Ούτε ένας αθλητικός χώρος σε όλο το Λασίθι κατάλληλος να φιλοξενήσει σχολικούς αγώνες στίβου – Στο Ηράκλειο σήμερα τα παιδιά


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 28 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά έπρεπε να ταξιδέψουν την Τρίτη το πρωί εκατοντάδες παιδιά από κάθε άκρη του Νομού Λασιθίου για να λάβουν μέρος, εντός κατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο, στους σχολικούς αγώνες στίβου.

Παρά την πολύμηνη προετοιμασία τους και τις καθημερινές προπονήσεις για να λάβουν μέρος και να διακριθούν στους αγώνες αλλά παράλληλα να κερδίσουν μόρια αθλητές λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των αγώνων ενημερώθηκαν ότι όλα τα γήπεδα που μπορούν να δεχτούν αγωνίσματα στίβου στο Λασίθι, είναι ακατάλληλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Ένας από τους προπονητές στίβου και γυμναστής στην Ιεράπετρα, ο κ. Χατζάκης Γεώργιος, μίλησε στο Ρ.Λ. αναφερόμενος στο θέμα για το δυσάρεστο αυτό γεγονός λέγοντας ότι 300-350 παιδιά στην πόλη με το ζόρι κάνουμε προπονήσεις στο παραλιακό γυμναστήριο το οποίο είναι σε κακή κατάσταση έξω και λίγο καλύτερο μέσα. Το ίδιο συμβαίνει και στο Βουζουνεράκειο. Ο τάπητας είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Οι αγώνες αυτοί δεν είναι κάτι αστείο για τα παιδιά. Δεν μπορούν να ρισκάρουν ούτε τραυματισμό σε ακατάλληλο γήπεδο, ούτε και να έχουν μειωμένες επιδόσεις. Τα παιδιά μοριοδιοτούνται στις πανελλαδικές εξετάσεις όχι μόνο στη γυμναστική ακαδημία. Υπάρχουν παιδιά που στοχεύουν πολύ σε αυτούς τους αγώνες. Οι γυμναστές έκαναν πολύ καλά που δεν δέχθηκαν να αγωνιστούν στο Βουζουνεράκειο διότι το ταρτάν στο Βουζουνεράκειο είναι επικίνδυνο. Ο Δήμος Ιεράπετρας θα πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό και να φροντίσει να υπάρχει ένας κατάλληλος χώρος. Έχουμε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα προς το Δήμο Ιεράπετρας. Οι αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να τα ξέρουν όλα. Aν νομίζει κανείς πως το Βουζουνεράκειο είναι κατάλληλο ας βάλει παπούτσια με καρφιά κι ας δοκιμάσει να τρέξει και θα καταλάβει πολύ γρήγορα ποιο είναι το πρόβλημα, καταλήγει ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφεριάρχης Λασιθίου κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως έχουν δοθεί αρκετές χρηματοδοτήσεις για συντηρήσεις γηπέδων, η πλειοψηφία των γηπέδων όμως είναι δημοτικά, επομένως πολύ νωρίτερα οι δήμοι θα έπρεπε να μας το είχαν πει και να το είχαμε διευθετήσει. Πρέπει πολύ γρήγορα να προκύψει η αποκατάσταση για να μην αντιμετωπίσουμε άλλη χρονιά το ίδιο πρόβλημα.

Τη θέση τους επίσης ανέπτυξαν δημόσια ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου κ. Ραφαηλάκης αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος Σητειας κ. Τερζης,  καθώς και η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χατζημαρκάκη με το μπαλάκι ευθυνών να φτάνει μέχρι τις τεχνικές υπηρεσίες και τους γυμναστές που οι μεν χαρακτηρίζουν τους αθλητικούς αυτούς χώρους κατάλληλους και οι δε μη κατάλληλους.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.