Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο και την πορεία του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στην Ημέρα Δράσης για τις Συγκοινωνίες, που διοργανώνουν συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 9.30, στο Σύνταγμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση ενημέρωσης με την πρέσβειρα της Κούβας. Μας δόθηκε και η ευκαιρία να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στο λαό και το ΚΚ Κούβας που δίνουν μια τεράστια μάχη ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και  μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας. Το ΚΚΕ θα συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη του, θα παλεύει για να αρθεί αυτός ο εγκληματικός αποκλεισμός της Κούβας.

Ιδιαίτερα, αυτή την περίοδο, ο λαός της Κούβας δίνει ένα παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρομαι στους πάνω από 3500 γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται σε 38 χώρες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περιθάλποντας πάνω από 250 χιλιάδες ασθενείς από κορωνοϊό, ενώ έχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, την ίδια ώρα που άλλες ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, καπιταλιστικά κράτη δημιουργούν τεράστια προβλήματα εν μέσω πανδημίας.

Υποστηρίζουμε το αίτημα για να δοθεί φέτος το Νόμπελ Ειρήνης στις διεθνείς αυτές δυνάμεις των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών, Χένρι Ριβ, όπως ονομάζονται, που είναι εξειδικευμένες δυνάμεις για φυσικές καταστροφές για την αντιμετώπιση επικίνδυνων επιδημιών. Απ’ αυτή τη σκοπιά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του αγώνα που κάνει ο κουβανικός λαός αυτή τη στιγμή και της προσφοράς του στον τομέα της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ Ν. ΜΑΚΡΗ

 

Για τα γεγονότα στη Μόρια

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Αν μας είχε ακούσει η κατάσταση θα ήταν καλύτερη. Θα πρέπει αμέσως να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από εκεί. Να παρθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και τα απαραίτητα πρωτόκολλα για προσωρινή μετακίνησή τους στην ηπειρωτική χώρα κι από κει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Θα πρέπει να κλείσει οριστικά η Μόρια και να μη φτιαχτεί άλλο ΚΥΤ είτε κλειστού είτε ανοιχτού τύπου και στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

 

Για τις φωτιές στη Ν. Μάκρη

Αυτή τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η καταστροφική πυρκαγιά στη Ν. Μάκρη, στα Καλύβια και σε άλλες περιοχές της Αττικής, απαιτείται η κυβέρνηση να μη δείξει ολιγωρία, να στείλει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, γιατί μπορεί να έχουμε τραγική κατάληξη, να έχουμε τραγικές εξελίξεις.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.