ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία από την πρώτη στιγμή είπαμε πως μπήκε με φόρα για να υλοποιήσει την αντιλαϊκή , πολιτική για λογαριασμό το κεφαλαίου, δίνει τα ρέστα της για να αποδείξει ότι αυτή η πολιτική επιβάλλεται με ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.
Γιατί να πρωτομιλήσουμε;
Για τους Ποινικούς Κώδικες που ενσωματώνουν αντιδραστικούς θεσμούς, διευρύνουν τις διατάξεις του τρομονόμου ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική πράξη οποιαδήποτε απλό αδίκημα;
Για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο όπου βασική σας επιδίωξη είναι να βάλετε στον ηλεκτρονικό γύψο το εργατικό κίνημα;
Για όλα αυτά βέβαια δεν έχετε παράπονο, βρήκατε αρκετή έτοιμη δουλειά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την προχωράτε με τον γνωστό δικό σας τρόπο.
Γιατί αλήθεια να πρωτομιλήσουμε;
Μήπως για την παραβίαση του ασύλου και την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν για το lock out στην ΑΣΟΕΕ, τη Δευτέρα το πρωί, τις συλλήψεις φοιτητών και ό,τι φυσικά ακολούθησε;
Από το κλίμα αστυνομοκρατίας που καλά κρατεί μέχρι και την προαναγγελία έντασης της καταστολής από υπουργό σας;
Όλη αυτή την περίοδο χιλιάδες φοιτητές γεμίζουν τα αμφιθέατρα συζητάνε συλλογικά αποφασίζουν κινητοποιήσεις για το κόστος σπουδών που μεγαλώνει, για τα πτυχία που τα βάζουν στην κορνίζα, γιατί δεν βρίσκουν δουλειά, για τις ελλείψεις στην στέγαση, στις υποδομές.
Απορρίπτουν τα παραμύθια σας ότι έχουν δήθεν να λαβαίνουν από μια ανάπτυξη, από την οποία έχουν να κερδίσουν μόνο οι λίγοι, κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Και να ‘στε σίγουροι πως θα απαντήσουν στον αυταρχισμό και την καταστολή, μαζικά και αγωνιστικά.
Έκφραση βεβαίως του κυβερνητικού αυταρχισμού αποτελεί και η παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τον διορισμό των μελών του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, ως Κόμμα σταθήκαμε αντίθετοι.
Σταθήκαμε αντίθετοι γιατί θεωρούμε ότι είναι μια πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης που στοχεύει στο χτύπημα της ίδιας της φιλοσοφίας αυτού που πρεσβεύει το ΚΕΘΕΑ, δηλαδή στη φιλοσοφία της “στεγνής θεραπείας”.
Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η στρατηγική που ακολουθείτε στο θέμα της τοξικοεξάρτησης, είναι η διαχείριση του προβλήματος, η διαχείριση της βλάβης που προκαλεί η εξάρτηση.
Η πολιτική της ΕΕ για την τοξικοεξάρτηση μέσα από τα οχτώ διαφορετικά στρατηγικά σχέδια που έχει αλλάξει από τη συνθήκη του Μάαστριχτ μέχρι σήμερα, προσδιορίζει την τοξικομανία ως ιατρικό κυρίως πρόβλημα, γι αυτό προτάσσει και ως μοντέλο θεραπείας τα υποκατάστατα ηρωίνης, όπως η μεθαδόνη και η βουπρενορφίνη.
Η ίδια η πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά είναι φανερό ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την πραγματική αιτία του φαινομένου, που είναι βασικά οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες εμφανίζεται.
Δυστυχώς, αυτή την πολιτική της ΕΕ, στην οποία όλα τα κόμματα πίνουν νερό στο όνομα της, εφάρμοσαν διαδοχικά στη χώρα μας όλες οι κυβερνήσεις. Είναι μια πολιτική που αθωώνει την τοξικομανία και την αποσυνδέει από τα κοινωνικά της αίτια, στοχεύει στη διαμόρφωση κοινωνικής ανοχής στο φαινόμενο, διαμορφώνει στάση ιατρικοποίησης του φαινομένου άρα και στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ενισχύοντας έτσι και την κερδοφορία της φαρμακοβιομηχανίας με τη μαζική παραγωγή υποκατάστατων ηρωίνης.
Συντηρεί το φαινόμενο της τοξικομανίας αφού το αποσυνδέει από τις αιτίες που το γεννούν και το αναπαράγουν. Η εξάρτηση από ψυχοδραστικές ουσίες, είναι κοινωνικό φαινόμενο στο οποίο ενέχονται πολλοί παράγοντες (οικογένεια, κοινωνία, κουλτούρα, οικονομική κατάσταση, πολιτιστικό περιβάλλον, η ίδια η προσωπικότητα του ατόμου). Άρα μιλάμε για ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο είναι πολυπαραγοντικό και έχει τις ρίζες του ως προς τον τρόπο εμφάνισης και διάδοσής του, στα αδιέξοδα που γεννά αυτό εδώ, το ίδιο το σύστημα, ο καπιταλισμός στον άνθρωπο.
Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεις στον χαρακτήρα της εξάρτησης, είναι αναγκαία συνθήκη για να την αντιμετωπίσεις κιόλας. Προσεγγίζοντας την εξάρτηση με μια τάση ιατρικοποίησης, την αντιμετωπίζεις κυρίως φαρμακολογικά, με υποκατάστατα ηρωίνης. Προσεγγίζοντας την εξάρτηση ως ένα δυναμικό και σε διαρκή εξέλιξη φαινόμενο, γιατί δεν είναι το ίδιο το προφίλ του χρήστη της δεκαετίας του ‘60, με αυτό της δεκαετίας του ‘90 και σήμερα, δηλαδή είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, μπορείς να την αντιμετωπίσεις μέσα από τη “στεγνή θεραπευτική” προσέγγιση.
Εμείς στηρίζουμε την ενίσχυση της “στεγνής θεραπείας” κυρίως γι αυτό που στοχεύει ως θεραπευτική φιλοσοφία. Στοχεύει να απελευθερώσει τον άνθρωπο από οποιαδήποτε σχέση εξάρτησης, με οποιονδήποτε εξαρτησιογόνο παράγοντα.
Με αυτή την αφετηρία στηρίζουμε τόσα χρόνια την ίδια τη φιλοσοφία που πρεσβεύει το ΚΕΘΕΑ. Όπως και τα υπόλοιπα “στεγνά” προγράμματα στη χώρα μας όπως είναι το 18 ΑΝΩ, το ΑΡΓΩ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η μονάδα ΔΙΑΠΛΟΥΣ στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Λέμε καθαρά, ότι ο διορισμός του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση, είναι άμεση παρέμβαση στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του, με στόχο να ασκεί την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική για τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, όπως έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια με τον ΟΚΑΝΑ.
Θέλουμε να σταθούμε σε ένα – δύο ζητήματα που τα θεωρούμε πολύ σοβαρά και τα οποία φανερώνουν και τη στρατηγική σύμπλευση όλων των άλλων κομμάτων και στο ζήτημα των ναρκωτικών.
Θεωρούμε ότι είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το χτύπημα στο ΚΕΘΕΑ και τη φιλοσοφία του ως “στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα”, όταν η όλη πολιτική που άσκησε ως κυβέρνηση για το ζήτημα των ναρκωτικών, ουσιαστικά έστρωνε το δρόμο για να γιγαντωθεί η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά και την εξάρτηση από αυτά.
Η πολιτική που άσκησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ουσιαστικά ναρκοθέτησε ακόμα περισσότερο την Πρόληψη, αλλά και τη Θεραπεία, αφού με την κοινωνική ανοχή για τα ναρκωτικά εξοβελίζεται στον νεανικό και στο γενικό πληθυσμό το κίνητρο για θεραπεία. Γιατί, δεν συμφωνείτε όλοι σας σήμερα με τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των ναρκωτικών σε “σκληρά και μαλακά”, λες και υπάρχουν “σκληρές και μαλακές” αιτίες που στρέφουν έναν νέο άνθρωπο στη χρήση και την εξάρτηση;
Για εμάς σημασία δεν έχει στη χρήση ή την εξάρτηση η χημική υπόσταση της ουσίας, αλλά οι συνέπειες σε ότι αφορά την αποξένωση του ανθρώπου από το κοινωνικό σύνολο, η αποκοινωνικοποίηση του, από τον ίδιο τον προσδιορισμό του δηλαδή, μέσα στην κοινωνία.
Γιατί δεν συμφωνείτε όλοι σας στη μη νομιμοποίηση ναρκωτικών με αιχμή την κάνναβη;
Έχετε προσδώσει στην κάνναβη τις ιδιότητες «βιομηχανική» και «ιατρική», γιατί σας ενδιαφέρει η νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης της κάνναβης. Δηλαδή να αποδεχτούμε ως τρόπο διασκέδασης τη φυγή από την πραγματικότητα. Ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε και που στοχεύετε.
Η βάση της συμφωνίας σας είναι στην αποδοχή της ναρκωκουλτούρας ως τρόπος ζωής. Κόπτεστε όλοι για το “ατομικό δικαίωμα στη χρήση ναρκωτικών”, απομονώνοντας τις κοινωνικές αιτίες που στρέφουν έναν νέο άνθρωπο στα ναρκωτικά, αφού ήδη του έχετε καταπατήσει κάθε άλλο δικαίωμα στη μόρφωση, στην υγεία, στην εργασία, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, με την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείτε.
Για να υπερασπιστείτε την πολιτική σας, για να περπατήσει χωρίς αντιδράσεις η στρατηγική για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, θέλετε τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις και η ίδια η κοινωνική και πολιτική πείρα έχει δείξει πως η διάδοση των ναρκωτικών αξιοποιείται και ως μέσο κοινωνικής καταστολής. Θέλετε τη νεολαία ναρκωμένη και στο περιθώριο, θέλετε “ανθρώπους σκιές”, έξω από κάθε κοινωνική δράση.
Από αυτή σας την κοινή αφετηρία, συμφωνείτε όλοι και στους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης. Δε σας ενδιαφέρει ο χρήστης, απλά να μην ενοχλεί και να μην είναι ορατός σας νοιάζει, να μην χαλάει τη μόστρα της Αθήνας για να γίνει το κέντρο της πιο θελκτικό για τις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου.
Η ίδια η αποδοχή των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης που ως ζήτημα το άνοιξε η ΝΔ το 2012 και το 2018 το νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει όχι μόνο την αντίληψή σας για τις εξαρτήσεις αλλά κυρίως πώς θέλετε τον άνθρωπο έξω από την κοινωνική ζωή και δράση.
Τι θα πετύχετε με τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης;
Να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερη ανοχή για το κοινωνική φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, να μεταφερθούν οι πιάτσες σε υποβαθμισμένες περιοχές μακριά από το κέντρο της Αθήνας.
Με την πολιτική σας διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχετε ρίξει πολύ “νερό στο μύλο” ώστε και τα ναρκωτικά να αθωωθούν στην κοινωνική συνείδηση και κυρίως στους νέους ανθρώπους, αλλά και να απαξιώσετε κάθε κίνητρο για θεραπεία.
Η πολιτική που διαδοχικά έχουν ασκήσει οι κυβερνήσεις στη χώρα μας για το ζήτημα των ναρκωτικών, είναι αυτή που έχει αθωώσει τα ναρκωτικά. Για αυτό σήμερα έχουμε τριπλασιασμό της χρήσης στις μαθητικές ηλικίες, τις νέες κοπέλες, δηλαδή τις μαθήτριες, να μπαίνουν πιο δυναμικά στη χρήση κυρίως με χρήση χαπιών, τον πειραματισμό με τα ναρκωτικά κυρίως με κάνναβη να έχει κατέβει στα 14 έτη, δηλαδή στο Γυμνάσιο.
Δεν απέχουμε πολύ από αυτό που συμβαίνει σε χώρες της ΕΕ, των ΗΠΑ επίσης, που έχουν νομιμοποιηθεί τα ναρκωτικά και αυξάνεται συνεχώς η χρήση τους, όπως και η εγκληματικότητα. Τέτοιο είναι το αμερικάνικο και ευρωπαϊκό μοντέλο σας. Δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ στην Ελλάδα η μέση χρήση κάνναβης στο μαθητικό πληθυσμό είναι κοντά στο 9%, στο σύνολο της ΕΕ είναι κοντά στο 24% και στις ΗΠΑ στο 36%.
Η ίδια η ζωή και η κοινωνική πείρα έχει δείξει ότι σε χώρες που νομιμοποιήθηκε η κάνναβη ή διαμορφώθηκε ανοχή στη χρήση, έχει πολλαπλασιαστεί η χρήση στις πολύ μικρές ηλικίες. Η μέση χρήση σήμερα στις μαθητικές ηλικίες στην Τσεχία φθάνει στο 54%, στη Γαλλία στο 42%, στην Ισπανία στο 39%,, στη Δανία στο 38%.
Εκεί οδεύει και η δική σας πολιτική και την ίδια περίοδο έρχεστε και απαξιώνεται ακόμα περισσότερο στη “στεγνή θεραπεία”.
Όπως είπα και πριν, συνολικά τις εξαρτήσεις, δεν πρέπει να τις βλέπεις στατικά, αλλά ως ένα κοινωνικό φαινόμενο που αντικειμενικά διαρκώς εξελίσσεται, ώστε να προσαρμόζεις και τον τρόπο αντιμετώπισης του φαινόμενου. Σήμερα το προφίλ του χρήστη στη χώρα μας καθορίζεται από την πολύ – τοξικομανία. Αφού, στη χώρα μας, πάνω από τους 7 στους 10 εξαρτημένους, «κάνουν» παράλληλα πάνω από 3 ουσίες. Άρα να αναρωτηθούμε, πόσο αποτελεσματικό είναι το μοντέλο της διαχείρισης ουσιαστικά της εξάρτησης με τα υποκατάστατα ηρωίνης, όταν οι αμιγώς ηρωινομανείς, είναι σήμερα ένας μικρός υποπληθυσμός, μέσα στο σύνολο αυτών των εξαρτημένων;
Η παντελής αποτυχία της προσέγγισης με τα υποκατάστατα ηρωίνης ως θεραπεία, έχει απαντηθεί ήδη, πάλι από τη ζωή. Για παράδειγμα, σε χώρες της Ευρώπης η μεθαδόνη είναι η κύρια ουσία εξάρτησης για την όποια απευθύνεται σε “στεγνό πρόγραμμα”, όπως στη Δανία, που είναι περίπου ο 1 στους 2, ενώ στην ίδια χώρα το 45% των θανάτων από ναρκωτικά έχουν ως βάση τη μεθαδόνη.
Ξαναλέμε ότι, εμείς ως Κόμμα στηρίζουμε και προτάσσουμε τη “στεγνή” θεραπευτική προσέγγιση, γιατί απευθύνεται σε όλες τις ουσίες όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, γιατί μπορεί να απαντήσει στην εξέλιξη του φαινόμενου της εξάρτησης και στις νέες εξαρτήσεις όπως είναι το διαδίκτυο ή το τζόγος, αλλά κυρίως γιατί στοχεύει να απελευθερώσει τον άνθρωπο από οποιαδήποτε σχέση εξάρτησης, με οποιονδήποτε εξαρτησιογόνο παράγοντα. Ενισχύει την ικανότητα του ανθρώπου να προσδιορίζεται μέσα στο κοινωνικό σύνολο ως κοινωνικό ον.
Σ’ αυτή τη διαδικασία της ανάληψης ευθύνης και δράσης, εδράζεται και το αυτοδιοίκητο στο ΚΕΘΕΑ, ως συνολικό κομμάτι της θεραπευτικής προσέγγισης για τον εξαρτημένο.
Η δική μας αντίληψη για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης έχει ως βάση τη θέση του ανθρώπου ως κοινωνικό ον, στο κέντρο της κοινωνίας ως παραγωγό, αλλά και συμμέτοχο στην άσκηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Η κοινωνία για την οποία εμείς παλεύουμε θέτει τον άνθρωπο και τις διευρυμένες ανάγκες του στο επίκεντρο, θέτει τον άνθρωπο πρωταγωνιστή και δημιουργό της ίδιας της κοινωνίας. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στο περιθώριο της ζωής και δράσης. Από αυτή τη σκοπιά, εμείς ως Κόμμα έχουμε ασίγαστο μέτωπο με όλα τα ναρκωτικά, με τις εξαρτήσεις από ψυχοτρόπες ουσίες.
Εμείς θέλουμε το νέο άνθρωπο με καθαρό μυαλό, με καθαρή σκέψη, ικανό μέσα από τη συλλογική δράση να παλεύει για τη ζωή του, ικανό να φέρει τη ζωή στα μέτρα των δικών του αναγκών.
Η αντίληψή μας για την αντιμετώπιση του φαινόμενου σήμερα εδράζεται στο τρίπτυχο: Πρωτογενής Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη.
Δηλαδή έμφαση στην πρόληψη σε πληθυσμούς που ακόμα δεν έχουν πειραματιστεί με τις ουσίες, “στεγνή” θεραπευτική προσέγγιση (με τα προγράμματα υποκατάστασης να αφορούν πολύ συγκεκριμένους πληθυσμούς, όπως υπερήλικες χρήστες, εγκυμονούσες, κλπ και να γίνονται ολοκληρωμένα και αυτά, πχ και με ψυχολογική υποστήριξη του χρήστη), ουσιαστικά μέτρα για την κοινωνική επανένταξη του πρώην χρήστη ή εξαρτημένου, όπως στήριξη για εργασία, μόρφωση, , καταπολέμηση του στιγματισμού, και άλλα.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ, που αξιοποιώντας το δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα της θεραπείας από τα ναρκωτικά, που φαίνεται να οδεύει προοπτικά στη συνέργεια δυο τελείως διαφορετικών φιλοσοφιών -της υποκατάστασης και της “στεγνής θεραπείας”- να αποσύρει τώρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ.
Εμείς ως Κόμμα δεν μπαίνουμε σε “παζάρια” για μια πιο δήθεν διορθωμένη ή περισσότερο δήθεν αυτοδιοικητική πρόταση για το ΚΕΘΕΑ. Για παράδειγμα λέει η Κυβέρνηση θα χρηματοδοτώ το ΚΕΘΕΑ με 20 εκ. ετησίως.
Μα καλά στατικές είναι οι ανάγκες για απεξάρτηση;
Το ΚΕΘΕΑ έχει αποψιλωθεί από χρηματοδότηση και προσωπικό τα τελευταία χρόνια. Την τελευταία 10ετία έχουμε μείωση της χρηματοδότησης από το Κράτος κατά 25%. Μείωση 7% το τελευταίο έτος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έγιναν το 2009 και μόλις 35 το 2017.
Την τελευταία 10ετία έχει μειωθεί κατά 20% το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ και έχουν γίνει καθεστώς πλέον οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση που από το 2009 αντιπροσωπεύουν σταθερά κάθε έτος περίπου το 11% των εργαζομένων του.
Είδαμε τι έγινε με τις εφτά Πολυδύναμες Μονάδες του ΚΕΘΕΑ που έκλεισαν πριν 4 χρόνια, όταν δηλαδή σταμάτησε η χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ, αφήνοντας στον αέρα εκατοντάδες εξαρτημένους με διπλή διάγνωση.
Και ειδικά σε χώρους όπως η απεξάρτηση, με την ιδιαιτερότητα που αντικειμενικά έχει η σταθερή σχέση θεραπευτή – θεραπευόμενου, φαίνεται πολύ περισσότερο, πόσο αναγκαία είναι η σταθερή και μόνιμη εργασία.
Το ΚΕΘΕΑ στις τέσσερις δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει «δείγματα γραφής». Είναι χιλιάδες οι νέοι και οι οικογένειές τους, που από το δρόμο των ναρκωτικών, σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση.
Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει όχι μόνο για να διαφυλαχτεί αυτός ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Γι αυτό καλούμε τους εργαζόμενους, τους θεραπευόμενους τις οικογένειές τους, αλλά και όλη την κοινωνία συνολικά, να δώσει τη μάχη και μετά από αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, για να μην αλλοιωθεί ο ίδιος ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ.

ΑΘΗΝΑ 14/11/2019 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.