Οριστικό: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 28 Ιουνίου – Τι αλλάζει για εργαζόμενους στο Δημόσιο


0
(0)

Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 5 το πρωί αίρεται το μέτρο του περιορισμού στη νυχτερινή κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα εξής:

Από Δευτέρα 28 Ιουνίου:

  • Άρση περιορισμού απαγόρευσης κυκλοφορίας
  • Εξαίρεση πλήρως εμβολιασμένων εργαζόμενων και αθλούμενων σε γυμναστήρια από τα self tests (πρέπει να έχουν περάσει 15 ημέρες από την 2η δόση)
  • 10 άτομα ανά τραπέζι από 6 άτομα που επιτρέπονταν ως τώρα στην εστίαση
  • 300 άτομα καλεσμένοι σε δεξιώσεις (γάμους, βαπτίσεις)
  • Για τις οργανωμένες παραλίες 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ. επιφάνειας παραλίας

Τι αλλάζει για εργαζόμενους στο Δημόσιο
Αναφορικά με αιτήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

  • Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.
  • Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.
  • Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.
  • Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.