Ο Α.Λοβέρδος στο Action 24 για την κακοκαιρία «Στην πρώτη δύσκολη στιγμή απέτυχαν παταγωδώς. Είναι απωθητικό η κυβέρνηση να ρίχνει την ευθύνη στους άλλους»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Ο Α.Λοβέρδος στο Action 24 : Πληρώσαμε την κυβερνητική ολιγωρία στην πρόληψη. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Έγινε αρμόδιο Υπουργείο με υπουργό κ υφυπουργό. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή απέτυχαν παταγωδώς.

«Γιατί ενώ έκλεισαν τα σχολεία δεν υπήρξε καμία έγκαιρη πρόληψη για τη λειτουργία του δημοσίου και την κυκλοφορία έστω ορισμένων οχημάτων ώστε να αποφευχθεί το χάος της Δευτέρας;». Με αυτή τη θέση απάντησε ο Α.Λοβέρδος στην ερώτηση του Γ.Κουβαρά για τα όσα έγιναν με την κακοκαιρία.

Ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι κακώς δεν είχε απαγορευθεί εγκαίρως η κυκλοφορία στα βαρέα οχήματα και ότι ακόμη το πρόβλημα επιτάθηκε όταν στα μισά της ημέρας αποφασίστηκε η αργία στο δημόσιο με αποτέλεσμα να βρεθούν και επιπλέον οδηγοί στο δρόμο που προσπαθούσαν να γυρίσουν στο σπίτι τους εν μέσω χιονοθύελλας.

Ο Α.Λοβέρδος επεσήμανε ότι πληρώσαμε κυβερνητική ολιγωρία στην πρόληψη επισημαίνοντας ότι η αντιπολίτευση που ασκεί είναι πάντοτε ουσιαστική και όχι εξ επαγγέλματος υπενθυμίζοντας πως ένα χρόνο πριν που η εθνική οδός είχε κλείσει με απόφαση του τότε υπουργού Μ.Χρυσοχοΐδη ο ίδιος είχε διαχωρίσει τη θέση του απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνοντας ότι «και ο ίδιος εάν είχε την αρμοδιότητα, θα έκανε το ίδιο».

Σε ό,τι αφορά την αστική ευθύνη ο πρώην υπουργός δήλωσε πως «αστική ευθύνη έχουν και ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας και πως πρόκειται για ζήτημα προφανώς σωστό αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο από το ζήτημα των πρώτων ωρών που είναι η ύπαρξη πολιτικής ευθύνης. Πολιτική ευθύνη σίγουρα υπάρχει».

Τέλος ο Α.Λοβέρδος υπογράμμισε ότι μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού έγινε αρμόδιο Υπουργείο με υπουργό κ υφυπουργό
τονίζοντας χαρακτηριστικά «ένα ακόμη Υπουργείο που πληρώνει ο Έλληνας και η Ελληνίδα φορολογούμενοι. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή απέτυχαν παταγωδώς. Είναι απωθητικό η κυβέρνηση να ρίχνει την ευθύνη στους άλλους. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή».

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.