Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη σύσκεψη των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Είμαστε σήμερα εδώ στη Λάρυμνα, σ’ αυτή τη σύσκεψη που κάλεσαν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Μια συγκέντρωση που μεταδίδει παντού σε όλη την Ελλάδα ότι: Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας φωνή, τη φωνή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που 30 μήνες τώρα δίνετε έναν μεγαλειώδη ηρωικό αγώνα, έναν αγώνα ο οποίος, αποτελεί πραγματικό “φάρο” για τους εργαζόμενους όλης της Ελλάδας.

Ο αγώνας για τη ΛΑΡΚΟ αποτελεί “φάρο”, γιατί εμπνέει όλους τους εργαζόμενους απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα.

Δίνει κουράγιο σε όποιον μπαίνει στη μάχη, γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος για το ψωμί, τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Και συνεπώς, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, όλου του λαού!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας φωνή, όπως το κάναμε από την πρώτη μέρα:

-Για να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή.

-Για να έχουν εργασία όλοι.

-Για να μη γίνει καμιά έξωση από τον οικισμό.

-Για να μη γίνει καμιά παραπέρα μείωση των αποδοχών.

-Για να μην παγώσει η τσιμινιέρα, να μην μαραζώσει αυτός εδώ ο τόπος.

Επιστρέφουμε πίσω το άθλιο εκβιαστικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπουργών της.

Της γνωστής τρόικα Σταϊκούρα – Χατζηδάκη – Σκρέκα, που θέλουν να πετάξουν στο δρόμο τους χιλιάδες εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, να τους βγάλουν από τα σπίτια τους, να σταματήσουν τη λειτουργία της για να την παραδώσουν «καθαρή» από εργαζόμενους στον νέο επενδυτή!

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ όμως, που ξέρουν να παλεύουν μέσα στα καμίνια με τη σκουριά, έχουν στην κυριολεξία περάσει από φωτιά και σίδερο και δε λυγίζουν!

Ξέρουν να απορρίπτουν τους εκβιασμούς!

Έχουν μάθει να βλέπουν και να προσπερνάνε τα εμπόδια που τους βάζουν!

Δεν υποκύπτουν! Στέκονται όρθιοι, ενωμένοι σαν μια γροθιά!

Γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Και το δίκιο σήμερα είναι στην πρόταση των εργαζομένων, που είναι και πρόταση του ΚΚΕ:

-Να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

-Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

-Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και η καταβολή του μόχθου τους στο 100%.

Τελειώσανε τα ψέμματα! Τέλειωσαν τα ψέματα της κυβέρνησης της ΝΔ για τη ΛΑΡΚΟ, που της έστρωσαν το χαλί και οι προηγούμενοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ!

Τα ψέματα αποκαλύφτηκαν ένα – ένα. Τα αποκάλυψαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αποκάλυψαν ποιος φταίει που η ΛΑΡΚΟ απαξιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ θα μπορούσε να είχε εκσυγχρονιστεί. Ποιος τελικά γέμισε χρέη την επιχείρηση συκοφαντώντας τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ποιος ευθύνεται για τα χρέη στη ΔΕΗ…

Αν επιμένουμε να μιλάμε για «έγκλημα», είναι γιατί η ΛΑΡΚΟ δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση, είναι μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας. Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ένα σκουριασμένο βαρίδι, όπως λένε, αλλά ένα πραγματικό χρυσωρυχείο.

Γιατί η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική Επιχείρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει σιδηρονικέλιο και σήμερα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία που η τιμή του νικελίου έχει εκτοξευθεί, η κυβέρνηση αντί να πάρει αμέσως μέτρα για την ενιαία λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της ΛΑΡΚΟ, επιμένει στο εγκληματικό σχέδιό της.

Και γι αυτό το χρυσωρυχείο, το ΚΚΕ κατέθεσε στη βουλή, ολοκληρωμένη πρόταση για το πως μπορεί να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία και ανάπτυξή του, αλλά και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

Την πρόταση του ΚΚΕ την απέρριψαν όλοι οι υπόλοιποι.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες»:

-Για να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους,

-Για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους,

-Για να μπορούν όλοι να γυρίζουν σώοι μετά το μεροκάματο στο σπίτι τους και να μη θρηνήσουν άλλο συνάδελφό τους.

-Για να πάρουν όλα όσα δικαιούνται!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις γυναίκες και τα παιδιά των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που έστησαν τη ζωή τους, όπως πριν απ’ αυτούς οι γονείς τους, στους οικισμούς και στα χωριά γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, δίπλα στη σκουριά, αλλά δεν το βάζουν κάτω.

Διεκδικούν το αυτονόητο: τη ζωή και το μέλλον τους στο τόπο τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής που στέκονται στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ, γιατί ξέρουν καλά τι επιπτώσεις θα έχει μια τέτοια εξέλιξη, σε ολόκληρη την περιοχή.

Η χρεοκοπία απειλεί πολλά νοικοκυριά στο νομό Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, αλλού.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων που όλο αυτό το διάστημα εκδηλώνουν με κάθε τρόπο τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Σας το λέμε καθαρά! Μη δίνετε εμπιστοσύνη σε καμιά κυβέρνηση και στα κόμματα της αστικής τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου, των εκμεταλλευτών του μόχθου σας.

Μόνο ο συντονισμένος, ενωμένος πανελλαδικός αγώνας όλων μπορεί να εξασφαλίσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας, την πληρωμή των δεδουλευμένων σας, τη δουλειά σας, συνολικά μια καλλίτερη ζωή!

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες σας.

Καλούς κοινούς αγώνες, είμαστε μαζί σας!

