ΟΜΙΛΙΑ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει ενάντια στην αντίληψη των «δύο μονομάχων» που είναι έτοιμοι να πουν και να κάνουν τα πάντα για να κυριαρχήσουν αγνοώντας τις συνέπειες της τοξικότητας και μη βλέποντας το τσουνάμι που έρχεται

Στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, μίλησε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κα Γιαννακοπούλου άσκησε έντονη κριτική για τον τοξικό κλίμα που καλλιεργήθηκε στη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του κ. Βερναδάκη. Αλλά και στα όσα ανιστόρητα ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ομιλία του.

«Συζητάμε ένα Νομοσχέδιο μείζονος σημασίας, όπως είναι κάθε Νομοσχέδιο που αφορά στην Παιδεία, που αφορά στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Δυστυχώς οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Βερναρδάκη που χαρακτήρισαν την Υπουργό με το όνομα κάποιας που κατηγορείται για παιδοκτονία και η προσχηματική συγγνώμη αποπροσανατόλισαν την όλη συζήτηση.

Την ίδια ώρα χθες ο Πρωθυπουργός άφησε με την ομιλία του σαφή υπονοούμενα για διασύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την απαράδεκτη επίθεση κατά των γραφείων της REAL. Είναι δυνατόν να διατυπώνονται τέτοιες κατηγορίες κατά κοινοβουλευτικού κόμματος; Η αναφορά του Πρωθυπουργού ήταν απαράδεκτη και φανερή συμβολή στην τροφοδότηση ενός πολωτικού, διχαστικού, τοξικού κλίματος, που κατά τα άλλα δεν θέλει. Ο θεσμικός του ρόλος δεν συνάδει με τέτοιες δηλώσεις και αναφορές. Ε αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση. Είναι αθλιότητα.

Σαν να μην έφταναν αυτά, σήμερα ο κ. Συρίγος έκρινε ότι είναι απαραίτητο να μας πει τις προσωπικές του απόψεις για το Πολυτεχνείο και να μας ενημερώσει για το εάν υπήρχε πάλη του λαού μας απέναντι στη Χούντα. Και ενώ ζήτησα ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος εκείνη την ώρα για να δώσω απάντηση από την μεριά του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε να περάσουν 3 ώρες από τότε για να μιλήσω από την κύρια ομιλία μου για αυτό.

Ο κύριος Συρίγος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο λαός μας δεν δέχεται ιστορικούς βαθμολογητές των διαχρονικών του αγώνων για τη Δημοκρατία και ενάντια στη Χούντα. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι αγώνες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία δεν έχουν ιδιοκτήτες. Αποτελούν ιστορική πολιτική και αγωνιστική παρακαταθήκη όλου του Ελληνικού λαού!!

Ακολούθως η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στη γενικότερη εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης και στις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του υπάρχοντος Νόμου. Χαρακτηριστικά, τόνισε:

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα προκειμένου να τοποθετηθούμε επί ενός νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετιζόμενο με τον πολύπαθο χώρο των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το οποίο έχει δεχθεί έντονη κριτική και προβληματίζει Φορείς, Θεσμούς και κόμματα.

Πρόκειται για ένα ακόμα σχέδιο νόμου το οποίο προήλθε άνευ διαλόγου, χωρίς συναίνεση, χωρίς καμία διάθεση για συγκλίσεις. Ένα νομοσχέδιο στα λόγια ολιστικό αλλά στην πράξη γεμάτο αποσπασματικές διατάξεις και αναποτελεσματικό.

Νομίζω πως η Κυβέρνηση έχει το άγχος να δείξει ότι κάνει μεταρρυθμίσεις και γι’ αυτό δίνει τόσο βάρος σε αυτό το Νομοσχέδιο, στην προβολή του. Για αυτό και αυτή η βιασύνη να έρθει στην Βουλή.»

Στη συνέχεια η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, επικεντρώθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας:

«Το παρόν νομοσχέδιο κατατέθηκε την Δευτέρα 04-07-2022 στην αρμόδια επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων τελικά με 464 άρθρα. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την αιτιολογική έκθεση, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και οι συντάκτες τους, θέλησαν, χωρίς επιτυχία, να ακολουθήσουν το πρότυπο του Ν. 4009/2011 αναζητώντας λίγη από τη δόξα ενός νομοθετήματος σύμβολο μεταρρύθμισης και συναίνεσης.

Καλοί οι μιμητισμοί ή η επίκληση πρωτοποριακών νομοθετημάτων, αλλά ας βάζουμε τα πράγματα στην σωστή τους θέση και διάσταση.

Ο 4009/2011, γνωστός και ως νόμος Διαμαντοπούλου, είναι καλό να θυμηθούμε όλοι, ότι ήταν ένα πόνημα που προέκυψε μετά από διετή επεξεργασία και το κυριότερο: μετά από διεξοδικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κόμματα. Συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις κατά την διαβούλευσή του και τελικά μετά από εκτενή και ουσιαστική συζήτηση, βρέθηκαν τα σημεία σύγκλισης και ψηφίστηκε με τη μεγαλύτερη συναίνεση που έχει κερδίσει νομοθέτημα.

Εμείς επειδή μιλάμε πάντα μιλάμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καταθέσαμε τροπολογία με την δική μας πρόταση για τα Συμβούλια Διοίκησης και όχι για μια Διοίκηση με εποπτικό κυρίως ρόλο ως προς την διοίκηση του στρατηγικού σχεδιασμού του κάθε Ιδρύματος.»

Κλείνοντας η κα Γιαννακοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους άξονες του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για την Παιδεία, επισημαίνοντας:

«Θέλω να τονίσω ότι πάγια θέση της παράταξης μας είναι ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση πρέπει με πλήρη αυτονομία να αποσκοπεί στην δημιουργία πολιτών που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις για εξειδικευμένη εργασία, για καινοτομία, και δημιουργία νέας γνώσης και είναι σε άμεση σύνδεση με την Έρευνα.

Το ΠΑΣΟΚ, πάντα είχε την παιδεία, ως βασικό πυλώνα της πολιτικής του, γιατί κατανοούσε τη σπουδαιότητα αυτού του θεσμού για τη κοινωνία και τους Έλληνες Πολίτες. Για αυτόν τον λόγο πάντα νομοθετούσε, έχοντας κατά νου αυτές τις αξίες και αυτές τις προτεραιότητες, προσπαθώντας κάθε φορά να αποσπάσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, καθώς είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι ο χώρος της Παιδείας, δεν είναι χώρος για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη σημερινή Κυβέρνηση και ειδικότερα για το σημερινό νομοσχέδιο. Κι όχι μόνο εγώ, αλλά το σύνολο των σχετικών φορέων, οι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης αλλά κυρίως ο Ελληνικός λαός

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Από την πρώτη στιγμή που εγκαθιδρύθηκε η δικτατορία, χιλιάδες Έλληνες συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν.

Δεκάδες αντιστασιακές οργανώσεις εξέφρασαν με συγκεκριμένη δράση την άρνησή τους στη δικτατορία, απηχώντας το αίσθημα του ελληνικού λαού.

Δύο μαζικές εκδηλώσεις αντίστασης του ελληνικού λαού έλαβαν χώρα στην κηδεία του Γέρου της Δημοκρατίας και του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη.

Το φοιτητικό κίνημα είχε έντονη αντιδικτατορική παρουσία και δράση, με ορόσημα την κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων φοιτητών.

Όλες αυτές οι συνοπτικές αναφορές του αντιστασιακού φρονήματος του ελληνικού λαού και κυρίως της νέας γενιάς, είναι η απάντηση προς όλους τους ανιστόρητους και αμνήμονες που θέλουν να αμφισβητήσουν την ιστορία και να την ξαναγράψουν στα μέτρα τους.

