμη τους, για να βρίσκουν μια μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μπορούν να επιβιώνουν στη ζωή τους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση για το προσφυγικό απάντησε:

Έχουμε καθαρή θέση από την αρχή, ως ΚΚΕ. Είναι εγκληματική η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, την οποία συνεχίζει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά το προσφυγικό. Το πρώτο μεγάλο λάθος είναι η συνέχιση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, όπως επίσης είναι το Δουβλίνο, που εγκλωβίζουν και μάλιστα σε διπλό εγκλωβισμό τους πρόσφυγες, του ξεριζωμένους. Είναι  μεγάλη ευθύνη ότι συμμετέχουμε στη συνέχιση των πολέμων και των επεμβάσεων που δημιουργούν το προσφυγικό πρόβλημα και στέλνουν γυναικόπαιδα στη χώρα μας. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να κλείσουν αμέσως όλα τα hot spots στα νησιά, να μην υπάρχουν κλειστά κέντρα, ουσιαστικά φρούρια, στρατόπεδα, φυλακές, γι’ αυτούς τους ξεριζωμένους, να επανενωθούν οι οικογένειες, να επιλυθούν τα προβλήματα των παιδιών και με πολύ γρήγορες διαδικασίες από την Ηπειρωτική Ελλάδα να παίρνουν άσυλο όσοι το δικαιούνται και οι υπόλοιποι να παίρνουν το δρόμο για τις χώρες προορισμού τους.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.