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 21/07/2022                                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συγχαρητήρια του Τμήματος Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ στη Δέσποινα Γεωργιάδου

Συγχαρητήρια στη Δέσποινα Γεωργιάδου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη σπάθη, κατά την διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος ξιφασκίας, που διεξάγεται στο Κάιρο.
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 18.30, με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάτρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΙΛΛΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων Περιοχής του ΚΚΕ που είχαν προκηρύξει το ΠΓ και η Γραμματεία της ΚΕ για την οικοδόμηση Κομματικών Οργανώσεων Βάσης και στρατολογίας νέων μελών στο πρώτο εξάμηνο του 2022.
Η άμιλλα ξετυλίχτηκε σε συνθήκες που οι συνέπειες της πανδημίας, της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, έθεσαν μπροστά σε όλο το Κόμμα δύσκολα και απαιτητικά καθήκοντα. Να αναπτυχθεί η αναγκαία μαζική και πολιτική δράση, να αναπτυχθούν αγωνιστικές εστίες σε όλα τα κρίσιμα για την ζωή του λαού μας μέτωπα. Να αποκαλυφθεί ο πραγματικός ένοχος για τα λαϊκά βάσανα που δεν είναι άλλος από το καπιταλιστικό σύστημα. Να φωτιστεί η φιλολαϊκή διέξοδος στην αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής του καπιταλισμού, για την σοσιαλιστική κοινωνία.
Σε αυτές τις συνθήκες έγινε κατορθωτό να ενταχθούν στις γραμμές του Κόμματος και της ΚΝΕ ένας μεγάλος αριθμών νέων αγωνιστών. Αποκτήσαμε πολλούς νέους συντρόφους και συντρόφισσες στην πλειοψηφία τους μισθωτοί και παιδιά εργατικής – λαϊκής καταγωγής και ένταξης, που έκαναν το βήμα να συνδέσουν την ζωή τους με την πάλη για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό!
Στην πλειοψηφία των οργανώσεων Περιοχής του Κόμματος και της ΚΝΕ διαμορφώνονται προϋποθέσεις ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα με ακόμα καλύτερους όρους να δυναμώσει η προσπάθεια για την μαζικοποίηση των ΚΟΒ, την δημιουργία νέων σε στρατηγικής σημασίας κλάδους και επιχειρήσεις.
Έχουμε επίγνωση ότι απαιτούνται πολλά ακόμα να γίνουν για να αντιστοιχηθούμε οργανωτικά στις απαιτήσεις που έχει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που εξακολουθεί να βαραίνει η υποχώρηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος ενώ η αντιδραστικοποίηση και οι απώλειες διαμορφώνουν νέες συνθήκες ρεφορμιστικής πίεσης για την ενσωμάτωση της εργατικής τάξης.
Η πείρα αυτής της περιόδου δείχνει ότι τα καθοδηγητικά όργανα μπορούν να συνδυάσουν την δράση τους με το καθήκον της ανανέωσης των κομματικών δυνάμεων, της διεύρυνσης τους με ταξικά και ηλικιακά κριτήρια, με προσανατολισμό στις γυναίκες, της ανάπτυξης της ΚΝΕ, φροντίζοντας ταυτόχρονα για το κομμουνιστικό ατσάλωμα των μελών και στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ. Μπορούν να συνδυάσουν αποτελεσματικά το σχέδιο οικοδόμησης με την προσπάθεια ιδεολογικής- πολιτικής δουλειάς και μαζικής παρέμβασης διαμορφώνοντας ένα ρεύμα αντεπίθεσης των πρωτοπόρων κομμουνιστικών ιδεών. Σε αυτό το πνεύμα να εξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους για το επόμενο διάστημα, που σίγουρα η οξύτητα των οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων θα οδηγήσει σε νέους ταξικούς αγώνες και κρίσιμες πολιτικές μάχες.
Φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την εκτέλεση του σ. Ν. Μπελογιάννη και των συντρόφων του. Ας συνεχίσουμε την προσπάθεια για να αποδειχτεί μέσα στα σύγχρονα καθήκοντα της ταξικής πάλης ότι και η «νέα στρατιά των Κουκουέδων» θα είναι σ’ όλα άξια των τιμημένων συντρόφων μας που έδωσαν την ζωή τους “για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”, για τη νίκη της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό- κομμουνισμό!
Οι Οργανώσεις που ξεχώρισαν συνολικά με συνδυασμένα τα κριτήρια-δείκτες που τέθηκαν για την άμιλλα είναι:
1η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας
2η Κ.Ο Ηπείρου
3η Κ.Ο Αττικής
4η Κ.Ο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης
5η Κ.Ο Αιγαίου

Η επίδοση με βάση τα δύο πιο σημαντικά κριτήρια – δείκτες είναι:
α) Στον δείκτη κάλυψης του πλάνου στρατολογίας:
1η Κ.Ο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης
2η Κ.Ο Αιγαίου
3η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας
4η Κ.Ο Ηπείρου
5η Κ.Ο Αττικής

β) Στο δείκτη κάλυψης του πλάνου οικοδόμησης ΚΟΒ σε χώρους δουλειάς:
1η Κ.Ο Αττικής όπου ξεπέρασε τους στόχους που είχε θέσει συγκροτώντας νέες ΚΟΒ στη μεταποίηση, στις τηλεπικοινωνίες, στις μεταφορές και αλλού.
2η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας
3η οι Κ.Ο Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου

Η απόδοση των βραβείων της άμιλλας που είναι ηθική – διαπαιδαγωγητική θα γίνει σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην έδρα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, στην Θεσσαλονίκη.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
22/7/2022

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.