Ομιλία του Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στη βουλή, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στο λαό ενώ τον άφησε εκτεθειμένο στην πανδημία


0
(0)

Το ΚΚΕ δεν ψηφίζει την τροπολογία της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατί «πρώτα απ’ όλα είναι κρίκος της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της “ατομικής ευθύνης” στην αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Υπογράμμισε πως με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει ότι άφησε τους εργαζόμενους και το λαό εκτεθειμένους απέναντι στην πανδημία,και τώρα τους κουνάει το δάχτυλο, λέγοντάς τους «εμβολιαστείτε ή απολύεστε».

Ο Θανάσης Παφίλης απαρίθμησε μια σειρά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας συνολικά, όσο και για το ζήτημα των εμβολιασμών. Όπως είπε, αντί να γίνει μια σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης για την ανάγκη του εμβολιασμού, υπήρξαν παλινωδίες και αντιφάσεις, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του εμβολίου της «AstraZeneca». Αντίστοιχα, στα ΜΜΜ συνεχίζει να επικρατεί τεράστιος συγχρωτισμός, ενώ στους εργοδότες δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο για την παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους εργασιακούς χώρους. Το δε άνοιγμα του Τουρισμού έγινε μόνο με ενδεικτικά τεστ, με αποτέλεσμα να φουντώσει εκ νέου η πανδημία στα νησιά.

Μάλιστα, με την επίμαχη τροπολογία αντί να προβλεφθούν γιατροί Εργασίας, η παρακολούθηση των εργαζομένων σχετικά με το αν έχουν εμβολιαστεί, αν έχουν νοσήσει κ.λπ. ανατίθεται στους προϊσταμένους, όπως σημείωσε, αναδεικνύοντας μια ακόμη πλευρά που δείχνει ότι η στόχευση της κυβέρνησης δεν είναι να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, αλλά να ανοίξει επικίνδυνους δρόμους προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας.

«Το ΚΚΕ θεωρεί τα εμβόλια ως κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι η εξασφάλιση του έγκαιρου και γενικού εμβολιασμού θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, Αντί για αυτό, η κυβέρνηση άνοιξε με τρόπο «άκαιρο, άστοχο και επιζήμιο» το όλο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, πρόσθεσε.

Πριν από μια τέτοια συζήτηση, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, θα έπρεπε να υπάρξει καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Επίσης, σαφείς οδηγίες, προληπτικός ιατρικός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό, καθημερινή ενημέρωση για όλα τα δεδομένα, στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κέντρο Ελέγχου και Φαρμακοεπαγρύπνησης για την παρακολούθηση των εμβολιασμένων. Μαζί με όλα αυτά θα έπρεπε να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το δημόσιο σύστημα Υγείας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας.

Ειδικά για τις συγκεκριμένες κατηγορίες (γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.λπ.) χρειάζεται στοχευμένη ενημέρωση, ενώ αντί για αναστολή εργασίας, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι ανεμβολίαστοι σε δραστηριότητες που ο κίνδυνος μετάδοσης είναι ελάχιστος.

Αν κάτι έμεινε από την πανδημία, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, είναι η πλήρης χρεοκοπία του καπιταλισμού.

 

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τη συμπλήρωση 3 χρόνων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Τρία χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε, δεν έχουμε δικαίωμα να μην παλέψουμε ενάντια στις αιτίες που παραμένουν και προετοιμάζουν την επόμενη καταστροφή. Δεν ξεχνάμε, επίσης, ότι και τότε οι κυβερνώντες απέδωσαν την καταστροφή στην “ατομική ευθύνη των κατοίκων”, λογική που και η σημερινή κυβέρνηση αξιοποιεί για να φορτώσει στο λαό την εξέλιξη της πανδημίας.
Τρία χρόνια μετά, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές, τα προβλήματα των πληγέντων δεν έχουν αντιμετωπιστεί, οι ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές και μέσα αυξάνονται, ενώ η εμπορευματοποίηση της γης και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, συνεχίζουν να γεννούν κινδύνους για νέες τραγωδίες.
Ο αγώνας για όλα αυτά αποτελεί την καλύτερη τιμή στη μνήμη των συνανθρώπων μας, που χάθηκαν σ’ αυτήν την καταστροφή.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.