Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Reading time: 5 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 3 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν την Πέμπτη 4 Νοέμβρη και ώρα 19.00, στο Σύνταγμα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία.

Πανεργατικά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, με καλέσματα συμμετοχής από περισσότερες από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, το Σωματείο Εργαζομένων από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, το Σωματείο Μεταλλωρύχων “Άγιος Ιωάννης” Βοιωτίας, το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ από το Μαρούσι Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία Ιεροπηγής Καστοριάς και Σερβίων Κοζάνης. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Κώστας Παρασκευάς και ο Γιάννης Πρωτούλης μέλη του ΠΓ της ΚΕ και οι Νίκος Μαυροκέφαλος και Βάλσαμος Συρίγος μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσορίζοντας τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ τόνισε πως “η απαξίωση μιας κερδοφόρας επιχείρησης όπως ήταν η ΛΑΡΚΟ είναι ένα διαχρονικό έγκλημα για το οποίο ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις. Ιδιαίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη, και έστω και τώρα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και να αποδοθούν στους εργαζόμενους όλα όσα τους χρωστά η επιχείρηση”.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, πρόσφατα στη Βουλή, η οποία όπως είπε “έδινε πολιτική λύση, γιατί εξασφάλιζε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την ανάπτυξη της, τον εκσυγχρονισμό της. Επίσης διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας, με όρους μόνιμης και σταθερής δουλειάς, καλών αμοιβών, δικαιωμάτων, αλλά και συνθήκες ασφαλούς και υγιεινής εργασίας”.

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των σωματείων της ΛΑΡΚΟ πως “το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το συλλαλητήριο και την κάθοδό τους στην Αθήνα, στις 13 Νοέμβρη και ότι το ΚΚΕ θα πάρει κι άλλες πρωτοβουλίες μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και ιδιαίτερα η αντοχή, η ενότητα των εργαζομένων, οι επεξεργασμένες θέσεις των σωματείων, αποτελούν στοιχεία διαπαιδαγώγησης για όλη την εργατική τάξη”.

 

ΑΘΗΝΑ 3/11/2021                                                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος, στη βουλή: Να αποσυρθεί η εξοργιστική απόφαση των συγχωνεύσεων στα σχολεία που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την εκπαίδευση

Την εξοργιστική και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει πάνω από 1.000 σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα, την ώρα που διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και τα κρούσματα αναζωπυρώνονται σε όλη τη χώρα, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής με Επίκαιρη Ερώτησή του προς το υπουργείο Παιδείας που συζητήθηκε σήμερα.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αφορούσε τις συγχωνεύσεις σε Δήμους της Δυτικής Αθήνας. Φέρνοντας την εικόνα από τμήματα που συγχωνεύονται σε γυμνάσια των Αγ. Αναργύρων, του Καματερού, του Ιλίου, της Πετρούπολης κ.α., επισήμανε πως σε όλη τη χώρα, η κατάσταση είναι τραγική με τους μαθητές να στοιβάζονται σε τμήματα που φθάνουν μέχρι και τα 27 παιδιά, σε ακατάλληλες αίθουσες και στενούς χώρους.

Η απόφαση αυτή προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία σε γονείς κι εκπαιδευτικούς καθώς η συγχώνευση εντείνει τον συγχρωτισμό των μαθητών, ευνοώντας τη διασπορά της πανδημίας, πρόσθεσε ο Γ. Δελής και σημείωσε πως τα σχολεία είναι ανοχύρωτα μπροστά στην πανδημία, αφού η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο πρόληψης. Η κυβέρνηση χειρίστηκε συνολικά την πανδημία με βάση την Ευρωενωσιακή αντιλαϊκή αρχή «κόστους – οφέλους» που επιχειρεί να απαλλάξει το κράτος από την ευθύνη του για να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες, όσον αφορά την αντιμετώπιση της παιδείας, τόνισε ο Γιάννης Δελής.

