Ορούτς Ρέις: Πού βρίσκεται τώρα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Πλέοντας με σταθερή ταχύτητα περίπου 4,5 κόμβων, το Ορούτς Ρέις συνεχίζει να κινείται εντός της θαλάσσιας περιοχής που έχουν δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα βρίσκεται 40 ναυτικά μίλια μακριά από το ανατολικό άκρο της περιοχής δέσμευσης με την παράνομη NAVTEX με ρότα βορειοανατολική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει μαζέψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των καλωδίων με τις ηχοβολιστικές συσκευές που άγει. Πηγές αναφέρουν ότι ίσως και να μην υπερβαίνουν τα 200 μέτρα.

Η ελληνική πλευρά αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση. Χθες, μετά από 2,5 ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ), την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αντικείμενο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας ήταν η αποτίμηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και ζητήματα επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ. Παρέστη επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.