Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Σαντορίνη και την Ανάφη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί την Παρασκευή 3 Ιούνη τη Σαντορίνη και το Σάββατο 4 Ιούνη την Ανάφη.

            Παρασκευή 3 Ιούνη – Σαντορίνη

-Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί, στο Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο Θήρας.

-Στις 13.00 θα συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την Ανέλκυση  του Κ/Ζ Sea Diamond.

-Στις 13.30 θα συναντηθεί με εκπροσώπους Εργατικών Σωματείων.

 

Σάββατο 4 Ιούνη – Ανάφη

-Στις 9.00 πμ θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Ανάφης.

-Στις 10.00 πμ θα μιλήσει στην εκδήλωση, που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στην πλατεία της Χώρας.

            -Στις 11.00 πμ θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμή των εξόριστων της Ανάφης και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τον άμεσο απεγκλωβισμό των ναυτεργατών των δύο δεξαμενόπλοιων στο Ιράν

Τον άμεσο απεγκλωβισμό των ναυτεργατών των δύο δεξαμενόπλοιων στο Ιράν ζητάει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε στον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζ. Μπορέλ. Η ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης έχει ως εξής:

«Ο ένοπλες δυνάμεις του Ιράν προχώρησαν σε ένοπλη κατάληψη δύο δεξαμενόπλοιων που έπλεαν υπό ελληνική σημαία σε διεθνή ύδατα, πλησίον των ακτών της χώρας. Αποτέλεσμα της επιχείρησης των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι να κρατούνται τα πλοία και τα πληρώματά τους, ανάμεσά τους και Έλληνες ναυτεργάτες, στο λιμάνι Bandar Abbas.

Το απαράδεκτο αυτό συμβάν φαίνεται πως έρχεται ως «αντίποινα» του Ιράν για κατάσχεση φορτίου ιρανικού πετρελαίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, το οποίο μετέφερε πλοίο ρωσικών συμφερόντων. Η δέσμευση του ιρανικού πετρελαίου έγινε έπειτα από υπόδειξη των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στο Ιράν αλλά και τη Ρωσία. Μάλιστα το πλοίο υπό ρωσική σημαία το οποίο μετέφερε το ιρανικό πετρέλαιο και επί σχεδόν δυο μήνες είχαν καθηλώσει οι ελληνικές αρχές στην Κάρυστο, στη Νότια Εύβοια, ανήκε σε όμιλο που δεν συμπεριλαμβανόταν στις κυρώσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου,  λειτουργώντας ως σημαιοφόρος των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία, εμπλέκει ακόμη βαθύτερα την Ελλάδα στις σφοδρές αντιπαραθέσεις των αστικών τάξεων που εγκυμονούν απρόβλεπτους κινδύνους για τους λαούς.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ/Αντιπρόεδρος της Επιτροπής:

– τι προτίθεται να κάνει για την άμεση απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό των πληρωμάτων των δύο πλοίων που κρατούνται στο Ιράν;

– πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι η πολιτική των κυρώσεων που κλιμακώνει τους ανταγωνισμούς επιφέρει βαριές συνέπειες σε βάρος των λαών και οδηγεί σε αντίποινα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των πληρωμάτων των πλοίων, την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας;».

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βίαιη καταστολή της κυβέρνησης Ερντογάν εναντίον διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την 9η επέτειο των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων στο πάρκο Γκεζί.
Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Τουρκίας και τον τουρκικό λαό, που αγωνίζεται για τα κοινωνικά και δημοκρατικά του δικαιώματα.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών που παραμένουν ακόμα υπό κράτηση.

 

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.