Η συμβολή του Πολυτεχνείου στην αποδυνάμωση και τη διεθνή απομόνωση του δικτατορικού καθεστώτος είναι ιστορικά επαληθευμένη και αναμφισβήτητη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στις 14.7.2022 μετά από πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, συνάντηση στο Υπουργείο κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΟ, Βουλευτή Ανδρέα Πουλά, τον Γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Τζελέπη και το μέλος του ίδιου τομέα, Μόσχο Κορασίδη, στα πλαίσια των συναντήσεων του Υπουργού με όλα τα κόμματα.

Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί στο επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο όπως η εφαρμογή αποφάσεων στο πλαίσιο της Νέας ΚΑΠ 2021-2027 , τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τον πολύπαθο αγροτικό τομέα και οι προθέσεις του Υπουργείου όσον αφορά τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα.

Από την πλευρά του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναλύθηκαν και τέθηκαν όλα τα μείζονα θέματα και προβλήματα του αγροτικού κόσμου, η στήριξη που χρειάζεται ένεκα της ακρίβειας του κόστους παραγωγής, η διευκόλυνση και στήριξη των αγροτών για την εγκατάσταση ΑΠΕ, τα έργα για την εξασφάλιση αρδευτικού νερού, οι προκλήσεις της νέας ΚΑΠ, η αναμόρφωση του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ, η επιτάχυνση της καταβολής ενισχύσεων και αποζημιώσεων, η νέα λειτουργία του ΟΣΔΕ στο gov.gr, η στήριξη των συνεργατικών σχημάτων και η αναμόρφωση του πλαισίου τους, η εποπτεία της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, η χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα και οι ρυθμίσεις οφειλών και η αξιοποίηση περιουσιών συνεταιρισμών και η εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας προς όφελος των μικρών παραγωγών.

Δηλώθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει πλήρως επεξεργασμένες θέσεις και για κάθε τι που θα προωθείται από την κυβέρνηση θα υπάρχουν προτάσεις αλλά και τεκμηριωμένη κριτική, ενώ επισημάνθηκε ότι αναμένεται η εφαρμογή των μέτρων που λόγω της κρίσης είναι επείγον να εφαρμοστούν άμεσα.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Είμαστε σε πόλεμο, είπε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και «ξεχνώντας» ότι τα έσοδα από τον μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, που δήθεν επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω του Power Pass, προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες.

Εν μέσω όμως πολέμου, αύξησε το αφορολόγητο στις γονικές παροχές, κατάργησε τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ ελαφρύνοντας με μόνιμο τρόπο έχοντες και κατέχοντες και ανέχεται την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τα καύσιμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει σφεντόνες στους πολίτες για να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού, του πέμπτου υψηλότερου στην ευρωζώνη σημειωτέoν. Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει. Οι πολίτες είναι απελπιστικά μόνοι στον πόλεμο που περιγράφει ο Πρωθυπουργός. Μόνο του όμως θα τον αφήσουν και αυτόν στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν.

Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιμένουμε στις προτάσεις μας για ελέγχους στην αγορά με ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άμεση επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα για όσο διάστημα ο πληθωρισμός βρίσκεται εκτός ορίων.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Όσο και να προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να ταυτίσει το λόγο της λογικής με τις κραυγές του λαϊκισμού, θα συγκρούεται διαρκώς με την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες νιώθοντας ξένοι στον τόπο τους φέτος το καλοκαίρι.

Είναι λογικό να τους ενοχλεί όταν αποκαλύπτουμε την αποτυχία ακόμη μίας πολυδιαφημισμένης επιδοματικής τους πολιτικής. Την ώρα μάλιστα που τεχνηέντως καλλιέργησαν την προσδοκία των 600€, ενώ η πλειοψηφία λαμβάνει ήδη υποπολλαπλάσια ποσά, που κάθε άλλο παρά ανακουφίζουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Αντί, λοιπόν, να μας κάνουν μαθήματα πώς να κάνουμε αντιπολίτευση, τους καλούμε να δημοσιεύσουν αναλυτικό και πλήρη απολογισμό με τον συνολικό αριθμό δικαιούχων και το ποσό που χορηγήθηκε ανά κλίμακα ποσού. Και τότε θα φανεί ποιος μιλά για την ουσία και ποιος για την επικοινωνία.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.