ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)


Reading time: 15 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 1 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Το Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί με έναν μαραθώνιο διαδικτυακών εκδηλώσεων σε πολλά επίπεδα και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Συνεχίζει τις ψηφιακές του περιοδείες με την Δυτική Ελλάδα από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Τα θέματα αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, την πανδημία και την υγεία, ενώ θα συζητηθούν και άλλα θέματα επικαιρότητας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 1 Μαρτίου

7 μμ, Αχαΐα, Ταμείο Ανάκαμψης / Ομιλητές: Φώφη Γεννηματά – Γιώργος Παπανδρέου- Κωνσταντίνος Γάτσιος (Απευθείας μετάδοση από τα Social Media)

Τρίτη 2 Μαρτίου

6 μμ, Ηλεία, Ταμείο Ανάκαμψης, / Ομιλητές: Μανώλης Χριστοδουλάκης – Απόστολος Πόντας.

8μμ, Σε περιφερειακό επίπεδο, Υγεία, / Ομιλητές: Φώφη Γεννηματά.

Τετάρτη 3 Μαρτίου

6 μμ, Αιτωλοακαρνανία, Ταμείο Ανάκαμψης/ Ομιλητές: Κώστας Σκανδαλίδης – Φίλιππος Σαχινίδης.

8 μμ, Σε περιφερειακό επίπεδο, Νέα Γενιά / Ομιλητές: Φώφη Γεννηματά – Γιώργος Τσούμας.

*Στο πλαίσιο της τριήμερης Ψηφιακής Περιοδείας , η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα έχει επικοινωνία με παλαιότερα Τοπικά στελέχη στη Δυτική Ελλάδα.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΤΑΞΕΙ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Το ΕΣΥ με την αύξηση των κρουσμάτων, έφτασε και στην Αττική στα όριά του.

Οι διαθέσιμες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία εξαντλούνται. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έλλειψης κρεβατιών COVID.

Επιτέλους, η Κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, όπως εδώ και καιρό έχω ζητήσει.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ : ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Τον Υπουργό Υγείας

Τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Κατ’ εξαίρεση εμβολιασμοί στελεχών δημοσίων φορέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία»

Κύριοι Υπουργοί,

Τη στιγμή που ολόκληρη η κοινωνία μας, εδώ και ένα χρόνο, βιώνει τις πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας, η ανακάλυψη του εμβολίου και ο ορθός προγραμματισμός εμβολιασμού του πληθυσμού κάθε χώρας αποτελεί, αναμφισβήτητα, τη μόνη λύση για την ασφαλή επιστροφή της κανονικότητας στις ζωές όλων μας.

Δυστυχώς, παρά τον σάλο που είχε ξεσπάσει τις πρώτες ημέρες του εμβολιασμού στη χώρα μας, όπου παρατηρήθηκε τα 46 άτομα που είχαν δημοσιοποιηθεί από τη Κυβέρνηση ότι θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα ν’ αυξάνονται κατά άλλα 80, σύνολο 126, αυτές τις ημέρες, δύο μήνες μετά κι ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί καθυστερήσεις στην παραλαβή νέων παρτίδων εμβολίων με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο αρχικός προγραμματισμός, έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για εμβολιασμό σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη της Νέας Δημοκρατίας .

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται δημοσίως, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, φέρεται να εμβολιάστηκε στη Χάλκη, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις. Οι δηλώσεις, τόσο του ιδίου του κ. Χατζημάρκου, όσο και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, στις οποίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο νησί της Χάλκης αφορούσε υπηρεσιακούς λόγους και όλως τυχαίως, επειδή είχαν μείνει αδιάθετες δύο δόσεις από το τελευταίο φιαλίδιο, οι οποίες θα απορρίπτονταν, δέχτηκε να εμβολιαστεί, μόνο ως συγκάλυψη μια τεράστιας παρατυπίας μπορούν να χαρακτηρισθούν. Το προφανές αυτής της παρατυπίας αναδεικνύουν τα όσα ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη γιατρός του Ιατρείου της Χάλκης, η οποία όχι μόνο επιβεβαίωσε τον εμβολιασμό του κ. Χατζημάρκου, αλλά αποκάλυψε ακόμη πως ο ίδιος ήταν σε κατάσταση που παρέδωσε στην ίδια ο δήμος με τα ονόματα των δημοτών και μάλιστα πριν από την ημέρα των εμβολίων.

