ΟΜΙΛΙΑ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Σεπτεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Δεκτή έγινε η πρόταση της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής από την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, για αποστολή στο Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) επιστολής προκειμένου να ελέγξει το περιεχόμενο των τηλεοπτικών εκπομπών και να αποτυπώσει τις όποιες αστοχίες υπάρχουν.

Η βουλευτής επισήμανε ότι :«Θα ήθελα να αναδείξω το τεράστιο πρόβλημα το οποίο υπάρχει με το περιεχόμενο των τηλεοπτικών εκπομπών τύπου Bachelor, τύπου Big Brother, που βλέπετε ότι έχει δημιουργήσει πια έναν εθισμό και έχει αλλοιώσει εντελώς την αισθητική στην ελληνική κοινωνία».

«Διότι» τονίζει στο τέλος της τοποθέτησής της «τελικά μέσα από αυτήν την συνεχή έκθεση σε τηλεοπτικά «σκουπίδια» κανονικοποιείται η βία των γυναικών, η έκπτωση των αξιών και η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της αισθητικής όλων μας».

Ομιλία Χαράς Κεφαλίδου βουλευτή Δράμας και τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή Ισότητας

«Κυρία Πρόεδρε, χαίρομαι που συμμετέχω σήμερα σε αυτήν την Επιτροπή που υπήρξα μέλος στην προηγούμενη θητεία, με έργο σημαντικό και σε ότι αφορά τις εκθέσεις, πραγματικά οι συνάδελφοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους.

Θέλω όμως σήμερα, πέρα από το διαδικαστικό, το οποίο θα το συνεννοηθείτε με τη συνάδελφο που μετέχει στην Επιτροπή, να καταθέσω ένα σχόλιο και μια πρόταση.

Το σχόλιό μου αφορά, το ότι η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά το θάνατο της Ruth Ginsburg και αυτό δεν γίνεται να το αφήσουμε ασχολίαστο. Ήταν μια εμβληματική δικαστής, υπέρμαχος των αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβίστρια, σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης. Χωρίς αμφιβολία ήταν μια από τις πιο σημαντικές μορφές της Αμερικής των τελευταίων δεκαετιών, άφησε ένα στίγμα ανεξίτηλο και είναι πηγή έμπνευσης για πάρα πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Το δεύτερο που θέλω- και πάλι λόγω της συγκυρίας- να αναδείξω, είναι το τεράστιο πρόβλημα το οποίο υπάρχει με το περιεχόμενο των τηλεοπτικών εκπομπών τύπου Bachelor, τύπου Big Brother, που βλέπετε ότι έχει δημιουργήσει πια έναν εθισμό και έχει αλλοιώσει εντελώς την αισθητική στην ελληνική κοινωνία.

Το Ε.Σ.Ρ. με πολύ αργά αντανακλαστικά θα συνεδριάσει αύριο για το θέμα του Big Brother. Όμως, νομίζω ότι η Επιτροπή μας καλό είναι να πάρει μία πρωτοβουλία και να ζητήσει από το Ε.Σ.Ρ. να κάνει μία προσπάθεια να διατρέξει όλο το τηλεοπτικό τοπίο και να μπορέσει να αποτυπώσει τις όποιες αστοχίες υπάρχουν. Διότι, τελικά μέσα από αυτήν την συνεχή έκθεση σε τηλεοπτικά «σκουπίδια» κανονικοποιείται η βία των γυναικών, η έκπτωση των αξιών και η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της αισθητικής όλων μας.

Νομίζω, λοιπόν, ότι και μπορούμε να το αναδείξουμε ως ένα από τις υποενότητες στις οποίες θα αναφερθεί η Επιτροπή μας, αλλά κυρίως μπορεί να υπάρξει μια επιστολή που να ζητάει από το Ε.Σ.Ρ. εδώ και τώρα να πάρει αυτήν την πρωτοβουλία και να συνεργαστεί με εμάς για να έχουμε όσο το δυνατόν άμεσα αποτελέσματα και αν αυτό μπορέσει να γίνει και κομμάτι της έκθεσης νομίζω ότι θα βοηθούσε πάρα, πάρα πολύ».

ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ

Η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Η Κυβέρνηση και πάλι καθυστέρησε, δεν αξιοποίησε κατάλληλα, ως τώρα, ούτε καν τις δωρεές, δεν εκπαίδευσε το απαραίτητο προσωπικό.

Είναι επιβεβλημένο να παρθούν άμεσα μέτρα. Να λειτουργήσουν όσα “κλειστά” κρεβάτια υπάρχουν. Και να ενταχθούν στον ενιαίο σχεδιασμό και διαχείριση, και οι μονάδες του ιδιωτικού τομέα.

Τα μεγάλα λόγια του κ. Μητσοτάκη για την αναβάθμιση του ΕΣΥ πολύ γρήγορα αποδείχθηκαν φούσκες, δεν είχαν περιεχόμενο. Όμως δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Πράξεις τώρα πριν είναι αργά.

«ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΥ»

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση η κυβέρνηση επιτέλους αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων ειδικευμένων γιατρών στο ΕΣΥ. Πάλι με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Η πανδημία εξελίσσεται πάνω από 6 μήνες δοκιμάζοντας τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των γιατρών και των νοσηλευτών που υπηρετούν σε αυτό. Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά έδειξε τα αργά αντανακλαστικά της, προκήρυξε τις θέσεις με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αφού επέτρεψε πρώτα την εξουθένωση του ΕΣΥ και του υπαρχοντος προσωπικού του.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ «ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΕΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

– Από το βήμα του HELEXPO FORUM, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώνει 12 τίτλους, χωρίς καμία εξειδίκευση για το τι μέτρα περιλαμβάνονται. Αντιστοίχως τον κ. Τσίπρα, που θύμισε κατά το ήμισυ τον εαυτό του πριν τη διακυβέρνηση του, και κατά το υπόλοιπο μισό, μία καλή αντιγραφή των δικών μας προτάσεων για έχει και εκείνος κάτι να πει.

– Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα, την οικονομία, και την κοινωνία μας. Από την άνοιξη του ‘21 η χώρα μας θα ξεκινήσει να δέχεται ένα αρκετό μεγάλο πακέτο ευρωπαϊκών πόρων από το ταμείο ανάκαμψης αλλά και από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέχρι το 2027. Και το πακέτο αυτό, η χώρα μας πρέπει να τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

– Το Κίνημα Αλλαγής με τη Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του HELEXPO FORUM, παρουσίασε ένα σχέδιο τεκμηριωμένο, κοστολογημένο, με συγκεκριμένες προτάσεις για τους βασικούς πυλώνες, που πρέπει να στηθεί το σχέδιο ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας. Με προτεραιότητα κάθε αναπτυξιακής προοπτικής τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, το μικρομεσαίο και τις δικές μας κοινωνικές και πολιτικές προτεραιότητες.

– Κάναμε μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση. Ένα 20% του προγράμματος σε άμεσα πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, λόγω του κορωνοιού, ένα 10% σε φορολογικά μέτρα και θεσμοθέτηση κινήτρων, άλλο ένα 20% στην ολοκλήρωση των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας. Το υπόλοιπο 50% σε επενδύσεις στην παραγωγή, τη μεταποίηση, τον τουρισμό, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την αγροτική οικονομία. Περιγράφουμε το σχέδιο μας για την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας.

Ελληνοτουρκικά:

– Είναι αυτονόητο πως από την εθνική γραμμή της χώρας μας, κανείς δεν έχει τη νομιμοποίηση να «παρεκκλίνει» χωρίς μείζονες πολιτικές διαδικασίες και ευρύτερη συναίνεση. Με την Τουρκία φυσικά και συζητάμε, αλλά συζητάμε το ένα και αποκλειστικό θέμα που θεωρούμε εμείς ως αντικείμενο διμερούς αντιπαράθεσης, που είναι η υφαλοκρηπίδα και οι προεκτάσεις σε θαλάσσιες ζώνες και ΑΟΖ.

