Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


0
(0)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο για τα πυρόπληκτα χωριά της Εύβοιας, το Σάββατο 21 Αυγούστου και ώρα 19.00, στον Κόμβο Στροφυλιάς, με θέμα: “Όλοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας!”.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και οι Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την άδικη και αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης που στρέφεται ενάντια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ειδικής Αγωγής και της Σχολικής Ψυχολογίας

Η απόφαση της κυβέρνησης, που αιφνιδιαστικά αυξάνει τις ώρες της -ούτως ή άλλως- απλήρωτης πρακτικής άσκησης, προκειμένου οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, είναι απαράδεκτη.

Με την απόφαση αυτή:

-Ανατρέπεται ακόμα περισσότερο ο προγραμματισμός της ζωής των φοιτητών.

-Τίθενται νέα εμπόδια στην αναζήτηση δομών πρακτικής άσκησης, λόγω και του covid-19.

-Καθυστερεί η ένταξή τους στους πίνακες του Υπ. Παιδείας, αποκλείοντάς τους από τη δυνατότητα για εργασία στην εκπαίδευση για τα επόμενα δυο χρόνια!

Η κυβέρνηση να ακούσει τις έντονες διαμαρτυρίες των μεταπτυχιακών φοιτητών και να πάρει πίσω την απόφαση αυτή εδώ και τώρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΥΜΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι “άμοιρη ευθυνών” για την “αφγανική κρίση” και το νέο προσφυγικό κύμα, γιατί όπως και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, στήριξε την επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με όλα τα προσχήματα, συμμετέχοντας μάλιστα στις στρατιωτικές αποστολές κατοχής.

Οι ευθύνες της μεγαλώνουν γιατί ούτε η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό που έχει για “σημαία” της, ούτε ο συνομιλίες με τον Ερντογάν στο έδαφος της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, μπορούν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των προσφύγων. Αντίθετα το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν είναι η καταστολή, οι μαζικές απελάσεις και ο εγκλωβισμός σε απάνθρωπες υπερδομές.

Αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να επιδεικνύει τους φράχτες της και να φτιάχνει “φυλακές” στα νησιά, να προχωρήσει σε άμεσες διαδικασίες ασύλου στις χώρες του πραγματικού προορισμού, χωρίς απελάσεις, χωρίς εγκλωβισμό στις υπερδομές-”φυλακές”.

 ΑΘΗΝΑ 20/08/2021                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.