Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


0
(0)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση Σωματείων και Ομοσπονδιών, για την Εργατική Πρωτομαγιά, στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 10.00 το πρωί.

XΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, στην οποία συμμετείχαν οι εργάτες που δουλεύουν στην ανακαίνιση του κτιρίου, καθώς και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην έδρα της ΚΕ. Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Κουρκούνης, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και όλες, καλή δύναμη και υγεία, μετέφερε στους εργάτες που δουλεύουν στην ανακαίνιση του κτιρίου και στους εργαζόμενους της έδρας της ΚΕ το συντροφικό, αγωνιστικό, εργατικό χαιρετισμό της Κεντρικής Επιτροπής λέγοντας:

“Εμείς λέμε τα “χρόνια πολλά”, γιατί τιμάμε τη μέρα της εργατικής τάξης, δεν τιμάμε την Πρωτομαγιά μόνο για την τεράστια ιστορία του εργατικού κινήματος παγκόσμια και εδώ στη χώρα μας, αλλά απαντάμε και στο σήμερα γιατί οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές που έρχονται είναι πολλές. Το κεφάλαιο κάνει επίθεση σε όλα τα μέτωπα, θέλει να πάρει πίσω όλες τις κατακτήσεις που με αίμα έδωσε και ανδρώθηκε αυτό το τεράστιο εργατικό κίνημα σε όλο τον κόσμο. Και εμείς γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πολιτικές, όχι μόνο να δώσουμε ανάσες ανακούφισης, αλλά κυρίως να ανοίξουμε τον δρόμο, ώστε η εργατική τάξη να ανορθωθεί πραγματικά και σήμερα, στις νέες συνθήκες, σε ηγετική δύναμη, γιατί είναι η πρωτοπόρα δύναμη που θα μπορέσει να οδηγήσει όλο τον λαό ξανά στην εξουσία και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενος μάλιστα και στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος τόνισε: “Έχοντας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες, τις ελλείψεις μας, τις αδυναμίες, συζητάμε για το πως θα γίνουμε πιο ικανοί, πιο μαχητικοί, πιο αποφασιστικοί, πως θα γίνει το Κόμμα πραγματικά που θα μπορέσει να διεκδικήσει με την εργατική τάξη την εξουσία στη χώρα μας, γιατί πραγματικά αυτό αξίζει”.

Απευθύνθηκε, επίσης, στους εργάτες και τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο κτίριο της ΚΕ: “Χωρίς όλους εσάς δε θα μπορούσε να λειτουργήσει το Κόμμα ολάκερο, δε θα μπορούσε να λειτουργήσει η Κεντρική Επιτροπή χωρίς την αποφασιστική συμβολή, τη δουλειά όλων σας, είτε δουλεύετε στην ανακαίνιση, στη συντήρηση, στον εκσυγχρονισμό του κτιρίου, είτε δουλεύετε στη φύλαξη του, στις μετακινήσεις, στις διάφορες υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για να μπορέσει η Κεντρική Επιτροπή και τα τμήματα της να επιτελέσουν το ρόλο τους. Να δουλέψουν για τους εργαζόμενους, για να ενισχύσουμε και να ανασυγκροτήσουμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να προωθήσουμε την κοινωνική συμμαχία με όλα τα λαϊκά στρώματα και τελικά να ανοίξουμε αυτόν τον δρόμο για την πραγματική ανάσταση των λαών που δεν είναι άλλη από τη νέα κοινωνία, την εργατική εξουσία με τον λαό να ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες, τις σημερινές, τις πραγματικές ανάγκες του. Να είστε καλά, να έχετε δύναμη και υγεία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση λέγοντας: “Αύριο θα συναντηθούμε, έτσι κι αλλιώς, στους δρόμους των απεργιακών συλλαλητηρίων και των συγκεντρώσεων και από εκεί και πέρα, κάθε μέρα, ο καθένας ξέρει το μετερίζι του, για να βάλει το λιθαράκι του σε αυτή τη μεγάλη υπόθεση που είναι για την εργατική τάξη, για τον λαό μας”.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ “ALPHA”

“Το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά είναι ένα τερατούργημα και δεν χωράει ούτε συζήτηση ούτε βελτίωση, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Άλφα» το πρωί της Τετάρτης 5 Μάη.

Τα μέτρα που έρχονται, δεν είναι θέμα ιδεοληψίας της κυβέρνησης, είναι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που προωθούνται εδώ και χρόνια σε πανευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επισήμανε τις ευθύνες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που βάζει πλάτη και κάνει αποδεκτές τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανωθεί σήμερα η εργατική τάξη, πρόσθεσε πως εργατικά σωματεία με ταξικό προσανατολισμό παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, και κάλεσε στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα που διοργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς.”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΩΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ “OPEN”

“Πρόκειται για νομοσχέδιο – έκτρωμα που είναι αιτία πολέμου και αύριο Πέμπτη με την απεργία θα δοθεί η πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο «Open».

Σημείωσε πως είναι ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνηση ότι κατοχυρώνει το 8ωρο, όταν για έξι μήνες ο εργαζόμενος θα δουλεύει 10ωρο. Υπογράμμισε ότι οι κυβερνώντες είναι μαριονέτες του κεφαλαίου και προωθούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ.

Τόνισε ότι είναι επίκαιρο το μήνυμα του Σικάγο για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο και 8 ώρες αναψυχής.”

Για ενημέρωση

Download (PDF, 116KB)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί την Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 9.00 π.μ. με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *