ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 14.00, σε συγκέντρωση της σπουδάζουσας νεολαίας που διοργανώνουν η Τ.Ο ΑΕΙ – Ερευνητικών Κέντρων του ΚΚΕ, η Π.Ο της Σπουδάζουσας & η Τ.Ο του  ΠΑΔΑ της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ Συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα ανσάμπλ

 

Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα ανσάμπλ, που με το εξαιρετικό της πρόγραμμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, επιτυγχάνοντας μια σπουδαία διάκριση για την ελληνική ρυθμική γυμναστική.

Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση, έπειτα από το αργυρό που κατέκτησε στο σύνθετο αγώνα.

Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες της Εθνικής ανσάμπλ (Ανδρονίκη Αγάθου, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι) και στην προπονήτρια τους Μαρίνα Φατέεβα. Καλή συνέχεια με υγεία και δύναμη!

 

 

ΑΘΗΝΑ 11/4/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΕΜΑΛ ΟΚΟΥΓΙΑΝ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σε συντροφικό κλίμα, έγινε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή, εξετάστηκε ιδιαίτερα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, ανταλλάχθηκαν σκέψεις για τη δράση των δύο κομμάτων και την παραπέρα ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε η ακόλουθη Κοινή Δήλωση:

 

“Τα ΚΚ της Ελλάδας και της Τουρκίας, κάτω από την κοινή σημαία μας, τον Προλεταριακό Διεθνισμό, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών μας καλούμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με την επέμβαση της καπιταλιστικής Ρωσίας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και γενικότερα στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων που σέρνουν τους λαούς στο σφαγείο του πολέμου με τη εμπλοκή των χωρών μας.

Τουρκία και Ελλάδα εμπλέκονται ενεργά στους σχεδιασμούς της επιθετικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Συμμετέχουν ενεργά στις στρατιωτικές πολεμικές ασκήσεις για την περικύκλωση της Ρωσίας, γίνονται ορμητήρια του ΝΑΤΟ σε βάρος άλλων λαών και, από την άλλη, στόχος αντιποίνων των ανταγωνιστών του. Στο πλαίσιο αυτού του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού εκδηλώθηκε η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που σήμερα απειλεί να βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή.

Η σύγχρονη πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, είναι πάλη για την ειρήνη, τη φιλία των λαών, ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας δυναμώνουν παραπέρα τις θερμές συντροφικές τους σχέσεις και ενισχύουν τις προσπάθειες για την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, την Κοινωνική Συμμαχία με τα καταπιεζόμενα, από τα μονοπώλια, λαϊκά στρώματα με στόχο να αναπτυχθεί η ταξική πάλη, η πάλη για την εργατική εξουσία, για το σοσιαλισμό, που στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρος κι αναγκαίος.”

 

11/4/2022

Δημήτρης Κουτσούμπας                                                                      Κεμάλ Οκουγιάν

ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ                                                                              ΓΓ της ΚΕ του ΤΚΡ

 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών

Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, με το υψηλό -για μια ακόμη φορά- ποσοστό της ακροδεξιάς Λεπέν, είναι η τραγική συνέπεια αφενός της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις στο όνομα μάλιστα της “δημοκρατίας” και της “προόδου” και αφετέρου του συμβιβασμού κι εκφυλισμού που έχει επικρατήσει στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στη Γαλλία.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα καλέσματα “ενάντια στο λαϊκισμό”, τα μέτωπα “υπέρ της δημοκρατίας”, οι λογικές του “μικρότερου κακού”, που αποτέλεσαν τη “σημαία” διαδοχικών αντιλαϊκών κυβερνήσεων στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης Μακρόν, όχι μόνο δεν έφραξαν το δρόμο στην ακροδεξιά, αλλά αντίθετα την ενίσχυσαν περαιτέρω. Πολύ περισσότερο που στις σημερινές συνθήκες η αντιδραστικοποίηση αυτή τροφοδοτείται από τη συνολική πολιτική της ΕΕ, τις θεωρίες “περί άκρων”, αλλά και από τους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που διαπερνούν και τα κράτη – μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το παραπάνω αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα καταρρίπτει την “ανάγνωση” για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, που κάνουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ κλπ στην Ελλάδα, εμφανίζοντας ως απάντηση στην ακροδεξιά τον ίδιο το δρόμο που οδήγησε στη γιγάντωσή της.

Όσο δεν δυναμώνει ο αντικαπιταλιστικός αγώνας και το εργατικό κίνημα σε κάθε χώρα, τόσο οι λαοί θα έρχονται αντιμέτωποι με κάλπικα διλήμματα, τόσο θα ενισχύεται η αντιδραστικοποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος.

 

ΑΘΗΝΑ 11/04/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Τμήματος της ΚE του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας-Η κυβέρνηση καταργεί κεκτημένα και στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα των λιμενικών!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με μία βαθιά αντιδραστική νομοθετική ρύθμιση σε υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, καταργεί στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.

Επιβάλλει με το νόμο ποια θα είναι η Ομοσπονδία που θα εκπροσωπεί τους λιμενικούς. Ακόμα χειρότερα, επιβάλλει και ποιες θα είναι οι 18 (!) πρωτοβάθμιες ενώσεις των Λιμενικών σε όλη την Ελλάδα, απαγορεύοντας ουσιαστικά την ύπαρξη οποιασδήποτε άλλης.

Εισάγει νέα παράγραφο στο άρθρο 30 του συνδικαλιστικού νόμου 1264, η οποία ουσιαστικά καταργεί το θεμελιώδες συνδικαλιστικό δικαίωμα, που είναι η ελευθερία του κάθε εργαζόμενου να επιλέγει σε ποιο σωματείο θα οργανωθεί. Καταργεί επίσης το δικαίωμα 21 εργαζομένων να συγκροτούν Πρωτοβάθμιο σωματείο, το δικαίωμα δύο Σωματείων να συγκροτούν Ομοσπονδία. Ουσιαστικά δηλαδή, εξαιρεί τους Λιμενικούς από βασικές διατάξεις του ν. 1264.

Αυτό το ρεσιτάλ αυταρχισμού δεν πρέπει να περάσει ! Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το συγκεκριμένο άρθρο του υπό κατάθεση νομοσχεδίου!

Κανένας να μην αποδεχτεί και να μη στηρίξει αυτά τα αίσχη. Αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική πρώτα απ’ όλα για τα δικαιώματα των ίδιων των λιμενικών και πρέπει να την αντιπαλέψουν οργανωμένα, μαζικά και σθεναρά μέσα από τις Ενώσεις τους. Να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να διαλύσει τα νόμιμα συγκροτημένα σωματεία τους με μια ωμή και αυταρχική παρέμβαση σε βάρος στοιχειωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Για τους λιμενικούς θα πρέπει να ισχύουν αναλογικά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δυνατότητες που ισχύουν για όλους τους πολίτες. Οι λιμενικοί έχουν κάθε δικαίωμα να μπορούν ελεύθερα να συγκροτούν πρωτοβάθμιες ενώσεις, στη βάση της θέλησης ενός ικανού αριθμού προσώπων, με τη συμπλήρωση 21 υπογραφών για την ίδρυση πρωτοβάθμιας ένωσης, όπως και στην περίπτωση οποιουδήποτε άλλου σωματείου.       Αντίστοιχα, να μπορούν να διαμορφώνουν δευτεροβάθμια όργανα κατ’ αναλογία όσων ισχύουν στις περιπτώσεις των εργαζομένων, δηλαδή ένας αριθμός πρωτοβάθμιων ενώσεων – δύο τον αριθμό – να μπορεί να συγκροτεί Ομοσπονδία.

Είναι οι πρωτοβάθμιες ενώσεις που αποφασίζουν αν θα συγκροτήσουν μία ή περισσότερες Ομοσπονδίες. Είναι επίσης οι πρωτοβάθμιες ενώσεις που αποφασίζουν σε ποια Ομοσπονδία, από τις μία ή περισσότερες που συγκροτούνται, θα συμμετάσχουν. Αυτά καθορίζει ο νόμος 1264/1982 που είναι ο βασικός νόμος – κορμός για τη συνδικαλιστική δράση. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί καμία νομοθετική ρύθμιση να καταστρατηγήσει και να ακυρώσει την επιλογή Ενώσεων που ίδρυσαν και επέλεξαν τη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, όπως επίσης και την ίδια την ΠΟΛ.

Η κυβέρνηση καταστρατηγεί ακόμα και τα υπάρχοντα συνδικαλιστικά δικαιώματα των λιμενικών. Κανένας νόμος ή παρέμβαση δεν μπορεί να ακυρώσει τη βούληση των πρωτοβάθμιων οργανώσεων που συγκροτούν την ΠΟΛ, η οποία από την ίδρυσή της λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο 1264/82.

Οι λιμενικοί να καταδικάσουν την ποδηγέτηση των Ενώσεών τους!

Να μην προχωρήσουν και να μην υλοποιηθούν αυτές οι πρωτοφανείς αντιδραστικές ρυθμίσεις!

Τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο του υπό κατάθεση σχεδίου νόμου!

 

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.