ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπεγράφησαν οι ενισχύσεις για ελιές και καπνά


0
(0)

Πράσινο φως για την οικονομική ενίσχυση ήσσονος σημασίας σε Καλαμών και Βιρτζίνια. Για το έτος 2021 το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται μέχρι του ποσού των 10.475.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η ενίσχυση που θα δοθεί μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ θα αφορά:
α) Τις επιτραπέζιες Ελιές – λοιπές με κωδικό συστήματος Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. 2008190 σε όλη τη χώρα, 70 € ανά στρέμμα

β) Τους παραγωγούς καπνών Βιρτζίνια σε όλη τη χώρα, 50 € ανά στρέμμα.

Δικαιούχοι
Δικαιούχοι κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας στο πλαίσιο της παρούσας είναι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα, οι οποίοι πληρούν τους κάτωθι όρους επιλεξιμότητας:

1. Στον τομέα της παραγωγής της ποικιλίας της επιτραπέζιας Ελιάς – λοιπές με κωδικό συστήματος Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. 2008190 να έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος αιτήσεων 2019.

2. Για την ενίσχυση στα καπνά Βιρτζίνια λαμβάνεται υπόψη η ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος αιτήσεων 2018.

3. Η Διεύθυνση Πληροφορικής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.:

α) πραγματοποιεί διασταυρωτικούς μηχανογραφικούς ελέγχους με βάση τα δηλωθέντα στοιχεία στην δήλωση εκμετάλλευσης – Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του 2019 για την επιτραπέζια Ελιά – λοιπές με κωδικό συστήματος Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. 2008190 και για τα καπνά Βιρτζίνια με βάση την δήλωση εκμετάλλευσης – Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του 2018.

β) ενημερώνει τους δυνάμει δικαιούχους για το ποσό της κρατικής ενίσχυσης που τους χορηγήθηκε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στον ιστότοπο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

γ) πραγματοποιεί διασταυρωτικούς ελέγχους σχετικά με άλλες ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έλαβαν οι ίδιοι ή επιχείρηση δυνάμενη να λογισθεί ενιαία με αυτούς σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2 του Κανονισμού υπ’ αρ. 1408/2013, όπως τροποποιήθηκε με τον Καν. (ΕΕ) υπ’ αρ. 316/2019, κατά το τρέχον έτος και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη, ώστε να εξακριβωθεί ότι με την είσπραξη της νέας ενίσχυσης, το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας δεν θα υπερβεί το ανώτατο ατομικό όριο των 20.000 ευρώ σε κυλιόμενη περίοδο τριών ετών σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 του ανωτέρω Κανονισμού.

δ) πραγματοποιεί διασταυρωτικούς ελέγχους σχετικά με άλλες ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, που έχουν χορηγηθεί στην οικεία επιχείρηση βάσει άλλων Κανονισμών για ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 και στην παρ. 1 του άρθρου 6 του Καν. (ΕΕ) υπ’ αρ. 1408/2013.

4. Η Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς – Τμήμα Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. προβαίνει στην αναγνώριση και εκκαθάριση της δαπάνης και διαβιβάζει σχετικό φάκελο πληρωμής στην Διεύθυνση Πληρωμών.

5. Η Διεύθυνση Πληρωμών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. προβαίνει:

– στην έκδοση εντολής πληρωμής

– στην αποστολή μαγνητικού αρχείου στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την πίστωση των ατομικών τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων.

Πατήστε εδώ για το ΦΕΚ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *