Ορκίστηκε Υπουργός Εξωτερικών ο Α. Τσίπρας – Ευτυχής δήλωσε ο Κοτζιάς


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2018 by energinews (admin)

Ορκωμοσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ως υπουργού Εξωτερικών

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετέβη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ορκιστεί και ως υπουργός Εξωτερικών με πολιτικό όρκο.

Ακολούθως στο υπουργείο Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Μάλιστα ακολούθησε το πρώτο τετ α τετ Αλέξη Τσίπρα με τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά μετά την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Κοτζιάς: Είμαι ευτυχής

Ο κ. Κοτζιάς αφού είπε ότι θα επιστρέψει πάλι στο πανεπιστήμιο, ευχαρίστησε «τον πρωθυπουργό για την τιμή» σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι δεν πρέπει να μετριούνται με το μπόι των άλλων».

«Κάτω από την ηγεσία σας η χώρα βγήκε από το βούρκο που βρέθηκε. Σήμερα μας ακούν και θέλουν τη γνώμη μας και είμαι ευτυχής για τα συγχαρητήρια που έλαβα. Απελευθέρωσα τον εαυτό μου από τα βάρη» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε παραδοξολογία το ότι έχει παραιτηθεί και είναι ευτυχής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι πέρασε η συμφωνία των πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων. Χαρακτήρισε καταπληκτική την ομάδα του με την οποία δούλεψαν για το Σκοπιανό. Ο κ. Κοτζιάς μάλιστα δήλωσε πως είναι ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο θέμα των απόρρητων κονδυλίων ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε διαφανή την όλη διαδικασία και αναφερόμενος στις σχετικές καταγγελίες μίλησε για «αθλιότητες που πιστοποιούν ότι σε μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας λείπει η σοβαρότητα».

O Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Κοτζιά

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε: «Μπορώ να ενημερώσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ειδικά κονδύλια ευρώ προς ευρώ.»

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το Ν.Κοτζιά.

«Είναι πολύ καλό σημάδι ότι αποχωρείς σε μέρα χαράς. Δεν φεύγεις, αλλάζεις μετερίζι, θα προσβλέπω πάντα στις πολύτιμες συμβουλές σου και τη συνέχιση της συνεργασίας μας για να ανταπεξέλθω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στα νέα καθήκοντα», τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ.Κοτζιά.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.