Στη παραπάνω αυτή τακτική, έρχονται να προστεθούν οι σοβαρές καταγγελίες για 24 εκτός σειράς εμβολιασμούς στα ιδρύματα «Άγιος Δημήτριος» και «Άγιος Παντελεήμων» της Θεσσαλονίκης, τα οποία υπάγονται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας και φέρεται να εμπλέκουν δύο στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα την αντιδήμαρχο Παιδείας και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στις συγκεκριμένες καταγγελίες τα αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας ως προς την «ευθιξία» της, λειτούργησαν εντελώς διαφορετικά από όσον αφορά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Τόσο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τους απάλλαξε από τα καθήκοντά τους όσο και η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε την αναστολή της κομματική ιδιότητάς τους. Βέβαια, σ’ αυτή την περίπτωση καταγγελιών υπήρξε η παρέμβαση της Δικαιοσύνης, με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης να δίνει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στα δύο ανωτέρω ιδρύματα.

Την ώρα που κατατίθεται αυτή η ερώτηση, αρκετές ακόμα καταγγελίες για «εμβολιασμούς φίλων» έρχονται στη δημοσιότητα, όπως για τον Δήμο Καλλιθέας και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ν. Αιγαίου. Είναι εύκολα κατανοητό, ότι όλα τα παραπάνω δεν προκαλούν μόνο την αντίδραση όλης της αντιπολίτευσης αλλά και την οργή ολόκληρη της κοινωνίας .

Στη βάση αυτή και με προϋπόθεση την αποσαφήνιση όλων των ανωτέρω καλείστε να απαντήσετε:

  1. Λόγω της μοναδικότητας και σπουδαιότητας που χαρακτηρίζει τη κάθε δόση εμβολίου, υπάρχει μέριμνα, μέσω εγκυκλίου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ώστε να ερευνούν άμεσα και ταχύτατα τις καταγγελίες που αφορούν εμβολιασμούς εκτός προγραμματισμού;
  2. Υπάρχει κάποια οδηγία της Επιτροπής Εμβολιασμών, ώστε να δίνεται προτεραιότητα σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης , κατά παρέκκλιση των κριτηρίων που ισχύουν, όπως ανέφερε και ο κ. Πέτσας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Ανδρέας Πουλάς

Ευαγγελία Λιακούλη

Χάρης Καστανίδης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Ρυθμός Επικαιρότητας | 1.3.2021

Πανδημία: Άμεση επίταξη κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα

Η κυβέρνηση θα πρέπει να επιτάξει άμεσα κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι διαθέσιμες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία εξαντλούνται, ενώ αντιμετωπίζουμε πλέον πρόβλημα έλλειψης κρεβατιών Covid. Όπως τονίζει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αυτό είναι κάτι που έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό. Διότι το ΕΣΥ, με την αύξηση των κρουσμάτων, έφτασε και στην Αττική στα όριά του.

Το ζήτημα φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό και ο βουλευτής και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, Ανδρέας Πουλάς. Συγκεκριμένα, ζητάει απαντήσεις για το εάν πράγματι η κυβέρνηση σχεδιάζει και με ποιους όρους την απασχόληση στο ΕΣΥ γιατρών που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές για να καλύψει τις ανάγκες σε κλίνες ΜΕΘ. Επίσης, εάν διεξάγονται έλεγχοι στις ιδιωτικές κλινικές για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και βέβαια ποιος είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ένταξη του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εμβολιασμοί: Διαφάνεια και δικαιοσύνη τώρα στο πρόγραμμα και τη διαδικασία!