– Με εντύπωση και έκπληξη ακούσαμε τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του στο HELEXPO FORUM αλλά και στη συνέντευξη τύπου της επόμενης μέρας, να αλλάζει τη φρασεολογία του και για πρώτη φορά να χαρακτηρίζει το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ως τη «μείζονα» διαφορά και όχι ως τη μοναδική. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ίσως υπάρχουν σκέψεις, ότι η ατζέντα μπορεί να αλλάξει.

Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για λεκτικό ατόπημα, αλλιώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων, και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουμε απολύτως τίποτα ως αντιπολίτευση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η παραίτηση του Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με αφορμή τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το Ειδικό Πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας, έρχεται να αναδείξει την προχειρότητα με την οποία εκπονήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Προχειρότητα που δημιούργησε πολλά προβλήματα σε σχέση με την υλοποίησή του από το ΕΚΚ που καλείτο να διεκπεραιώσει την εξέταση 1400 προτάσεων, σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, αλλά και πολλές ενστάσεις από τους κινηματογραφιστές, που είχαν υποβάλει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει ένα κλίμα επιθέσεων από συνδικαλιστικούς φορείς κινηματογραφιστών και ανθρώπων του χώρου, με αποδέκτη το Κέντρο καθώς και ομαδικές προσφυγές στη δικαιοσύνη, καθιστώντας στην ουσία αδύνατη την υλοποίηση του προγράμματος.

Η προχειρότητα συνεχίσθηκε και με την εξαγγελθείσα από το ΥΠΠΟΑ δεύτερη φάση του προγράμματος, κατά την οποία διαπιστώνονται επίσης κραυγαλέες παραβιάσεις της αρχής της ίσης μεταχείρισης και του υγιούς ανταγωνισμού, που μπορούν να οδηγήσουν σε κατασταλτικό έλεγχο των χρηματοδοτήσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Τομέας Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής έχει επανειλημμένα εκφρασθεί για την ανάγκη λύσεων που αφορούν στην κινηματογραφική κοινότητα, υπενθυμίζοντας ότι οι προτάσεις του νόμου Γερουλάνου μένουν ακόμα να εφαρμοσθούν.

Ζητάμε επίσης από το Υπουργείο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες (άμεση εκλογή νέου Δ.Σ. ΕΚΚ, περαιτέρω διεύρυνση χρηματοδοτούμενων προτάσεων με υγιή και δίκαια κριτήρια επιλογής κλπ) ώστε να διευθετηθεί η κρίση, για να μη χαθεί η ευκαιρία χρηματοδότησης και υλοποίησης των προτάσεων που θα δώσουν μια οικονομική ανάσα σε εκατοντάδες εργαζόμενους του οπτικοακουστικού χώρου.

 

ΚΑΜΙΝΗΣ – ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ – Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΚΡΟΠΝΟΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Να κινηθεί τάχιστα και να εκπληρώσει στο ακέραιο τα αιτήματα φορέων και κατοίκων στα νησιά του Ιονίου που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ιανό, καλεί την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, ο οποίος την Δευτέρα και την Τρίτη επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον κ. Καμίνη, τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτη Καρκατσούλη και τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, είχε επαφές με εκπροσώπους της Περιφέρειας, δημάρχους και εκπροσώπους φορέων προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές.

«Ο κυκλώνας βρήκε δυστυχώς και τα δύο νησιά ανοχύρωτα. Είναι επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να προχωρήσει στη διάθεση σημαντικών κονδυλίων για την ολοκλήρωση μελετών και την υλοποίηση σημαντικών τεχνικών έργων και έργων υποδομής. Τα νησιά έχουν ήδη πληγεί σοβαρά από τον κορωνοϊό: τον Αύγουστο η απώλεια εισοδήματος των επιχειρήσεων ήταν κατά 40% μειωμένη σε σχέση με πέρσι» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

