
Οσομπούκο (κοκκινιστό)
Reading time: 1 Minute
Τελευταία ενημέρωση 29 Νοεμβρίου 2020 by manos (ceo)-admin
Υλικά
4 μερίδες
-
4 κομμάτια οσομπούκο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
4 φλ ντομάτες κονσέρβας
-
2 φλ. Άσπρο κρασί
-
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 φλ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει, τσιγαριζετε το κρέας από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινισουν.
-
Βγάζετε το κρέας έξω από τη κατσαρόλα, στο ίδιο λάδι τσιγαριζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο για λίγα λεπτά.
-
Ριχνετε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και σβήνετε με το κρασί.
-
Βάζετε το κρέας στη σάλτσα, όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε 1 λίτρο νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 1 1/2 ώρα περίπου.
-
5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
-
Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές ή μακαρόνια….. Καλή σας όρεξη….
πηγη:cookpad.com