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών πρέπει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, επιστημονικά κριτήρια και δικαιοσύνη. Ιδιαίτερα δε μετά την κατακραυγή που προκάλεσε τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός κατ’ εξαίρεση… παρατρεχάμενων και συγγενών υπουργών και κομματικών στελεχών. Το τελευταίο διάστημα, όμως, αποκαλύπτεται και πάλι σωρεία παραβιάσεων της προτεραιότητας των εμβολιασμών και «πρωταγωνιστές» είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ. Το ζήτημα αναδεικνύεται σε ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζητάει απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και κυρίως απόλυτη διαφάνεια στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Αγροτικές επιδοτήσεις: Το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στους αγρότες

Όπως είναι γνωστό, οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν εργαλείο και μέσο επιβίωσης για τους αγρότες. Αλλά το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας, θέτει σε κίνδυνο την κατάκτηση της ομαλής καταβολής τους και αδιαφορεί για την ομαλή λειτουργία του σημαντικότερου οργανισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Διότι μετά την αποτυχημένη πληρωμή του Δεκεμβρίου παραμένει ουσιαστικά κλειστός.

Το ζήτημα αναδείχθηκε στη Βουλή με παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής (22/1), αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν. Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ παραιτήθηκε μόλις 10 ημέρες μετά την ανανέωση της τρίμηνης θητείας του. Το ζήτημα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό. Κανένας σχεδιασμός και προγραμματισμός δεν υπάρχει στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Απαιτούνται έτσι άμεσα μέτρα και διορθωτικές κινήσεις, διότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ προορίζεται για να υπηρετεί τους αγρότες, καταβάλλοντας με διαφάνεια τις επιδοτήσεις. Δεν προορίζεται για λάφυρο σε κομματικές και μη καρέκλες!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ψηφιακές Περιοδείες του Κινήματος Αλλαγής: Από σήμερα έως την Τετάρτη η περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα

Το Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί με έναν μαραθώνιο διαδικτυακών εκδηλώσεων σε πολλά επίπεδα και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Συνεχίζει έτσι τις ψηφιακές του περιοδείες με την Δυτική Ελλάδα, από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαρτίου. Τα θέματα αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, την πανδημία και την υγεία, ενώ θα συζητηθούν και άλλα θέματα επικαιρότητας.

Σήμερα, Δευτέρα 1/3, ομιλητές θα είναι (19.00’): Φώφη Γεννηματά – Γιώργος Παπανδρέου – Κωνσταντίνος Γάτσιος, καθώς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν εδώ: https://youtu.be/_qa4qaQKfKc

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ

  • Ο επιδημιολογικός χάρτης είναι στο κόκκινο, η αγορά και οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν. Το ΕΣΥ με την αύξηση των κρουσμάτων, και στην Αττική έφτασε πλέον στα όριά του. Οι διαθέσιμες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία εξαντλούνται. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έλλειψης κρεβατιών COVID. Επιτέλους, η Κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, όπως εδώ και καιρό έχω ζητήσει. Η Κυβέρνηση δυστυχώς πορεύεται ακόμη χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα, με απανωτά λάθη και αστοχίες
  • Παρακολουθούμε όλοι τις αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως για τη σεξουαλική βία, τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις. Και αντί να μας ενώσουν όσα συμβαίνουν , αντί όλες μαζί οι πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουμε το κίνημα metoo, είδατε όλοι τι έγινε στη Βουλή. Κατήφορος, απογοήτευση και μικροκομματική εκμετάλλευση για τον κ. Μητσοτάκη και για τον κ. Τσίπρα. Αυτό το κίνημα πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο.
  • Η Δυτική Ελλάδα έχει το πιο διάσημο brand σε παγκόσμια κλίμακα, ένα brand που κινεί δισεκατομμύρια ευρώ κάθε 4 χρόνια. Το brand Olympic. Τι θα μπορούσε να γίνει με βάση αυτό; Ένα υπερσύγχρονο νέο προπονητικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας θα μπορούσε να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας, που έχει έρθει στο προσκήνιο με τις ανασκαφές. Επενδυτές και εταιρίες από όλο το κόσμο θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
  • Στρατηγικός μας Στόχος είναι η Πλήρης Απασχόληση και προτείνουμε την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Δίνουμε βάρος στο αίσθημα «ασφάλειας» του εργαζόμενου, να μη αποτελέσουν οι εργαζόμενοι το εύκολο θύμα των αλλαγών.Πιστεύουμε σε Δουλειές με δικαιώματα και αξιοπρέπεια

Ακολουθεί ολόκληρη η εισηγητική τοποθέτηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην εκδήλωση της Αχαΐας

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.