Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή-Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου


0
(0)

Ενώπιον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμου, αρχών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων, παραγωγικών τάξεων και πολιτών πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του επανεκλεγμένου Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων και των συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων. Η ορκωμοσία έγινε αμέσως μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη (του Καμπίτη), στον προαύλιο χώρο σε μια σεμνή τελετή υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κκ Γεράσιμου. Ο Δήμαρχος οι 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι 19 τοπικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο ενώ οι δυο (της αντιπολίτευσης) με πολιτικό.
Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ευχαριστώντας για την παρουσία τους τον Ιεράρχη-τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, τον Ευρωβουλευτή, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των φορέων αλλά και τους πολίτες ανέφερε, ότι, «Ο Άγιος Ιωάννης ο Καμπίτης είναι το πνευματικό και φυσικό μας κέντρο. Είναι σημείο αναφοράς και η επιλογή του ιερού χώρου σηματοδοτεί την ενότητα του Λασιθίου, ως Δήμο. Το Λασίθι είναι ένα και τα 16 χωριά είναι οι γειτονιές του. Στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο που μόλις ξεκινάει, δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο θα εργαστούμε από κοινού για την πρόοδο, την ανάπτυξη του τόπου συνολικά, χωρίς τοπικιστικούς αποκλεισμούς, προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Ο αγώνας δεν είναι εύκολος, όμως η νέα Δημοτική Αρχή θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της προς το σκοπό αυτό και είμαστε σίγουροι ότι, με την βοήθεια και συνέργεια των ίδιων των πολιτών το αποτέλεσμα θα είναι θετικό διασφαλίζοντας καλύτερο παρόν και μέλλον ειδικότερα στους νέους ανθρώπους».
Παρόντες από την Εκκλησία στην ορκωμοσία ήταν επίσης, ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, οι ιερείς της περιοχής, ο Ηγούμενος Ι.Μ. Παναγίας Κρουσταλένιας Αρχιμανδρίτης Αρσένιος, ο ηγούμενος Ι.Μ. Παναγίας Βιδιανής Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος κ.α.
Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης (καταγωγή από το Ψυχρό Λασιθίου), ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σεγκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μινώα Πεδιάδος Γιάννης Βασιλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Εμμ. Παπαδάκης, ο τ.Δήμαρχος και Νομάρχης Ηρακλείου Μιλτιάδης Φαρσάρης, ο τ. Γενικός Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ) κ. Πλευράκης, ο επίτιμος Διευθυντής Υπ. Πολιτισμού κ. Κρασανάκης, η κ. Χρύσα Σπανάκη από την Παγκρήτια Ένωση, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Λασιθιωτών Αττικής «ο Δικταίος» κ. Δ. Δαμνιανάκη – Ουρανού, ο Πρόεδρος του συλλόγου Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου Γιώργος Μπελούκας εκρόσωποι φορέαων και πλήθος κόσμου.

[wp1s id=’21096′]

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *