Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 15 Ιουνίου 2021 by manos (ceo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση, αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα που τίθεται σε ψηφοφορία στη Βουλή το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακάΗ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, που έφερε στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο, σε περίοδο και σε μέρα που διεξάγονται πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί, όλη αυτή την περίοδο, απέδειξαν στην πράξη την ευθύνη τους απέναντι στους μαθητές και τους γονείς τους, όταν η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, κρατώντας τα κλειστά, όπως και κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αυτήν την ευθύνη θα αποδείξουν οι εκπαιδευτικοί και αύριο 16 Ιούνη, μέρα πανελλαδικής απεργίας και ταυτόχρονα μέρα πανελλαδικών εξετάσεων. Οι εκπαιδευτικοί στα εξεταστικά κέντρα και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται με τις εξετάσεις, τα συλλογικά όργανα όλων των εργαζομένων γνωρίζουν πώς να προστατέψουν τον αγώνα τους και να χτίσουν τείχος στις συκοφαντίες και στην επιχείρηση καταστολής και απροκάλυπτων κυβερνητικών-δικαστικών παρεμβάσεων κατά της αυριανής απεργίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Η “βαριά ατζέντα” της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ρίχνει απειλητικά πάνω στους λαούς τη σκιά των εγκληματικών σχεδίων, που συμφωνήθηκαν σε αυτή, με τη  στρατηγική “ΝΑΤΟ 2030”.

Το ΝΑΤΟ επεκτείνει τη δράση του σε όλο τον πλανήτη, επικαλούμενο νέες απειλές, όπως με τις κυβερνοεπιθέσεις, τους λεγόμενους υβριδικούς πολέμους και με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής, με στόχο να κλιμακώσει τους επιθετικούς σχεδιασμούς του σε βάρος των λαών και των αντιπάλων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, της Κίνας και της Ρωσίας, στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών, που εκτυλίσσονται στους κόλπους του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που υποκλίνονται στο ΝΑΤΟ, φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί με κριτήριο τα συμφέροντα της αστικής τάξης, σέρνουν τη χώρα  στις “μυλόπετρες” των ανταγωνισμών, σε βάρος των συμφερόντων του λαού, της ειρήνης και της ασφάλειάς του. Το ΝΑΤΟ δεν είναι “απάνεμο λιμάνι” και “δίχτυ προστασίας”, όπως επιδιώκουν να παραπλανήσουν το λαό, αλλά “μήτρα” νέων αιματηρών επεμβάσεων και πολέμων.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.