Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 18 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Download (DOC, 28KB)

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” και τον δημοσιογράφο Απ. Αναστασόπουλο

Download (DOC, 35KB)

Τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης

Ψευτοδίλημμα χαρακτήρισε το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, το πρωί της Τετάρτης 18 Γενάρη.

Σημείωσε πως η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, είναι σίγουρο πως θα εφαρμόσει το πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει ΕΕ και ΟΟΣΑ, πλαίσιο με το οποίο δεν διαφωνεί κανένα από τα αστικά κόμματα. Με αυτή την έννοια, πρόσθεσε, δεν υπάρχει κοινή συνισταμένη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αντίθετα υπάρχει ανάμεσα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Ο λαός να μην έχει αυταπάτες ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μέρος της λύσης, αντίθετα, θα είναι παράγοντας επιδείνωσης της θέσης του, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως είναι σημαντικό να βγει όσο πιο αδύναμη γίνεται η επόμενη κυβέρνηση και ενισχυμένο το λαϊκό κίνημα, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να εμποδίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για τη ρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με το «κόμμα» Κασιδιάρη, ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα, σημειώνοντας πως ο λαϊκός παράγοντας είναι αυτός που μπορεί με τη δράση του, στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα στέκια της νεολαίας να τσακίσει τη δράση των φασιστών.

Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ δεν θα αποδεχθεί ρύθμιση που μπορεί να περιέχει επικίνδυνες γενικεύσεις που αναπαράγουν την αντιδραστική λογική της ΕΕ περί δύο άκρων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα σε μια σειρά χώρες να έχουν απαγορευθεί κομμουνιστικά σύμβολα και η δράση κομμουνιστικών κομμάτων και νεολαιών. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν θα αποδεχθεί να κρίνει ο Άρειος Πάγος την πολιτική και τη δράση του Κόμματος κάθε φορά.

Τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή και υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3: Πολύ επικίνδυνους δρόμους ανοίγει η ρύθμιση για περιορισμό των ναζιστικών παραφυάδων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ

Πολύ επικίνδυνους δρόμους ανοίγει η ρύθμιση για περιορισμό των ναζιστικών παραφυάδων

Το ΚΚΕ δεν θα συμφωνήσει σε μια ρύθμιση με απαράδεκτες ουρές που μπορούν να αξιοποιηθούν για άλλες επιδιώξεις

Πάρα πολύ επικίνδυνους δρόμους ανοίγει η ρύθμιση της κυβέρνησης, που έχει διαρρεύσει, για το κόμμα Κασιδιάρη, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Σημείωσε ότι περιλαμβάνει επικίνδυνες γενικεύσεις και την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων με βάση την οποία στην ΕΕ έχουν απαγορευτεί Κομμουνιστικά Κόμματα και Κομμουνιστικές Νεολαίες, έχει εμποδιστεί η δράση τους ή η συμμετοχή τους σε εκλογές.

Έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ δεν θα συμφωνήσει σε μια ρύθμιση με απαράδεκτες ουρές που μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά για άλλους είδους επιδιώξεις. Ούτε θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχε σταθερό μέτωπο κατά των ναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων που δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή, αλλά στην κοινωνία. Υπογράμμισε ότι πρώτα και κύρια είναι υπόθεση του λαού και της νεολαίας το ξερίζωμα των φασιστικών μορφωμάτων από τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς.

Ανέφερε ότι στη ρύθμιση θα πρέπει να προσδιορίζεται σαφώς ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, των παραφυάδων της και των στελεχών της που έχουν καταδικαστεί.

Διερωτήθηκε σε ποιου μύλου ρίχνουν νερό πολιτικές πρακτικές όπως ότι ΝΔ και άλλα κόμματα χειροκροτούσαν τους φασίστες του Αζόφ στη Βουλή, η εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό από στελέχη της κυβέρνησης και το ξέπλυμα της μοναρχίας με αφορμή την κηδεία Γκλίξμπουργκ.

Για ενημέρωση: Ημερίδα του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ: “Ζητήματα ψυχικής υγείας: Σύγχρονες προσεγγίσεις – απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα σύστημα που σαπίζει”

Download (DOCX, 11KB)


Για ενημέρωση: Υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Download (DOC, 11KB)

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο

Download (DOC, 82KB)

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.