Οπως ανέφερε, μέσα σε ένα μήνα νόσησαν 25.000 μαθητές, δηλαδή το ¼ των κρουσμάτων που είχαν εκδηλωθεί τους προηγούμενους 19 μήνες στα σχολεία, γεγονός που δείχνει την αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής, που επιμένει να προβάλλει τη λογική της «ατομικής ευθύνης» σε μοναδική λύση, για να κρύψει τις δικές σοβαρές πολιτικές ευθύνες που δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «δεν υπάρχουν σχολικοί νοσηλευτές, δεν υπάρχει επαρκής καθαριότητα για τον συνεχή καθαρισμό των σχολείων και όχι μόνο στη λήξη του ωραρίου, δεν υπάρχουν δωρεάν μέσα ατομικής υγιεινής, δεν παρέχονται τα τεστ από τον ΕΟΔΥ, δεν υπάρχει πρόγραμμα ενημέρωσης των οικογενειών για την πανδημία, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη επιστημονική παρακολούθηση αυτών που έχουν ήδη εμβολιαστεί. Και παρά αυτές τις σοβαρές ελλείψεις, η κυβέρνηση αποφασίζει να συγχωνεύσει τα τμήματα των σχολείων, με το πρόσχημα του ”εξορθολογισμού της κατανομής του προσωπικού”», σημείωσε χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική, η οποία αποδεικνύεται και από επίσημα στοιχεία.

Υπογράμμισε ακόμα πως ενάμιση μήνα μετά παραμένουν τα σοβαρά κενά σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας σε διάφορα σχολεία όλης της χώρας, ενώ οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για προσλήψεις, ουσιαστικά αποτελεί ομολογία πως τα κενά είναι ακόμα πολλά.

Καταλήγοντας, ζήτησε την απόσυρση της απόφασης για τη συγχώνευση των τμημάτων, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις που γίνονται από γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικούς ενάντια στις συγχωνεύσεις.

Επιμένει στην «λογική κόστους – οφέλους» η κυβέρνηση

Την επικίνδυνη κυβερνητική απόφαση ανέλαβε να υπερασπιστεί η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία πάσχισε να κρύψει τον αντιλαϊκό και ταξικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής που δυσκολεύει όλο και περισσότερο τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Αν και κατέφυγε σε ευφυολογήματα του τύπου πως «δεν θα προσδώσει ιδεολογικό πρόσημο» στην τοποθέτησή της, έκανε το ακριβώς αντίθετο, λογίζοντας τους μαθητές ως νούμερα στατιστικής, δηλαδή αναπαράγοντας εξόφθαλμα μια επιχειρηματολογία βγαλμένη από τα κιτάπια του κεφαλαίου που όλα τα βάζει στο ζύγι του «κόστους – οφέλους».

Έτσι, για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη απόφαση των συγχωνεύσεων, κατέφυγε στη σύγκριση με άλλες χώρες, δηλώνοντας πως η Ελλάδα έχει έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους των μαθητών ανά τάξη σε σύγκριση με τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Σε μια προκλητική προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, έξω από κάθε κοινή λογική που λέει ότι ο συγχρωτισμός είναι η κύρια πηγή μετάδοσης του κορονοϊού, έφθασε στο σημείο να επικαλεστεί τα διεθνή στατιστικά μοντέλα, με βάση τα οποία, δεν είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών, ένα βασικό μέτρο αποφυγής της μετάδοσης αλλά ο συχνός έλεγχος με τα τεστ, η χρήση μάσκας και ο έλεγχος για τα συμπτώματα, ο,τιδήποτε δηλαδή ανάγεται στην ατομική ευθύνη και απαλλάσσει το κράτος και τις αστικές κυβερνήσεις από τις ευθύνες τους στο πλαίσιο της πολιτικής κόστους – οφέλους.

Για την καθαριότητα των σχολείων δήλωσε αναρμόδια, παραπέμποντας στο υπ. Εσωτερικών ενώ για τα κενά στους εκπαιδευτικούς, ουσιαστικά ομολόγησε ότι οι προσλήψεις που έγιναν είναι ελάχιστες μπροστά στις ελλείψεις, με αποτέλεσμα να χρειάζονται να γίνουν κι άλλες, το επόμενο διάστημα.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.