«Το ένα εκατομμύριο ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι, θα χορηγήσει στους δήμους για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου δεν επαρκεί: στην Κεφαλονιά, για παράδειγμα, οι καταστροφές είναι τεράστιες και όπως μας επισημάνθηκε από τους δημάρχους Αργοστολίου και Ληξουρίου θα απαιτηθούν πολλαπλάσια χρήματα για την αποκατάστασή τους», δήλωσε ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Για το θέμα των μέτρων πρόληψης που είχαν παρθεί εν όψει του κυκλώνα και του χρονοδιαγράμματος των έργων αποκατάστασης, έχει κατατεθεί από τη Δευτέρα επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καμίνη προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Σχόλιο Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στα social media

Όλες οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το δεύτερο κύμα κορονοϊού αποτυπώνονται πεντακάθαρα σε αυτές τις δύο φωτογραφίες.

Ο κόσμος συνωστίζεται στα ΜΜΜ και ο κ. Χαρδαλιας εμφανίζεται ως νέα version του κ. Κουμουτσάκου.

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:30π.μ.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 11:30π.μ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αύριο Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα

ΜΟΥΖΑΚΙ

11:30 Επίσκεψη στο Μουζάκι

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

12.00 Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο

ΠΑΛΑΜΑ

13: 30 Επίσκεψη στη Γέφυρα Ποταμού Σοφαδίτη

ΦΑΡΣΑΛΑ

14:00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο

ΑΛΜΥΡΟΣ

15:30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο – συνάντηση με φορείς

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ασφαλισμένων Συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών κ. Λεωνίδα Ταμπάκο.

Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου , τον βουλευτή Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, τον Γραμματέα του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης και πρώην Υπουργό Γ. Κουτρουμάνη και τη Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων αρμόδιας για τους Βορειοηπειρώτες και Πόντιους.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η  άρνηση  της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τόσο την προεκλογική, όσο και τη μετεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για την άρση της αδικίας που επέφερε ο Νόμος Κατρούγκαλου μειώνοντας  την Εθνική Σύνταξη  των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Συγκεκριμένα ο νόμος της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα προέβλεπε τη μείωση της Εθνικής Σύνταξης κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 40 ετών μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους συνταξιοδότησης ενός ασφαλισμένου. Όμως οι συμπατριώτες μας από τη Βόρεια Ήπειρο και τον Πόντο ήρθαν στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1990 και πήραν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς το 1998 και άρα είναι αντικειμενικά αδύνατη η προβλεπόμενη συμπλήρωση 40 ετών διαμονής στη χώρα μας.

Η Νέα Δημοκρατία δεν κατήργησε αυτή την αδικία όταν έφερε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, παρά τη δέσμευσή της, παρά τη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Δεν υιοθέτησε την τροπολογία που κατέθεσε εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ο Βουλευτής Γ. Μουλκιώτης στη συζήτηση του Νομοσχεδίου τον Φεβρουάριο αλλά και η απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος Βουλευτής τον Μάιο ήταν, με πρόσχημα τον Covid-19, απολύτως ασαφής και αόριστη ως προς το χρόνο υλοποίησης της αποκατάστασης της ανισότητας.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται διαχρονικά κοντά στους συμπατριώτες μας ομογενείς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματά τους θεωρώντας τους αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Αναλαμβάνουμε άμεσα Κοινοβουλευτική Πρωτοβουλία, δίνοντας για μια ακόμα φορά την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να επανορθώσει.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον κύριο Μητσοτάκη να σταματήσει τον εμπαιγμό των συμπατριωτών μας Βορειοηπειρωτών και ομογενών του Πόντου και να άρει άμεσα αυτή την κατάφωρη ανισότητα που έστησε ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του.

Οι ομογενείς μας από τη Βόρειο Ήπειρο και τον Πόντο ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την αντιμετώπισή τους ισότιμα με όλους τους  Έλληνες. Μια ευνομούμενη Πολιτεία οφείλει να συμπεριφερθεί στους συμπατριώτες μας τουλάχιστον  με το ήθος και την ευπρέπεια που τους αξίζει.

 

Ο Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης

 

 

Γιώργος Κουτρουμάνης

 

 

 

Η Γραμματέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων

 

 

Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.