Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 20.00, στην σύσκεψη που διοργανώνουν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, στον οικισμό της στη Λάρυμνα.

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ για τη συντριβή του αεροσκάφους έξω από την Καβάλα

Καθώς περνούν τα 24ωρα από το τραγικό περιστατικό της συντριβής του αεροσκάφους στην περιοχή μας και τον χαμό του 8μελούς πληρώματός του, η ανησυχία και τα εύλογα ερωτήματα των κατοίκων, αντί να μειώνονται, δικαιολογημένα αυξάνουν. Η ελάχιστη ευθύνη της κυβέρνησης είναι να ενημερώσει υπεύθυνα τον λαό.

Σε ένα διεθνές σκηνικό πολέμου, στον οποίο έχει άμεση εμπλοκή η χώρα μας με την ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων του «ευρωατλαντικού τόξου», που συνοδεύεται από μια τεράστιων διαστάσεων μεταφορά -με διάφορους τρόπους και διαδικασίες- επικίνδυνων οπλικών συστημάτων, απαιτούνται απαντήσεις:

  • Για το φορτίο, που επισήμως φέρεται να είναι εκπαιδευτικά πυρομαχικά, αλλά ευρήματα και μαρτυρίες δείχνουν όψεις επιχειρησιακών. Είναι χαρακτηριστικές οι δημοσιευμένες πληροφορίες πως η ιδιοκτήτρια εταιρία του αεροσκάφους συνεργάζεται στενά με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για την επείγουσα παράδοση στρατιωτικών υλικών.
  • Για τη διαδρομή, αφού από αλλού δηλώνεται ως προορισμός η Ιορδανία, αλλού το Μπαγκλαντές, ενώ τα προηγούμενα 24ωρα το αεροσκάφος φαίνεται να έκανε δρομολόγια στην Άγκυρα, από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας και την Οστράβα της Τσεχίας προς την Ρζεσζόφ της Πολωνίας (που αποτελεί κόμβο των αμερικανικών δυνάμεων για την μεταφορά στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία).
  • Για τους χειρισμούς που προτάθηκαν, αφού από τύχη το αεροσκάφος δεν κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή ή και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ενώ αντίστοιχοι και μεγαλύτεροι κίνδυνοι θα προκαλούνταν αν είχε επιλεγεί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα:

  • Σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, δεδομένου του επικίνδυνου φορτίου και της διασποράς του.
  • Στην λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας με όλους τους απαραίτητους ελέγχους και μετρήσεις που απαιτούνται τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα. Ιδιαίτερα να μελετηθούν οι επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα, στα τρόφιμα γεωργικής ή ζωικής παραγωγής.
  • Στην αποζημίωση της καταστραμμένης παραγωγής από το ατύχημα, αλλά και των πιθανών καταστροφών που θα επιφέρει η απαγόρευση της μετακίνησης των αγροτών στα χωράφια τους για όσο απαιτηθεί.
  • Στις αναγκαίες μελέτες και αποζημιώσεις σε περίπτωση που οι έλεγχοι και οι έρευνες καταλήξουν σε συνολικότερη απαξίωση του εδάφους και των χωραφιών λόγω μόλυνσης του υπεδάφους. Χρειάζεται να μελετηθούν τα αποτελέσματα από την καύση των εκρηκτικών, αλλά και των πλαστικών και μεταλλικών υλικών του αεροσκάφους, η έκλυση ουσιών και η τοξικότητά τους.

 

19 Ιούλη 2022

 

Τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ και μέλους της ΚΕ, στη συζήτηση στη Βουλή

Την προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να εμφανίσουν ως «τομή» το νομοσχέδιο για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Βουλή σχετικά με το επίμαχο σχέδιο νόμου.

Υπογράμμισε πως η μόνη «τομή» που κάνει το νομοσχέδιο είναι η υποβοήθηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ αντίθετα δεν υποβοηθάει τις ανάγκες των γυναικών και των ζευγαριών.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως αυτό φαίνεται από την διάταξη που αυξάνει στα 54 έτη το όριο της ηλικίας μέχρι την οποία μπορεί μια γυναίκα να υποβληθεί σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης, παρά τις επιφυλάξεις της επιστημονικής κοινότητας, προκειμένου να ενισχυθεί ο «ιατρικός τουρισμός», δηλαδή να έρθουν ζευγάρια από το εξωτερικό που θέλουν να τεκνοποιήσουν. Ρώτησε, μάλιστα, μήπως αυτή η διάταξη αφορά τον ανταγωνισμό με άλλες γειτονικές χώρες.

«Το κοινωνικό αποτύπωμα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά το κριτήριο της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας κολοσσών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα», υπογράμμισε, απαντώντας στον πρωθυπουργό που επικαλέστηκε το «κοινωνικό αποτύπωμα» της κυβέρνησης.

Όπως εξήγησε, το νομοσχέδιο αφήνει ανέγγιχτη την ιδιωτικοποίηση της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, η οποία παραμένει ένα πολύ ακριβό εμπόρευμα, με αποτέλεσμα πολλά ζευγάρια να μην μπορούν να προσφύγουν σε αυτή την διαδικασία.

Ανέγγιχτο παραμένει και το γενικότερο πλαίσιο που δημιουργεί εμπόδια στα νέα ζευγάρια όπως οι εργασιακές σχέσεις και τα ωράρια «λάστιχο», οι χαμηλοί μισθοί , η ακρίβεια και η εμπορευματοποίηση της λαϊκής στέγης.

«Εμείς λέμε ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται στα πλαίσια των δημόσιων Νοσοκομείων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Σύγχρονα Νοσοκομεία, κάλυψη του κόστους από το κράτος αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για να μην αποτελεί αυτή η διαδικασία ένα εμπόριο ελπίδας», είπε.

Υπενθύμισε δε πως όλες οι κυβερνήσεις έχουν απορρίψει τις προτάσεις του ΚΚΕ για δωρεάν υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού, συμβουλευτική γονέων, δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για όλα τα παιδιά, για επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, για τις αναγκαίες διαγνωστικές εξετάσεις, κ.α.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ χαρακτήρισε πρόκληση την αναφορά του πρωθυπουργού στο περιβόητο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, καθώς αποκλείονται οι γυναίκες κάτω των 50 και άνω των 69 ετών, ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις γυναικολόγων και μαστολόγων στα Νοσοκομεία. Αντίστοιχους «κόφτες» έχει το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που περιλαμβάνεται σε τροπολογία του νομοσχεδίου.

Σας στέλνεται το link με την τοποθέτηση προς αξιοποίηση: https://youtu.be/NIZdyF7iiyQ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.